Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Gang i København

Offentliggjort 6. juni 2006

Af sekretær i Nørrebro Handelsforening, Uwe Brodersen

Det nye udspil fra Socialdemokraterne og De Radikale om mere gang i København, ser ud til at have flertal. Ifølge Venstre er en del af forslagene lånt derfra. Flot udspil, men det skal også gøre det lettere for erhvervslivet. Så hvorfor ikke samarbejde med handels – og erhvervsforeningerne.

Nørrebro Handelsforening hilser det velkommen, at man vil fjerne en del afgifter. Det kan betyde mere farverige vareudstillinger. I øjeblikket betaler man absurde afgifter, hvor kommunens folk lige frem med målebånd kontrollerer afgiftens størrelse. Man betaler blandt andet cirka 1000 kroner om året for et hul i jorden - til en flagstang?

Det også fint, at man vil gøre det lettere for byens håndværkere, at kunne parkere. Begrænsninger der det nok af for ”den nødvendige trafik”

Nu skal det hele ikke ende i musik og gøgl. Musikarrangementer skal øges med 70 %

Turister, københavnere og konferencedeltagere vil også se den ægte vare. De bryder sig ikke altid om det strømlinede. Desværre har Nørrebro Handelsforening ikke selv midler til at gennemføre ”Turisme på Nørrebro” eller ”Farverige Nørrebro” Sidstnævnte strandede på grund af administrative stive regler. Men måske vil Københavns Kommune på en eller anden måde indgå som partner?

Det multikulturelle liv på Nørrebro er en oplevelse for alle. En af ideerne med planen er jo netop at styrke oplevelsesbrancherne. Så gør det jo heller ikke noget, hvis detailhandelen også bliver tilgodeset.

Det er også fint, at man ikke skal betale så meget for stadepladser. Det giver nyt håb for Nørrebro Handelsforeningens loppemarked langs Assitens Kirkegård. Måske bliver det igen, Danmarks længste loppemarked, også til glæde for turister Mange gange kan sådanne frivillige aktiviteter støde på konkurrenceforvridende forhindringer, alt efter hvor man placerer et loppemarked.

Måske kan foreningen i år få tilladelse til udskænkning af julegløck til julearrangementet?

En ny hjemmeside til iværksættere støttet af kommunen er også fin. Iværksættere har allerede nu mulighed for at fremvise deres tilbud på www.norrebro.dk , en guide til og for de førende butikker i området.

Iværksættervirksomheder udgør 30 % af det københavnske erhvervsliv, men Københavns Kommune bruger kun 15 % af deres indkøb hos denne gruppe. Dette vil man fremme ved at ansætte 2 – 3 flere konsulenter i Erhvervsservicecentret EVU. En god ide, men disse virksomheder kommer vel ikke uden om den sociale klausul. Bliver der mulighed for dispensation?

At erhvervslivet nu kan nøjes med at rette henvendelse til kun en instans lyder som et eventyr. Hvis dette kan praktiseres er meget vundet. En generel økonomisk udvikling af byen er positiv

En ny erhvervspolitik er også velkommen, men den burde indeholde noget mere. Vi kan forstå at en Task Force vil arbejde videre med ideer. Denne gruppe kan være sikker på, at modtage en række ideer fra Nørrebro Handelsforening.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16