Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Indsigelse mod Trafikbegrænsningen

Offentliggjort 14. november 2008

Til borgmesteren for teknik og miljø,

Jeg sender hermed en indsigelse mod det trafikbegrænsningsforsøg som her i efteråret gennemføres på Nørrebrogade.

Det er vigtig at fremhæve, at jeg er meget enig i præmisserne for forsøget – begrænsning af udefra kommende gennemkørende trafik på Nørrebrogade.

Men den model der er valgt har konsekvenser for andre københavnere. Os der bor langs aksen Frederikssundsvej-Nørrebrogade opfatter disse to vaje som noget af det der skaber sammenhæng i byområdet. Vi har familie der bor langs denne akse, vi køber ind ikke mindst på Nørrebrogade. Den model der nu afprøves betyder, at vi skal siksakke gennem små sidegader for at komme frem i bil og belaster dermed disse gader.

Afskæringen a Nørrebrogade kommer meget let til at betyder, at områderne Nørrebro, Nordvest, Brønshøj-Husum som langt de os der har boet i disse dele af byen i mange år opfatter som en sammenhængende del af København, men som med den valgte løsning skæres op i små lokalområder uden den sammenhæng som de gennemgående gader giver.

Det er svært at forstå at man ikke har valgt at se på de erfaringer Frederiksberg Kommune har med reguleringen af Gl, Kongevej, som med cykelstier, parkeringsområder og forskydninger af vejbanen ikke længere indbyder til pendlergennemkørsel i myldretider, dertil at trafikken alt for langsom. Men modellen giver samtidig plads til at lokale københavnere kan komme frem i bil til butikker og besøg hos familie.

Så for at opnå det mål med at begrænse den trafik, der ikke hører til områderne vil jeg anbefale, at ændre de brutale afskæringer af bydelen til en mindre radikal model, eksempelvis som det kan ses i Frederiksberg Kommune.

hilsen

Finn Hansson

Toftagervej 8

2700 Brønshøj


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16