Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Presseinfo fra Nørrebro Handelsforening:

Presseinfo fra Nørrebro Handelsforening:
16. august 2016

Julelysene bliver ikke tændt i Jubilæumsåret
Midt under forberedelserne til jubilæumsarrangementerne i forbindelse med Nørrebro Handelsforenings 125 års jubilæum har bestyrelsen i Nørrebro Handelsforening oplevet et chok.

Der blev ikke forstrakt en mine
Hvert år søges Nørrebro Lokaludvalg/Københavns Kommune om et tilskud til julekæder. Og i hvert fald de sidste fem år er bevillingerne gået igennem. I år havde bestyrelsen også regnet med, at dette var en proforma – sag.

Under behandlingen blev Hans Mejlshede, formand for Nørrebro Handelsforening erklæret for inhabil og bedt om, at gå uden for døren, hvilken er normalt.

Alle vidste, at ansøgningen ville komme, så det kom ikke som en overraskelse. Hans Mejlshede blev efter behandlingen igen kaldt ind. Ingen fortrak en mine, og ingen informationer blev givet.

Ingen forklaring
Stor var bestyrtelsen, da Hans Mejlshede læste referatet et par dage efter. Her var forslaget faldet. Samtlige undtagen to, der havde undladt at stemme, havde stemt imod.

Betragtes som en mistillidserklæring
Nørrebro Handelsforening betragter, måden sagen er behandlet på, som en mistillidserklæring.

Derfor har Hans Mejlshede trukket sig fra sine tillidshverv i Nørrebro Lokaludvalg, blandt andet som tovholder for Erhverv og Beskæftigelse. Han bliver dog siddende i Nørrebro Lokaludvalg som almindelig medlem, og allerede til december vil Nørrebro Handelsforening ansøge om tilskud til julebelysning 2017.

Til glæde for hele bydelen
Man undrer sig i Nørrebro Handelsforening at Lokaludvalget ikke vil prioriterer en begivenhed, der kan glæde så mange beboere i bydelen. Ja det glæder ikke kun detailhandlerne. Tidligere har det været enkelte mishagsytringer, at juleudsmykning er kommercielt. Men andre steder i hovedstaden og rundt om i landet er det helt normalt, at Lokaludvalg/Kommune giver tilskud til juleudsmykning.

Midlerne bliver omprioriteret
Trods dette er jubilæumsarrangementerne ikke aflyst. Man får nu ikke de forventede minustal som man regner med hvert år i forbindelse med julebelysningen. Midlerne omprioriteres. Men Nørrebros befolkning må undvære julebelysningen i 2016.

Er det en generel holdning?
Om de også må undvære julebelysningen i 2017, og om det er Nørrebro Lokaludvalgs holdning, at sådan noget skal man ikke støtte i fremtiden, ja det vil vise sig til kommende møder i Lokaludvalget.

Formanden for Nørrebro Handelsforening kan kontaktes på 35371891 for en yderligere uddybning af vore holdninger.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16