Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Vi er igang igen

Næsten nedlagt i 16 måneder

Den opmærksomme læser af denne side har sikkert lagt mærke til, at der ca. 16 måneder ikke er sket noget på denne side. Men det gør det nu. Sidens design er ikke ændret, men den er blevet moderniseret.

Måske har det for sidens to redaktører været en god pause. Vi var faktisk kørt lidt træt af mange politikers bedreviden om detailhandelens forhold. Vi kæmpede stort set for Nørrebrogades fremtid, dag og nat. Vi angreb Københavns Kommune, fordi de ikke ville lave en konsekvensanalyse vedrørende detailhandelens vilkår på Nørrebrogade. Efter halvanden måned startede man en undersøgelse hvis resultat var givet på forhånd.

Stor interesse

Nørrebro Handelsforenings egen undersøgelse udskreg man som manipulation, og store dele af medierne gav politikerne ret.

Under Ungdomshus – konflikten oplevede denne side også rekordbesøg. Både Ungdomshuset og store formiddagsblade linkede til siden. En toppolitiker forsøgte at bringe siden for Præseetisk nævn. En journalist beskyldte os næsten for at lyve, da vi ikke ville røbe vores kilde i forbindelse med et angreb i Jægersborggade. Ja sådan kunne vi blive ved.

Nørrebro – på en anden måde

Vi håber, at kunne nå op på samme interesse som før. Det er jo dejligt, når journalister roste vores hjemmeside. Den er blandt vores favoritter, blev det sagt.

Vores indgangsvinkel er selvfølgelig detailhandelen på Nørrebro. Det er set ud fra deres synspunkt. Vi vil beskrive dagligdagen på Nørrebro. Vi vil beskrive detailhandelens problemer og se kritisk på tiltag, som vi mener er forkert.

Desuden vil vi i samarbejde med www.dengang.dk se på Nørrebro i gamle dage.

Kæmpe arkiv

I forvejen er der 2.400 artikler i vores arkiv her på siden. Som noget nyt har vi en søgefunktion. Vi vil gerne samarbejde med alle – medier, kunder såvel som politiker. Ja vi er politiske men ikke partipolitiske - enhver holdning er politisk.

Vi samarbejder med alle – uanset partifarve. Det overraskede en del under ungdomshuskonflikten. Vores holdning var, at de fleste politiker sad alt for langt fra begivenhederne. Men det gør de vel stadigvæk. Så sidens formål er også at fodre politikere.

De fem nyhedskriterier

Jamen har vi ikke de andre medier til dette? Problemet er ofte, at journalister er dårlig forberedte. Man anvender de såkaldte nyhedskriterier på næsten alt. Og det går ud over virkeligheden.

Journalister bruger fem nyhedskriterier. For det første skal emnet være aktuelt, før det er interessant. At det er aktuelt, kan måles på, om andre medier beskæftiger sig med emnet.

For det andet skal emnet have en vis væsentlighed.

For det tredje skal stoffet tilrettelægges på en måde, så uforstående får den oplevelse, at det kommer dem ved, selv om de hidtil har levet i lykkelig uvidenhed om det.

For det fjerde er det godt, hvis der kan knyttes en eller anden sensation eller foragelse til emnet.

Det femte kriterie skal helst handle om uenighed mellem nogle mennesker. Så kan man altid invitere de, i studiet, for at skændes videre.

Med andre ord, så stiller nyhedskriterier sig i vejen for en seriøs drøftelse af noget grundlæggende. Måske er det derfor vi ikke altid har kunnet genkende omtalen af Nørrebro i medierne

Vi er os selv.

Her på siden er vi ikke underlagt disse kriterier. Vi håber, at alle igen vil tage godt imod vores initiativ. Vi glæder os til at bidrage til debatten – især om Nørrebro og detailhandlernes forhold.

Hvem er vi?

Og så er det vel på tide at I får at vide, hvem vi er.

Johnny Beyer – farvehandler og tidligere formand gennem 18 år og nuværende næstformand i Nørrebro Handelsforening.

Uwe Brodersen – boghandler og tidligere sekretær i Nørrebro Handelsforening.

Nørrebro Handelsforening ønsker fremover God Fornøjelse.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16