Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Ældre med frigjorte friværdier

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, Avedørelejren, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 / 36 48 02 19 / 23 23 00 28 fax. 36 48 02 18 aarrebo@adr.dk  

NOTAT

v/Bent Aarrebo Pedersen, formand for Danmarks Handelsstandsforeninger og for Hvidovre Erhvervsforening

Ældre med frigjorte friværdier superforbrugere i bymidterne

Ældre bliver superforbrugere: Fremtidige generationer af ældre storforbrugere bliver en sand guldgrube for producenter og detailhandlen spår livstilseksperter i en artikel hos www.idag.dk  - Industriens Dagblad, i fagbladet NyhedsInformation.

Aldersgruppen 50+ sidder nu på 70% af formuen i Danmark. Producenter, der vil tjene på ældre, kan derfor se frem til gyldne tider, selvom kun een ud af 10 reklamekroner i dag er rettet mod de ældre, skriver fagbladet NyhedsInformation.

I detailhandelen har vi længe haft øjnene åbne for de ældre med gode friværdier som nuværende og kommende storforbrugere, påpeger Bent Aarrebo Pedersen, formand for Danmarks Handelsstandsforeninger.

Ældre med frigjorte friværdier er blevet en attraktiv kundegruppe i bymidterne. De har ikke brug for at handle stort i udenbys storcentre. De søger kvalitet, oplevelser, god betjening især i bymidternes mange spændende specialbutikker sammen med udespisning og kulturelle oplevelser.

De ældre køber ikke kun ind til sig selv men er også gode og glade gavekøbere til børn, børnebørn og andre slægtninge. Det har givet øget trafik og handel i bymidterne og detailhandelen ekstra vind i sejlene i bymidterne hjulpet godt på vej af de milliardinvesteringer i spændende bymidter, der kommunalt og erhvervsmæssigt set de senere år har været med til at gøre danske bymidter til nogle af de mest attraktive også for både danske og udenlandske turister.

Dertil kommer, at detailhandelsinvestorer de senere år med gode resultater har kastet sig over udvikling af bymidter med kreativt bymidte tilpassede bymidtecentre.

Det er investeringer, der i høj grad også har noget at gøre med, at aldersgruppen over 45 år bliver stadig større og stadig mere velhavende og dermed en yderst attraktiv gruppe forbrugere. Ældre med frigjorte friværdier og mange med eller på vej til rigtig gode pensioner er allerede og vil i stigende grad blive storforbrugere blandt bymidternes butikker, spisesteder og kulturelle oplevelser.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16