Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Smiley på jagt

Offentliggjort 19.januar 2008
www.norrebro.dk

I vores fortsatte artikelserieom Smiley, skal vi opleve et baltiske fødevarelager, rådne julegås,julekonfekt med mider og fusk på to politigårde. Så er Danmarks klammeste madkåret. 43 er fældet af den nye rygelov, og så skal du kun ændre din livsstilpå 4 områder, så lever du 14 år længere.

Påjagt

100 tilsynsførende på Sjællandhar været på jagt i supermarkeder, kolonialbutikker og tankstationer. I alt400 butikker har haft besøg. Man ønskedeet samlet overblik over, hvordan det stod til.

Der var problemer i hver tiendebutik. Man fandt både køle -, frost – og tørvarer, der var for gamle. Dervar masser af butikker, der ikke havde styr på rengøring og temperaturerne i køledisken.

Illegaltbaltisk fødevarelager afsløret.

Et ulovligt fødevarelager erblevet afsløret i Horsens. Herfra blev der opbevaret og solgt en rækkeulovlige fødevarer fra Letland, Rusland og Tyskland. Der blev fundet diverse grøntsagerpå glas og i poser. Kød – og fiskeprodukter på dåse. Brød, lage og chips”efter russisk opskrift”, chokolade, morgenmadsprodukter, spegepølser, kødpølser,patéer, is og ost, oplyser Fødevarestyrelsen.

På ingen af varerne kunne læsesdanske mærkninger, deklarationer eller produktnavne, og det er langt frasikkert, at produkterne lever op til de hjemlige krav. Hele varelageret blevbeslaglagt.

Elie– smiley

Straks i det nye år vil fødevareministerEva Kjer Hansen fremsætte et lovforslag, der åbner mulighed for, at butikkerog restauranter og lignende med 4 glade smileys kan komme op i en elieklasse forsig.

Formålet med dette, er atbruge mere tid, på dem, der ikke får så mange glade Smileys.

Vardin julegås rådden?

Måske er denne advarsel lidtforsinket. Men Fødevarekontrollens rejsehold har afsløret ulovlige slagtningerog handel med gæs og ænder til juleaften i Sønderjylland. Dyrene har måske væretsyge. Forholdene har været uhygiejniske og uden dyrlægekontrol.

Julekonfektmed mider

Et ægtepar ville fejre julen isommerhus. På vejen havde de handlet slik. Blandt andet købte de en posemarcipan – snitter fra Anton Berg. Snitterne blev hældt i en skål, og ægtemandennåede at spise en. Man da hustruen spiste syntes hun, at noget var galt. Da hunkiggede ned i skålen, så hun mider kravle rundt i skålen. Man kan godt forstå,at ægteparret ikke skal have marcipan i lang tid.

Fuskpå politigården

En indsat havde klaget til FødevareregionØst, så de slog et smut forbi. Køkkenet var snavset og støvet. Termometeretvar gået i stykker, alligevel var der foretaget målinger – 12 dage frem mednøjagtig samme temperatur og tidspunkt. Besøget udløste en sur Smiley og10.000 kr. i bøde. Om de ansatte fik kold julemad, vides ikke.

Ja og for at det ikke er løgn,så har Helsingør Politigård også modtaget en bøde for ikke at overholde fødevareloven.

Danmarksklammeste mad

Forbrugerbladet Tænks læserehar indsendt deres forslag til madvarer, der fortjener titlen, Danmarksklammeste. Sammen med et panel af fødevarepolitiske eksperter er følgendevarer nomineret:

  • Færdigretter til mikrobølgeovnen fra de Danske Vægtkonsulenter.

  • Superman Vafler fra LU.

  • Salami 3 – stjernet.

  • Cocktailpølser uden skind fra Jaka.

  • Sylte fra Stryhns.

Og vinderen blev: Cocktailpølseruden skind. Sidste år blev der solgt 12,3 millioner eksemplar

43fældet af Rygeloven

Det er slut med blødevejledninger og venlige henstillinger. Nu skal rygeloven overholdes.Arbejdstilsynet mener, dog at størstedelen af virksomhederne har styr påsagerne. Man har bebudet flere kontrolbesøg end ellers.

Tandpastaer fyldt med parfume

Mere end 75% af de 54tandpastaer som Informationscenter for Miljø&Sundhed har undersøgtindeholder nogle af 26 deklarationspligtige parfumestoffer, som EU har udpegetsom særligt allergifremkaldende. Mange kalder dog undersøgelsen for hysteri.Problemet er, at parfume udvikler allergi.

Chipsog brød giver måske kræft

Ny forskning viser, at der kanvære en sammenhæng mellem brystkræft og opvarmede fødevarer med stivelse såsomkartofler og kornprodukter. Brød, ovnbagte kartofler og kaffe øger måskerisikoen for brystkræft.

Vildu leve 14 år længere?

Fire små livsændringer kan måskebetyde 14 års længere levetid. Nye undersøgelser viser, at personer, som kunhar et moderat alkoholforbrug, dyrker motion, dropper smøgerne og spiser frugteller grønt fem gange om dagen i gennemsnit, lever 14 år længere endpersoner, der ser stort på de gode råd. Ifølge britiske forskere er derbeviser for, at denne påstand er rigtig. Men hvad er vigtigst?

  • Rygestop

  • Frugt og grønt

  • På 3. pladsen deler alkoholindtagelse og motion pladsen.

Solkan også forlænge livet

Ja og nu, hvor vi er i gang. Såkan lidt mere solskin øge sundheden og øge risikoen for at dø af andre kræftsygdomme.Solen får kroppen til at producere d – vitaminer, som er afgørende for, atimmunforsvaret fungerer optimalt. En norsk forskergruppe mener ikke, at man skalgemme sig i skyggen af frygt for at få hudkræft. De positive effekter opvejer risikoensiger de kloge forskere.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16