Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Jeg er stadig glad for min cykel

Offentliggjort 1. marts 2006

Jeg er stadig glad for min cykel

Nu skal man også til at vælge sin cykelrute med omhu. Kører man den hurtigste rute på arbejde, kan man risikere at få en lungesygdom på grund af udstødningsgas. Det er sandelig ikke let.

Og så har man lavet en undersøgelse, der viser, at cyklister synes, at de værste trafikanter – er de andre cyklister.

Nu er det sådan med disse undersøgelser, at de ofte er ledende, forstået på den måde, at man får det resultat, man gerne vil have.

Egoisme på cykelstien

Det er rigtig, at der også på cykelstien hersker egoisme. For mit eget vedkommende bruger jeg cyklen som transport og som motion. Derfor skal jeg ofte hurtig frem. Når så Amalie og Sofie kører og taler sammen ved siden hinanden på cykelstien, er de så opslugte, at de ikke registrere den kø, de har efterladt sig. Når man så endelig får deres opmærksomhed, og kan overhale dem, ja så får man en finger. Ordet ”Spasser” bliver også ofte brugt på cykelstien. Men det sker også at man får et smil. Det er som regel, når man bliver overhalet. Det sker dog ikke så ofte.

Der er stemmer at hente – fra cyklisterne

Der er mange stemmer i cyklister, det er utroligt så mange politikere, der vil gøre noget for cyklisterne. Indtrykket er, at næsten samtlige medlemmer af Borgerrepræsentationen cykler. Men hvor mange af dem cykler sådan rigtig. De ser dog ikke just sådan ud, alle sammen.

Der findes også de cyklister, der kun cykler, når det er godt vejr. Denne gruppe tilhører jeg ikke. Tag dog bare det rigtige tøj på.

Det er sundt, at cykle

Hvis man ikke får cyklet bare en enkelt dag, kan man mærke det. Det bliver faktisk 100 kilometer om ugen. Til og fra arbejde, til møder og deciderede motionsture i weekenden.

Medierne burde interessere sig, hvor sundt det er at cykle. Efter at have oplevet dødsfald i min nærmeste bekendtskabskreds, blev jeg opmærksom på, at motion er vigtig. Jeg startede med løb. De dyreste sko blev indkøbt samt træningstøj. Det gik også fint. Omkring søerne og Frederiksberg Have rundt. Det var ikke så svært at komme op af bakkerne, men problemet var at komme ned. Men ak. De gamle knæ kunne ikke holde til det.

Derfor blev det cyklen. Mindre stres på arbejde og større udholdenhed blev resultatet. Og så feder det heller ikke at cykle, med mindre man samtidig spiser chips eller Ritter Sport.

Cyklen skal vedligeholdes

Cyklen skal selvfølgelig vedligeholdes. Som boghandler ved jeg, at der findes et utal af gode fagbøger, der fortæller, hvordan. Men jeg har ikke tid til at læse disse fagbøger, der er alt for meget arbejde i Nørrebro Handelsforening.

Så er det godt, man har en god cykelhandler, Cykelmarked, Østerbrogade 103. Så kan Hans justere, spænde, skifte dæk, give min turbo – cykel olie m.m. Det eneste jeg selv sørger for, er at vaske vejsaltet af cyklen. Nej min cykelhandler har ikke sponseret denne artikel.

Nye Flash - lys

Men min gode cykelhandler har anbefalet nogle nye danske cykellygter. Så nu gør jeg lige som 99.999 andre, kører med lyset tændt hele tiden. Derved kan man så spare 12 cyklisters liv, hvert år. I gamle dage skulle man bruge ekstra energi, når den gamle dynamo skulle drejes rundt. Og den virkede ikke altid. Nu skal jeg så trille rundt og afgive magnetisme, der så igen giver lys. Men hov, hvad sker der så, når jeg holder for grønt lys. Så er det da ingen, der kan se mig, for så afgiver jeg ikke magnetisme. I dette tilfælde, er det så hjulet, der giver magnetisme.

Kunne man så ikke spare yderligere menneskeliv, hvis der også var et p – lys, indtil man får grønt lys. Eller måske vil min cykelhandler begynde at forhandle den chip, der skal få S – busserne til at forvandle de røde lys til grønne.

Tænk, at 99.999 andre også gør det. Jeg har på cykelstierne endnu ikke mødt en af dem, dem der kører med såkaldt Flash – lys. Det kunne jo tænkes, at der kommer en lov, der påbyder cyklister, at køre med lyset tændt i samtlige 24 timer i døgnet. Så kan vi vel også nærme os lastbiler, der laver højresving.

Musik på cykelstien

For mig er det ubegribeligt, at man kan have ørepropper med musik på, samtidig med at man cykler. Det burde opfindes et apparatur, der afbryder et sådant apparatur, med en besked Hallo, jeg vil forbi. Også dem, der cykler og samtidig snakker til et meget usynligt headphone – set, beskylder jeg ofte for skizofreni. Kunne man ikke fremstille en streamer Jeg bruger også headphones/mobiltelefon, mens jeg cykler. Det var nogle ideer til min cykelhandler. Det hedder i moderne sprogProduktudvikling.

Læs også: Jeg er så glad for min cykel Klik her


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16