Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Åbent brev fra Nørrebro Apotek til Klaus Bondam

Offentliggjort 16. oktober 2008

Teknik- og miljøborgmester

Klaus Bondam

Københavns Kommune

Rådhuset

8. oktober 2008

Kære Klaus Bondam.

Lad mig starte med at lykønske dig med cyklistprisen fra Connie Hedegaard og udtrykke min glæde over dit initiativ til forsøget med en bilfri Nørrebrogade, som vil give dig og de øvrige cyklister (undertegnede inklusive) mulighed for at færdes i større sikkerhed på bredere cykelstier – og forhåbentlig mindske forureningen.

Når det er sagt, har jeg et par spørgsmål, som jeg vil bede dig besvare:

For det første føler jeg mig som forretningsindehaver på Nørrebrogade slet ikke orienteret om trafikforsøget, dels i god tid og dels detaljeret i forhold til, hvordan det vil/kan komme til at berøre min virksomhed, Nørrebro Apotek, Nørrebrogade 9. Har jeg været blind/døv i forbindelse med kommunens orientering om en så stor ændring af tilstandene på Nørrebrogade?

For det andet står jeg undrende over for, at stoppestedet foran apoteket er fjernet og slået sammen med stoppestedet, der tidligere var placeret ved Netto/Elmegade, således at det sidste stoppested på Nørrebrogade før Dronning Louises Bro nu ligger før krydset Fælledvej/Nørrebrogade. Hvad skyldes det?

Jeg finder det utilfredsstillende, ikke mindst fordi mine kunder for en stor dels vedkommende er ældre mennesker, som er afhængige af offentlige transportmidler. Disse kunder er dels holdt op med at komme til apoteket, og de der når frem, beklager sig meget over det manglende stoppested og undrer sig som jeg over logikken i den beslutning. Findes der nogen logik, eller…….?

Hverken Movia eller Københavns Politi har kunnet besvare disse spørgsmål, derfor henvender jeg mig til dig for at få et svar.

Til sidst kan jeg til din orientering fortælle, at kundetilstrømningen – ikke alene til apoteket, men også til øvrige forretninger på Nørrebrogade - allerede er faldet drastisk, og det var vel næppe meningen?

Venlig hilsen

Apoteker Steen Barnstein Sørensen

Nørrebro Apotek

Nørrebrogade 9,

2200 København N


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16