Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Færre i detailhandelen

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, Avedørelejren, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 36 48 02 19 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk  


NYTÅRS-BETRAGTNINGER 3. januar 2007 v/Bent Aarrebo Pedersen, formand for Danmarks Handelsstandsforeninger
og for Hvidovre Erhvervsforening Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre aarrebo@adr.dk

Færre i detailhandelen har tid nok til at stille op som formænd for erhvervsmæssige foreninger
Fortsat god opbakning fra byrådene

Dagligvaresektoren er ekspanderet i antal butikker og i øget salg af non food - udvalgsvarer - og står nu alligevel med et fortsat faldende salg pr. kvm butiksareal i udsigt. De frivillige kæder med udvalgsvarer har haft vind i sejlene under forbrugsfesten, og med salget af MATAS til en kapitalfond har flere frivillige kæder og andre kapitalfonde fået mod på at finde hinanden i et salg/køb.

Senest synligt i medierne inden for isenkrambranchen, hvor flere kæder er i spil. Det kan betyde, at store dele af detailhandelens frivillige kæder med udvalgsvarer kan komme på andre hænder de førstkommende år og dermed for flere kæder nok også nødvendige ekstra resourser til at håndtere en øget brancheglidningsmæssig konkurrence fra en non food sulten dagligvaresektors landsdækkende kæder. For nogle medlemmer i frivillige kæder med udvalgsvarer - måske en hel del - også en farbar vej til et fornuftigt/klogt/mere sikkert generationsskift.

En udvikling, der dog også kan komme til at betyde færre emner med tid nok til at stille op til og tid nok til at gøre en god indsats i bestyrelser i handelsstands-, city- og gadeforeninger. Det vil betyde øgede krav økonomisk set til og behov for flere dygtige og kompetente citychefer ud over landet. Og dertil øget opbakning, støtte til og samling omkring de, der påtager sig lokale bestyrelses-, udvalgs- og formandsopgaver især i mindre og mellemstore byer, hvor der ikke er økonomi til at ansætte en daglig leder, en citychef, heltids eller deltids.

Ikke mindst bør byrådene i de 98 nye kommuner også sætte tid nok af til fortsat bakke op om de, der har ladet sig vælge som formænd og bestyrelsesmedlemmer i de lokale erhvervsmæssige foreninger som gode samarbejdspartnere for at medsikre byernes, bymidternes udvikling som stærke visitkort for en fortsat god lokal udvikling i dansk erhvervsliv og øget beskæftigelse, for at kunne tiltrække og holde på dygtige medarbejdere både i det offentlige som til erhvervslivet i det hele taget i den enkelte kommune.

Kommunerne kan ikke undvære et godt og dynamisk samarbejde med de lokale erhervsmæssige foreninger. Det har den gode udvikling de senere år været et godt bevis på det klogelige i. Men det bør ikke lige nu med stor travlhed med at få kørt de nye kommuner godt i gang blive en behagelig sovepude - et samarbejde kørt ud på et sidespor kan blive en uheldig boomerang.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16