Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Dygtige og vellidte medarbejdere

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 36 48 02 19 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Profileringskamp på dygtige og vellidte medarbejdere i detailhandelen
v/Bent Aarrebo Pedersen formand for Danmarks Handelsstandsforeninger Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre aarrebo@adr.dk  

Profileringskampen om kunderne i detailhandelen fra nu af op til Jul og til næste år kommer i høj grad og endnu mere til at fokusere på prisen på udvalgsvarer med kyndig betjening i udvalgsvarebutikker over for ofte langt mindre kyndig betjening i dagligvarekæder. I en tid, hvor det bliver stadig sværere at skaffe sig og holde på kyndigt personale og i en tid, hvor forbrugerne i høj grad har efterspurgt og efterspørger kvalitet til prisen både i produkt, produktviden og betjening.

De for mange medarbejdere familieuvenlige åbningstider i detailhandelen har fået en del til at søge hen i andre brancher. Bl.a. i Banker, der i flere år har holdt igen med at uddanne nye og især i år haft travlt med at kapre lokale medarbejdere fra detailhandelen. Medarbejdere, der har kundetække og er vant til at håndtere kunder.

Især søndagsåbent er et negativt konkurrenceparameter i forhold til anden beskæftigelse end i detailhandelen. Mange butiksejere holder da også igen med søndagsåbent, fordi det kan ramme ejeren som en boomerang. Betyder søndagsåbent at skulle sige farvel til ellers dygtige og vellidte medarbejdere på hverdage, så kan søndagsåbent blive en dyr fornøjelse.

Julegavekøb: Hvordan så med betjeningen af kunderne til julegaver nu i december med åbent i mange butikker hver søndag? Er der medarbejdere nok?

I bymidternes specialbutikker med udvalgsvarer har det været en tradition at kunne trække på et godt netværk af kyndige lokale julehjælpere i familien og på anden vis bl.a. tidligere medarbejdere især på lørdage , søndage og om aftenen. Forbrugerne behøver derfor ikke være nervøse for mangel på kvalificeret rådgivning ved køb af julegaver i bymidternes specialbutikker med udvalgsvarer.

Det er i bymidterne det sne`r / det sker - i disse år.
Sammenhold om dygtige medarbejdere nøglen til fortsat vækst i bymidterne

Op gennem 90`erne og især her efter årtusindeskiftet har butiksejere, politikere, investorer samt butiks- og centerudviklere kæmpet om at skabe spændende bymidter ud over landet. Derfor er det også i bymidterne det sne`r / det sker både om dagen og om aftenen - i disse år. Der er ingen tvivl om, at for bymidter er et godt sammenhold om at tiltrække og holde på dygtige medarbejdere i butikker med udvalgsvarer, i de øvrige butikker, i cafeer, spisessteder m.fl., nøglen til fortsat vækst.

Det ligner en fremtidig større fælles profileringsopgave for bestyrelser i de enkelte lokale handelsstands- og cityforeninger i et godt samarbejde med de lokale politikere. Medarbejdere bør ikke alene føle sig knyttet til den butik, det sted, hvor de arbejder, men i høj grad også være stolte over den bymidte, hvor butikken , arbejdspladsen er en god oplevelse at handle i, at besøge.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16