Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Får vi en bedre Jul end frygtet af mange?

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

MEDLEMS-INFO OVERSIGT v/Bent Aarrebo Pedersen

Får vi en bedre Jul end frygtet af mange?
Fra overforbrug til underforbrug og nu til fornuftforbrug

De mange afskedigelser i erhvervslivet, senest nu 3.000 hos Vestas og mest i udkantsområder, frygten for flere i erhvervslivet og også for en fortsat afskedigelsesbølge i det offentlige, på hospitaler og i kommunerne har fået mange til at holde ekstra igen på forbruget. Og det trods et stigende behov for udskiftninger og fornyelser og gode økonomiske muligheder herfor hos mange familier.

Aldrig har der været sparet så meget op på bankbøger som i de seneste måneder. Forbrugerne har fået et andet forbrugsmønster. Der er ikke længere tale om et overforbrug men snarere om af mange bl.a. politikere og økonomer helt uventet stort "underforbrug"

Der må trods alt være grænser for, hvor længe mange udskiftninger og fornyelser kan udskydes. Underforbruget må da snart dreje over i et behovsnødvendigt og øget fornuftforbrug. Med stigende forbrugerpriser trods forventet hård tilbuds-konkurrence mellem butikkerne er der heri alene grundlag for at vente en lille vækst i årets sidste 4 måneder - og måske den største vækst i december. En strømpil herfor var august med en lille vækst på 0,5% i butikkernes kasseapparater. En ny strømpil kommer den 1. november, hvor Danmarks Statistik kommer med de foreløbige tal for september. Slutter året med samlet set lidt over 0-vækst for hele året, så er det på niveau med og bedre end sidste år med minus 3,9%.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16