Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Bliver der nogensinde jul på Nørrebro

Offentliggjort 28. august 2006

Rasende butiksejere har beskyldt Nørrebro Handelsforening for passivitet i forbindelse med julebelysningen. Trods et omfattende fodarbejde, er det ikke lykkes at få mere opbakning til julebelysningen. Nørrebro Handelsforening har ikke økonomi til at dække et underskud på 250.000 – 300.000 kroner

Rasende butiksejere, som ikke var medlemmer af Nørrebro Handelsforening, beskyldte sidste år handelsforeningen for passivitet i forbindelse med manglende julebelysning på Nørrebro. Det skete på trods af foreningens støtte til de initiativer, der trods alt skete. Det lykkedes for 21 butikker klik her, at splejse sammen til julebelysning på en del af Nørrebrogade.

Det er trist og ikke særlig befordrende for julehandelen uden julebelysning, så vidt er Nørrebro Handelsforening enige med de ”rasende” butiksejere.

Generalforsamling sagde nej

For et par år siden besluttede Generalforsamlingen, at foreningen ikke mere skulle bære det underskud, som der år for år opstod, som følge af julebelysningen. I mellemtiden har foreningen opfordret andelsboligforeninger samt kvarterløft til at støtte op om projektet, men uden held

.

I år har foreningen forsøgt at opfordre de butikker, der ikke normalt støtter projektet, om at gå med. Det er sket ved, at medlemmer af bestyrelsen har foretaget et stort fodarbejde, men desværre med et ringe udbytte.

Underskud på 300.000 kr.

Sidst der var julebelysning bakkede kun 96 af Nørrebro `s butikker op om arrangementet. Skulle dette finde sted i år ville der være endnu mindre opbakning.

Hvis alle butikker bakkede op, var der overhovedet ikke noget problem.

Handelsforening vurderer, at man selv måtte punge ud med 250.000 – 300.000 kroner, og det har foreningen ikke økonomi til.

Fordomme opstod, da ikke mange etniske butikker ville bakke arrangementet op. Men en undersøgelse Muslimske butiksejere fejrer da også jul og Julepynt på Nørrebro - Kvantitativt metodeseminar 2005, offentliggjort på www.norrebro.dk viste, at det ikke var på grund af religiøse forhold, opbakningen manglede. Det var simpelthen på grund af økonomien.

Juletræ og underholdning ved Runddelen.

Sidste år bakkede en række butikker Handelsforeningen og foreningens loppemarked op, til et arrangement på Runddelen. Det bliver også tilfældet i år. Foreningen har afsat 40.000 kroner til juleaktiviteter, til forslag som kan tilsikre, at der også i år kommer jul på Nørrebro

Politikere ikke lydhøre over for forslag

Nørrebro Handelsforening havde ellers foreslået politikerne, at de afgifter man betaler for stadeafgifter og brug af fortove til skilte og vareudstilling, skulle gå til en fælles fond, der kunne dække udgifterne til julebelysning. Men disse tanker har politikerne ikke været lydhøre overfor. Hvert år betaler handelsforeningens loppemarked et stort beløb til Københavns Kommune.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16