Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Et afgørende valg for mange familie

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 437 01 28 36 48 02 19 23 23 00 28 fax. 36 48 02 18 aarrebo@adr.dk

Et afgørende valg for mange familier:
Hjemmeferie eller charterferie til sommer

Mange af de attraktive destinationer for charterferie til sommer er blevet ramt af frygten for at vise det danske flag eller fortælle, at man er fra Danmark. Og dermed minuskø ved de Muhammed- tegninger ramte ferieområder, men stor kø ved de færre mere sikre ferieområder.

Men, men , men hvor stor er rejse-u-trygheden og rejselysten i det hele taget lige NU og de kommende måneder. En utryghed og svækket rejselyst, der kan få mange familier til at fravælge en usikker charterferie til sommer og stedet for vælge en mere sikker hjemmeferie med børn eller børnebørn i et sommerhus eller hos familie/venner i Danmark.

Derfor venter vi da også et større pres på at tage på sommerhus- , familie-, telt- eller campingferie i Danmark til sommer, påpeger Bent Aarrebo Pedersen, formand for Danmarks Handelsstandsforeninger. Et frygtbaseret skift fra at følge de senere års boom med at tage på charterferie til en mere sikker familieferie i det danske sommerland.

Der er ingen tvivl om, at charterbranchen står til et milliontab i år. Alle forsøger at begrænse skaden, samtidig med at mange familier vil søge det sikre på andre feriesteder. Som f.eks. en hjemme-familieferie et godt sted i Danmark.

Fortsætter uroen med Muhammed-tegningerne de kommende måneder og den deraf følgende boykot af danske produkter, flag og danskere i det hele taget, så kan den fart JP`s Muhammedtegningerne har haft som uroskaber ende i en lige så kraftig charterferieopbremsning til sommer, uanset hvad det koster at blive hjemme fra en ellers forudbetalt ferie.

Hos os i Danmarks Handelsstandsforeninger er der ingen tvivl om, at vi vil se langt flere familier på hjemme-ferie i år end tidlïgere år. Men det er desværre på et konkurrencemæssigt set og dermed samfundsbeklageligt grundlag.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16