Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Høringssvar på Københavns Kommunes udkast til Integrationspolitik

Offentliggjort 28. maj 2006

Integrationskontoret i BIF

København, den 17. maj 2006

Nørrebro Handelsforening har med interesse læst Udkast til Københavns Kommunes Integrationspolitik og noteret sig, at et gennemgående tema i papiret er, at ”Integration er et fælles ansvar”.

Nørrebro Handelsforening vil meget gerne påtage sig dette fælles ansvar.

Da Nørrebro i dag bebos af folk fra mere end 100 forskellige lande, for hvem integration er et realkrav hvis hverdagen skal fungere, er engagementet her derfor også over landsgennemsnittet.

Nørrebro repræsenterer på en lang række områder udfordringer, som det resterende Danmark ligeledes kommer til at løse indenfor den kommende årrække. Man kan med rette hævde, at de løsninger og potentialer, der for dagligdagen til at hænge sammen på Nørrebro, burde betragtes med større interesse.

På Nørrebro er der både erfaring og stærke innovative kræfter til løsning af de problemer Nørrebro i dag er stillet overfor. For at understøtte og udvikle dette, og for at imødegå den negative udvikling, som bl.a. forårsages af det ensidige fokus på de negative sider af bydelen i offentligheden, foreslås det at etablere netværket Nørrebro Ahead.

Da integration kræver medvirken af alle samfundsgrupper, skal netværket Nørrebro Ahead omfatte alle, der har deres daglig liv på Nørrebro, fra boligforeninger til det lokale erhvervsliv, fra lokale menigheder – kristne som muslimske – til offentlige institutioner, fra lokale politikere til engagerede enkeltpersoner uden for det partipolitiske.

Målet for netværket Nørrebro Ahead skal være at udvikle og nuancere Nørrebros identitet gennem fokus på Nørrebros potentiale, energi og innovation samt at støtte udviklingen af nye løsninger på de udfordringer der eksisterer, såvel som dem der kommer.

Herunder

  • At stille skarpt på den løbende indsats der foregår på Nørrebro, for at understøtte de positive udviklinger væk fra problemerne.
  • At sikre, at de ressourcer og de netværk der eksisterer på Nørrebro underbygges og udvikles, ved at fokusere på Nørrebros bidrag – de realiserede såvel som de potentielle – til den nationale integrationsproces.
  • At fokusere på Nørrebros kompetencer, løsningsmodeller, interesse og beredvillighed i forhold til det at lære og løse de udfordringer som løbende opstår på integrationsområdet, og ”Brande” Nørrebro via de gode eksempler som modvægt til problemerne.
  • At fungere som forum for udveksling af erfaring, ideer og information til understøttelse og udvikling af en positiv proces på Nørrebro.

Planlagt indsats og ad hoc
Netværkets indsats sigter dels på et målrettet og langsigtet løft på de områder der har landspolitisk bevågenhed, dels på de områder som særligt på Nørrebro betragtes som væsentlige. Dette kan ske på flere planer, fx ved at facilitere en koordinering af indsatsen mellem forskellige aktører i et nært samarbejde med de relevante kommunale myndigheder.

Derudover skal en ad-hoc indsats imødekomme den løbende matchning af opstående udfordringer, fx ved udtalelser og kommentarer til pressen ved en talsperson for netværket eller ved konkrete initiativer i forbindelse med en opstået begivenhed.

Etablering
Netværket Nørrebro Ahead etableres med det formål, at løfte de ovenfor beskrevne opgaver og stiftes ved 2 tilrettelagte møder i et samarbejde med det lokale erhvervsliv, de lokale politikere, centrale ressource personer og almindelige borgere.

Nørrebro Ahead FONDEN

Netværket opnår indflydelse gennem muligheden for at handle. At handle og skabe forskelle kræver oftest økonomi. Derfor foreslås det, at der i tilknytning til Netværket etableres en Nørrebro Ahead fond. Fondens formål er: at tilvejebringe økonomiske muligheder for at forandre og understøtte integration og udvikling på Nørrebro, samt etablere og igangsætte initiativer på de indsatsområder der er udpeget.

Der indgås aftale med relevante ministerier, Kbh. kommune om at de respektive parter bidrager ligeligt til fonden. Nørrebros beboere, virksomheder og initiativtagere samler penge ind, disse suppleres op 1 til 1 af kommunen/ministeriet. Fondes styres af en bestyrelse udpeget af Netværket Nørrebro Ahead, og håndteres af Danske Banks lokale Nørrebroafdeling. Fondens regnskab og transaktioner skal være offentligt tilgængelige.


Nørrebro Handelsforening håber, at Københavns Kommune vil medvirke til at etablere netværket Nørrebro Ahead som en del af de fremtidige integrationsaktiviteter.


Med venlig hilsen
Nørrebro Handelsforening
P.B.V.

Johnny Beyer
Formand

Annette Wegener
Bestyrelsesmedlem



Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16