Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Detailhandel til vol. 5

Offentliggjort 8. februar 2007

25 af Danmarks 120 frivillige kæder tæller på knapperne. Nyt Syn og Sportsmaster er de nyeste tilbud. Regeringen barsler med et skatteindgreb, der skal strække kapitalfonde. Selskabsskatten er sat ned. Internationaliseringen af detailhandelen betyder ændringer af plan – og lukkeloven i fremtiden.

Kapitalfonde er kommet i regeringens søgelys. Der er varslet indgreb mod fondenes bonusordninger og udbyttebetalinger, og regeringen står på spring for at sikre skatteindtægterne.

Skatteingreb.

Det er de kapitalfonde, der i de senere år har indkøbt store danske virksomheder, og som nu har kig på den danske detailhandel.

Virksomhederne holder op med at betale skat, fordi kapitalfondene propper dem med så stor en gæld, at rentefradragene fjerner skattebetalingen.

Dertil kommer, at gevinsten kan trækkes skattefrit hjem til Cayman Island, Bermuda, Guernsey, Jersey og lignende skattely.

Indgrebene kan få betydning for kapitalfondenes muligheder for at købe op i Danmark.

Dansk Industri mener, at regeringens skatteplan vil ramme skævt. Den vil ramme en række virksomheder, de har stor gæld. Samtidig vil kapitalfondene måske vende blikket væk fra Danmark

CVC, der har stået for en del indkøb i Danmark, afviser at det er skattespekulation, der fører til opkøb af danske virksomheder. Men mere mulighederne i udvikling.

Selskabsskatten reduceret

Modsat vil en reducering af selskabsskatten fra 28 % til 22 % gøre Danmark til et attraktivt investeringsland. Danmark vil nu ligge som nr. 10 i EU på ranglisten over de billigste investeringslande.

Kæder vil blive opslugt

Flere og flere frivillige kæder vil blive opslugt af kapitalfonde. Det kan lægge pres på lukke – og planlov. Der er stigende interesse i at handle i weekenderne, og det kan føre til mere pres for butikkerne. Internationaliseringen af den danske detailhandel er gået i gang. Vejen er banet for, at udenlandske giganter kan invadere den danske detailhandel.

De frivillige kæder, hvor den enkelte butik er ejet individuelt har ikke den store kapital til at videreudvikle. Det kan en kapitalfond gøre noget ved. De nye ejere vil trimme kæderne og skabe vækst i både omsætning og indtjening.

Sportsmaster og Nyt Syn i tilbud

Måske ser vi i nærmeste fremtid en fusion mellem Intersport og Sportsmaster. Det kunne tænkes at en kapitalfond tog begge kæder.

Nyt Syn har løsrevet sig fra Synoptik og er nu til salg, for højest bydende.

Nye investeringer i Matas

Flere af de tidligere topfolk i Matas skyder nu en stor del af deres gevinst ved salget ind i det nye Matas. Det gør Mats endnu mere attraktivt.

25 kæder overvejer

Op mod 25 af de næsten 120 frivillige kæder i Danmark tæller i øjeblikket på knapperne. Det er kæder, som er landsdækkende, og nu prøver at sætte skibe i søen i relation til kapitalfondene.

Kunderne kan glæde sig

Hele krigen på detailhandlen kan komme kunderne til gode. Priskrige og attraktive tilbud vil komme i kølvandet.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16