Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Unges Jobbørs

Offentliggjort 20. september 2006

Orientering vedrørende skabelsen af ”Unges Jobbørs” som en del af Ungemesse i Nørrebrohallen den 15. og 16. november 2006 klokken 9 – 16 begge dage.

Inspirationen til ”Unges Jobbørs” er kommet fra HTSIs succes med deres jobbørs for nydanskere. Idéen er at stille standplads til konsulenter fra private- og offentlige virksomheder til rådighed, så de nemt kan komme i kontakt med de lokale unge på Nørrebro og i Nord-Vest.

Ungemesse tilbyder at stille en 18 m2 stand til rådighed for jobbørsen. Om nødvendigt kan der også skaffes møbler (borde, stole, osv.) og to computere med Internet forbindelse. Ungemesse skal også sørge for at unge kommer til messen. Dekoration af standen skal aftales nærmere.

Ungemesse forventer at samarbejdspartnere, via deres respektive netværker, kan komme med reelle tilbud vedrørende job, lære- og praktikpladser som kan formidles under, at standen bemandes under hele forløbet og at udgiften til standleje (Kr. 9.000,-) betales.

Der forventes etableret et tæt samarbejde med bl.a.: Nørrebro Skaber Jobs, HTSI, High:five – job til unge på kanten, Foreningen Nydansker, Jobcenter København (Beskæftigelses- og Integrations Forvaltningen) og Nørrebros Handelsstands Forening.

Formålet bag Ungemesse er at øge de unges kendskab til uddannelses-, job- og fritidsmuligheder i lokalområdet, således at de ved, hvor de kan henvende sig – både på kort og på længere sigt, i forhold til at planlægge deres fremtid. Et andet formål er, at vi vil opbygge et stærkt lokalt aktør-netværk bestående af lokale skoler, private virksomheder, klubber, frivillige foreninger og myndigheder med fokus på de unge samt lokalområdets fremtid. Ungemesse kan endvidere ses som en positiv profilering af den lokale ungdoms ressourcer og potentiale. Målgruppen for Ungemesse er primært folkeskolens 8-10 klasse på Nørrebro og i Nord-Vest..

Messens økonomi bestå af fire hovedudgiftsposter: leje af hal, grafik/markedsføring, leje og opbygning af standemateriale og aflønning af en projektkoordinator. De første tre udgiftsposter til drift og afholdelse andrager ca. Kr. 50.000,- hver. Dvs. 150.000,- som skal dækkes af indtægt ved standleje og annoncering i messekataloget. Lønudgiften til projektkoordinator samt diverse administrative udgifter dækkes af Kvarterløft Nord-vest, Kvarterløft Nørrebro Park og Områdefornyelsesprojekter i Mimersgadekvarteret

Initiativ- og styregruppen for Ungemesse i Nørrebrohallen er; Kvarterløft Nord-vest, Kvarterløft Nørrebro Park/Informateket, Københavns Produktionsskole, Ungdommens Uddannelsesvejledning København - Center for Vejledning, Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen Team Nørrebro/Østerbro og Områdefornyelsesprojekter i Mimersgadekvarteret, hvor Kvarterløft Nord-Vest står som juridisk og økonomisk ansvarlig.

Med venlig hilsen

William Patrick (Bill) McGrath

Kvarterløft Nord-Vest. Lygten Station, Lygten 2, 2400 København NV

telefon: 26 88 02 46 - mail: bill@ungemesse.dkwww.ungemesse.dk

15. september 2006

Styregruppen for Ungemesse i Nørrebrohallen:

 

 

 


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16