Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Besøg af Overborgmesteren

Offentliggjort 11. december 2008

Der var stor ros til overborgmesteren, fordi hun havde valgt at aflægge Nørrebro Handelsforening et besøg. Bagefter gik hun en tur ad Nørrebrogade, så hun ved selvsyn kunne se de katastrofale følger af trafikforsøget på Nørrebrogade. Handelsforeningen var positiv efter besøget.

I forbindelse med trafikforsøget har Nørrebro Handelsforening haft besøg af overborgmester Ritt Bjerregaard. Overborgmesteren var godt forberedt til mødet, og lyttede interesseret til forslagene og kritikken fra handelsforeningen.

Der var ros til overborgmesteren, fordi hun havde bevæget sig ind i løvens hule.

Nørrebro Handelsforening pointerede, at bus fremkommeligheden på Nørrebrogade var blevet bedre, mens linje 18 må bruge mere tid på Jagtvejen. Man mente også at cyklisternes forhold kunne forbedres uden dette trafikforsøg. Handelsforeningen mente også, at der er ganske mange københavnske borgere, der har det værre end beboerne på Nørrebrogade. Man mente også at trafikforsøget har gjort det værre for andre borgere på Nørrebro.

Omsætningsnedgangen på Nørrebro skyldes ikke alene den finansielle krise, men i høj grad trafikforsøget. Det mente Nørrebro Handelsforening at have bevist ved fremlæggelse af forskellige statistikker. Hvis trafikforsøget bliver permanent, er det Nørrebro handelsforenings opfattelse, at 20 – 30 pct. af Nørrebrogades butikker efterhånden vil lukke, flytte eller gå konkurs.

Allerede nu er der indtruffet sociale katastrofer. Etniske butiksejere, som hidtil har betalt enhver sit, må gå på kontanthjælp.

Ressourcestærke håndværksfirmaer flygter til omegnen og tager deres skattebetaling med sig til en omegnskommune. De belaster dermed de i forvejen overfyldte indfaldsveje til København, når de skal ind i byen.

Nørrebro Handelsforening pointerede over for overborgmesteren, at trafikken på Nørrebro blev flyttet. Mange af sidegaderne havde nu stærkt stigende trafik. Det gælder også for Prinsesse Charlottes Gade, hvor der er tre skoler. Handelsforeningen pointerede at forsøget indeholdt uheldige ting. Der opstår uheldige episoder for cyklisterne, når for eksempel skraldevogne holder på cykelstien, hvor cyklister må lave farlige sving for at komme forbi. Det var handelsforeningens indtryk, at der ofte herskede anarki i trafikken.

Handelsforeningen pointerede også, at parkeringspladser i sidegaderne var blevet stærkt reduceret. De ressourcestærke beboere flytter, hvilket igen giver mindre skattebetalinger, og faren for at Nørrebro ender som en etnisk ghetto er stor. Desuden forsvinder Nørrebros mangfoldighed og egenart.

Nørrebro Handelsforening har tidligere peget på en betalingsring som en løsning, men her skal der dog være opfyldt nogle kriterier, for at foreningen kan gå ind for dette. I det hele taget mener Nørrebro Handelsforening at hele Københavns infrastruktur inden for trafikafviklingen skal tages op til revision. Nørrebro Handelsforening vil med regeringens udspil revidere et allerede udsendt forslag.

Nørrebro Handelsforening glædede sig til at forsøget blev afsluttet ved udgangen af december. Man er indstillet på, at komme med konstruktive forslag. Men det forudsætter en helt anden inddragelse af erhvervslivet i de kommende diskussioner, pointerede Nørrebro Handelsforening over for overborgmesteren.

Handelsforeningens repræsentanter var meget positive efter mødet med overborgmesteren.

Efter besøget valgte overborgmesteren at besøge tilfældige butikker på Nørrebrogade, og ved selvsyn kunne hun da konstatere at det som Nørrebro Handelsforening havde meldt ud, var korrekt. Hun stod ansigt til ansigt med en del forretningsdrivende på Nørrebrogade.

En del butikker står tomme, og nogle holder allerede udsalg.

Nørrebro Handelsforening håber på, at overborgmesteren ved selvsyn har set de katastrofale følger af forsøget.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16