Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Vi hylder Nørrebro – vil du være med?

Offentliggjort 18. juli 2007

Danmarks længste basar på Nørrebrogade

Lørdag den 15/9 vil vi forsøge at etablere ”Danmarks længste Basar” på Nørrebrogade. Det betyder, at vi varmt anbefaler alle butiksindehavere at gøre lidt ekstra ud af gadebilledet på denne lørdag.

Det er også på denne dag, at "indkøbsturene" afvikles, og derfor vil det være festligt og spændende for deltagerne, hvis butikkerne gør noget ekstra ud af tilbud på gadeniveau.

Vi vil op mod uge 37 markedsføre aktiviteterne med omtale i TV og i dagbladene, og vores lokale avis – Lokalavisen Nørrebro-Nordvest - vil både via redaktionel omtale og specielle annonce-sider (med ekstra rabat) understøtte aktiviteterne.

Du kan derfor aktivt medvirke til, at specielt lørdag den 15/9 bliver en festlig dag på Nørrebro - og at kulminationen på aktivitetsugen bliver en succes.

Hvis du har konkrete forslag til supplerende aktiviteter, eller hvis du vil tilbyde helt specielle produkter, som ikke kan fås andre steder i hovedstadsområdet, så send os en mail hurtigst muligt.

Vi udgiver nemlig en Nørrebro-guide til alle, der deltager i turene i uge 37. Deadline er mandag den 6. august.

Send dine informationer til: norrebro@events.dk

Kort om Kvarterløft Nørrebro Park

Indsatsen på erhvervsområdet har haft en meget fremtrædende plads i det helhedsorienterede kvarter-løftprojekt - med Informateket i Stefansgade som omdrejningspunkt.

Kvarteret er præget af et varieret butiksliv. Danmarks længste Basar – Nørrebrogade - danner kvarterets østgrænse, hvor omkring halvdelen af butikkerne er ejet af folk med indvandrer-baggrund.

Et butikskonsulent-forsøg, til støtte og udvikling af detailhandlen, viste sig som en succes og fortsætter. Iværksætterprojektet ”Born Global” var ligeledes en succes. Begge indsatser var både erhvervs-, integrations- og beskæftigelsesfremmende i et hug.

På erhvervsområdet er der desuden blevet gjort en indsats for at etablere specialforretninger og kreative erhverv i tomme kælder- og butiks-lokaler. Her er Jægersborggade blevet en attraktiv handelsgade, med små specialbutikker. En lignende udvikling er i gang i Stefansgade.

Kvarterløft Nørrebro Park, EVU og Nørrebro Handelsforening vil sammen sætte ekstra fokus på vores bydel i uge 37 (fra mandag den 10/9 til lørdag den 15/9).

Hvorfor det?

Den formelle anledning er den positive udgang af syv års kvarterløft i Nørrebro Park Kvarter. Med indvielsen af den nye Nørrebro Park fredag den 31/8 afvikler kvarterløftet sin tidsbegrænsede indsats i bydelen, og de mange velgennemførte projekter skal naturligvis fejres (læs mere om kvarterløftet på bagsiden).

Vi vil benytte denne anledning til at åbne omverdenens øjne for de mange kvaliteter, som netop Nørrebro byder på. Vi vil kort sagt fortælle gode og spændende historie om Nørrebro til så mange som muligt.

Aktiviteter i uge 37

Da vi ikke kan invitere samtlige borgere i Storkøbenhavn til arrangementer på Nørrebro, har vi valgt at tilbyde nogle aktiviteter for udvalgte grupper.

Målgrupperne er udvalgt med det formål, at de efterfølgende kan fortælle om gode oplevelse på Nørrebro og dermed skabe flere besøgende ved at opfordre andre til at opleve Nørrebro. De konkrete målgrupper er:

1. Dagligvare-forbrugere fra forstadskommunerne

2. Livsnydere fra København og omegn

3. Repræsentanter for turistbranchen

4. De politiske beslutningstagere

Tur 1:

Deltagerne skal besøge spændende og alternative fødevarebutikker på Nørrebro, hvor kvalitet og personlig betjening er i højsædet. En tur for gourmeter med hang til eksotiske oplevelser.

Deltagerne får en alternativ indkøbsoplevelse samt en kurv med opskrifter og fødevarer ud af turen.

Vi annoncerer denne indkøbstur i omegnens lokalaviser. Guide for indkøbsturen bliver Anne-Birgitte Agger (direktør for Københavns Kommunes nystartede Måltidens Hus). Turen afvikles lørdag formiddag den 15/9.

Tur 2:

En rigtig ”herretur” rundt i det historiske værtshusmiljø på Nørrebro – den lokale ”dødsrute”.

Deltagerne får en spændende indsigt i det traditionsbestemte og farverige værtshusmiljø i bydelen, som i dag i stor udstrækning er ændret til et trendy cafémiljø.

Vi annoncerer også denne tur i omegnens lokal-aviser. Guide for turen bliver Allan Mylius Thomsen (øl entusiast og fantastisk fortæller af lokal-historiske anekdoter). Turen afvikles onsdag den 12/9 fra kl. 14,00 til 16,30.

Tur 3:

Beslutningstagere fra turistbranchen skal opleve en bydel, der byder på mange spændende butikker med specialvarer, en bydel i rivende udvikling og det spændende cafémiljø.

Vi inviterer repræsentanter fra WOCO (Wonderful Copenhagen) og tur-operatører i København. Formålet er naturligvis at åbne turistbranchens øjne for, at vores bydel kunne være spændende at besøge for mange af de turister, der kommer til København.

Tidspunktet for turen fastsættes i samarbejde med deltagerne.

Tur 4:

Tirsdag den 11. september besøger familie- og forbrugerminister Carina Christensen Nørrebro. Ministeren skal besøge en række spændende ”etniske” butikker med særlig fokus på fødevare-butikkerne.

Formålet er i høj grad at få en massiv presseomtale ud af besøget, således at mange forbrugere får øjnene op for, hvor spændende det er at købe ind på Nørrebro.

Medlemmerne af borgerrepræsentationen vil blive inviteret med på en ”kigger”, således at de også får en positiv oplevelse af vores bydel.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16