Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

”Der er en jøde bag mig, kom og dræb ham”

Vi har set et frygtelig fortilfælde på Nørrebro, hvor et ungt menneske blev påvirket af ekstreme holdninger og begik to frygtelig drab og sårede fem. Nu må det stoppe med opfordring til drab på jøder. Muslimer er velkommen på Nørrebro men sådanne udtalelser hører ikke hjemme i et moderne samfund. Og det til trods for at vi religionsfrihed. Nu må samfundet gribe ind. Den omtalte imam mener ikke, at han har gjort noget forkert. Han mener, at være fejlfortolket, selv om hele hans prædiken ligger frit fremme. På Nørrebro har vi altid brystet os af tolerance og mangfoldighed. Men det kniber efterhånden med nogle uheldige hændelser.

Det ødelægger integrationen
Kan det virkelig være tilladt, at man via religion kan blive ved med at forfølge jøderne. Det er ikke første gang, at jøder bliver forfulgt på Nørrebro. Men åbenbart kan der ikke sættes en stopper for det. Grænsen er overskredet for længst.

Det skal ikke herske nogen tvivl. Vi har religionsfrihed i landet, og det skal vi respektere. Og muslimer beriger Nørrebro med deres mange farverige virksomheder.

Mange butikker på Nørrebro gør et stort stykke arbejde for integrationen og viser socialt ansvar. Deres arbejde skal ikke bombes tilbage for nogle tåbelige udtalelser.

Kom og dræb ham
Mundhir Abdallah, imam i Masjid Al Faruq – moskeen i Heimdalsgade vakte opsigt, da han i marts holdt en prædiken. Han tog afsæt i en hadith, som er et islamisk skriftsted baseret på profeten Muhammeds ord. Han taler om, at jøder skal forfølges og dræbes: 

  • Oh muslim, Oh Allahs tjener, det er en jøde bag mig, kom og dræb ham

Er muslimer virkelig så hadefulde over for jøder? Man bliver harm, når man tænker på, at disse ting er fremsat på det tolerante Nørrebro. Og det forstærker ikke just sympatien over for muslimer.

Vi er stolte af jihad, sharia og kalifat
Selv mener imamen, at kritikken af ham efter disse udtalelser er helt ude af proportioner. Han henviste til krigen i Mellemøsten og ikke til overgreb mod jøder i Danmark. Sådan siger han til Kristeligt Dagblad.

Det Jødiske Samfund har kontaktet politiet, som er i færd med at efterforske sagen.

  • Vi er stolte af at være muslimer. Vi er stolte af sharia. Vi er stolte af jihad og vi er stolte af kalifatet. Det er vores besked til alle. 
  • Politikere i den vestlige verden og medierne stopper aldrig med at angribe islam og muslimer. Deres propaganda stopper aldrig. Muslimer er de rigtige ofre, ikke andre. Vores kvinder bliver angrebet, vores moskeer bliver brændt.
  • Se hvordan jeres demokrati virker. I straffer andre på grund af deres tro og politiske holdninger. Denne lovgivning beviser kun svagheden ved jeres demokrati. Folk, der er forskellige, kan ikke leve sammen i det.

Han mener at være offer for manipulation
Imamen beskylder de danske medier for manipulation. Han fortæller, at hans tale var på arabisk og rettet mod muslimer. Han nægter også, at en prædiken som hans kan være medvirkende til at forstærke antisemitismen blandt yderliggående muslimer.

Ifølge ham er det helt misforstået, at der skulle florere had mod jøder blandt muslimer og særligt i den islamske organisation Hizb ut-Tahrir, som han tilhører.

Moskeen er samfundskritisk
Siden har flere politikere og ministre kritiseret moskeen og krævet den lukket ved lov. Terroristen Omar El-Hussein havde tilknytning til denne moske. Inden da havde imamen Hajij Sased afholdt en prædiken, der var stærkt kritisk over for jøder. Herefter angreb Omar El-Hussein både Krudttønden og siden synagogen i Krystalgade.

Nu er det ikke Hizb ut-Tahrir, der leder moskeen på Heimdalsgade, men medlemmer af organisationen besøger ofte moskeen. Det er blevet et slags stamsted for dem.

Moskeen er kendt for at være samfundskritisk.

Der er ikke taget afstand fra udtalelsen
Ikke en eneste dansk imam eller trossamfund har taget afstand fra udtalelsen. Og hvad med de hadefulde unge mennesker, der kommer i moskeen. De kan blive fyldt med så meget had, at de kan foretage sig noget meget frygteligt.

Og prædiken ligger på moskeens Facebookside og heller ikke her, har nogen taget afstand fra den.

Vi skylder vel også det jødiske samfund, at sagen hurtigst muligt bliver undersøgt til bunds. Om man kan bruge racismeparagraffen eller imamloven, ja det vides ikke.

Er det forenelig med friskoleloven?
Imam Shahid Medhi var en ledende figur på friskolen Iqra Privatskole. På sin hjemmeside fortæller han blandt andet: 

  • At det er forbudt at have ikke-muslimske venner 
  • At muslimske kvinder kan blive straffet, når de ikke bærer tørklæde 
  • At det ikke er tilladt for muslimer at arbejde ved kassen i supermarkeder og sælge svinekød og alkohol. 
  • At det er forbudt at fejre jul, fødselsdage og fastelavn

Det er måske ikke forbudt at have disse holdninger, men det er absolut skadelig for integrationen.

Berlingske Tidende oplyser, at Iqra Privatskole i 2015 modtog 18,5 mio. kr. i statstilskud øjeblikket tilbyder skolen undervisning til 558 elever fra 0. til 10. klasse. Den omtalte person er i mellemtiden blevet afskediget efter en sag, som Berlingske Tidende har fundet frem til.

Mange varianter af islam
Der findes bestemte varianter af islam, specielt salafismen. Men det der står i koranen og hvad der bliver fortalt om profeten, må der ikke laves om på. Vi nævnte ordet ”hadith”. Og det ord dækker over beretningerne om Muhammeds liv.

Men islam handler om fortolkning. Hadith findes slet ikke i koranen, det opstod først langt senere. Men det hele vanskeliggøres af, at der er uenighed mellem de forskellige retninger af islam. I sunni-islam er der således fire retsskoler som internt også er uenige om shariaens indhold.

Man kan sagtens finde kvindeundertrykkelse i islam, men man kan også finde kvindefrigørelse.

Dommedag kommer
Problemet er Gud noterer hver eneste fejl. Ved dommedag dømmer han det enkelte menneske efter fortjeneste. Det enkelte menneske må derfor hele sit liv leve i frygt for straffen.

Tolkning af islam som lovreligion findes i islam i alle tre betydninger. Men der også modsigelser af alle tre fortolkninger.

Jødehadet er centralt i radikal islam
Overrabbiner Jonathan Sachs, der er aktuel med en ny bog fortæller, at et mindretal af ”religiøse ekstremister i disse år har erobret retten til at fortolke Koranen”. Radikalisering af islam er et relativt nyt fænomen. Det er pågået over de seneste to generationer. Resultatet er kommet fordi visse golfstater har ofret store summer på undervisning af ekstreme former islamisk undervisning.

Overrabbineren mener, at dette skal modarbejdes ved at styrke de moderate muslimers stemmer.

Sachs har analyseret de hellige skrifter i Det Gamle Testamente, og han når frem til, at Abraham, som stamfader til både jødedom, kristendom og islam aldrig prædikede vold. 

  • Jødehadet er et centralt element i radikal islam

Ja det mener overrabbineren. Han mener også, at I Mellemøsten er antisemitismen nået et punkt, der minder om 1930’ ernes Tyskland. Overgrebene mod kristne i visse lande er at betragte som ”etnisk udrensning”. For 100 år siden udgjorde kristne ellers 20 pct. af befolkningen i Mellemøsten og levede nogenlunde fredeligt. I dag er tallet kun 4 pct.


Sachs kommer med en opfordring til muslimerne: 

  • I stedet for at hade jøderne ville det nok hjælpe muslimerne at studere jøderne i stedet og se hvordan vi har formået at håndtere den svære balancegang, det er at integrere sig uden at miste sin identitet.

Lad os få tolerance og mangfoldighed tilbage
Vi har ellers altid brystet os med, at på Nørrebro er der tolerance og mangfoldighed. Her burde alle kunne færdes uden angst. Og her burde alle kunne fortsætte deres engement m.h.t. integration og sociale foranstaltninger uden at blive bombarderet tilbage.

Herfra forstår vi godt, at mange er blevet rysten over den Imams udtalelse, når man betænker, hvad der tidligere er sket, uden at der dog er nogen som helst beviser for, at der var påvirkninger fra moskeen i Heimdalsgade, der fik Omar El-Hussein til at begå den frygtelige forbrydelse.

Den omtalte imam bliver sikkert ikke dømt, når politiet finder ud af, at han kun har refereret fra ”hadith”. 

  • Lad os nu få tolerance og mangfoldighed for alle mennesker tilbage på Nørrebro

Kilde: 

  • Kristeligt Dagblad 
  • Berlingske Tidende 
  • TV2 Lorry 
  • Preben Brock Jacobsen: Islam i medierne 
  • Jonathan Sachs: Ikke i Guds navn

Hvis du vil vide mere: Læs følgende på vore hjemmeside – brug søgefunktionen:

  • Hvad er Jihad? 
  • Hvad er Kalifat? 
  • Hvad er Sharia? 
  • Hvad er Ramadan? 
  • Hvad er Halal og Haram? 
  • Hvad er Koranen? 
  • Hvad er Eid al-Adha? 
  • Grundloven gælder ikke på Nørrebro 
  • Islam og ytringsfrihed 
  • Hizb-ut-Tahrir må stadig marchere 
  • Hizb-ut-Tahrir opfordrer til væbnet kamp 
  • Det yderste højre 
  • Salfister på Nørrebro må blive 

Du kan sikkert finde flere artikler, der berører de emner, vi har taget op i vores artikler, der omfatter hele 3.800 stykker. (Se vores elektroniske arkiv)


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16