Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Hitzb ut – Tahrir vers. 2

Acceptabel adfærd og udtalelser i det danske samfund har efterhånden fået vide juridiske rammer. Politisk har man ikke kunnet fået sat en stopper for, hvor grænsen går. Bare en organisation er lovlig. Som enkeltperson ville man blive straffet øjeblikkelig. En gruppe på 3.000 barsler med en demonstration. Hitzb ut – Tahrir er utilfreds med kulturministerens rolle, og på Diamanten vil man ikke aflyse mødet.

Åbenlys opfordring til drab
En gruppe utilfredse borgere vil demonstrere mod Hitzb ut – Tahrir. Men de er utilfredse med, at de ikke kan få at vide, hvornår mødet starter. Man mener, at man fra Det Kongelige Bibliotek har pligt til at fortælle om, hvornår mødet skal afvikles.

Lars Aslan Rasmussen som er med i Face – group mod organisationen og medlem af Borgerrepræsentationen for Socialdemokratiet er imod, at Hitzb ut – Tahrir får lov til at afholde mødet. Han mener, at organisationen åbenlys opfordrer til drab på danske soldater i Afghanistan.

Man undergaver gang på gang
Gruppen på Facebook har efterhånden 3.000 medlemmer. Man mener, at Hitzb ut – Tahrir repræsenterer nogle værdier, som er så anderledes end dem, man kender i Danmark.

Til Berlingske Tidende giver stifteren af siden, Theis Molin udtryk for, at Hitzb ut – Tahrir er en ekstremt intolerant og racistisk organisation, som udbreder en forkvaklet form for sexisme. Hans indtryk er, at homoseksuelle og jøder ikke er velkommen på Nørrebro på grund af organisationen.

Og på Facebook kan man læse: 

  • Den sociale lim i Danmark er stærkt udfordret af religiøse fanatikere, der gang på gang undergraver en fredelig ro – eksistens mellem landets forskellige folkeslag og kulturer. Det er på tide at sige stop overfor Hizb ut – Tahrirs formørkede intolerance, dødstrusler og religiøst baserede racisme.

Kritik af kulturministeren
Kulturministeren har været ude med følgende kommentar:

  • Jeg tager dybt afstand fra, at Hitzb ut – Tahrir indkalder til møde og opfordrer til at slå danske soldater ihjel. Vi er i krig på FN`s opfordring, så det er kolossalt uhyggeligt bagholdsangreb, der kommer fra danske statsborgere.

Hitzb ut – Tahrir har skrevet til kulturminister Per Stig Møller. De skriver blandt andet:

  • Man kan undre sig over, om dette signal er politisk pres fra din side for at forhindre debatmødet uden juridisk hjemmel eller for at profilere dig selv.

Biblioteket vil ikke udøve censur
Hitzb ut – Tahrir har bestilt Dronningesalen på Diamanten den 21. januar fra kl. 17.30 til 21.30. Og på Diamanten har de ikke i sinde at aflyse mødet. Man henviser til, at organisationen er en lovlig organisation. Man vil ikke fra bibliotekets side indfører Forhåndscensur.

I en redegørelse fastholder man at stå fast på beslutningen om at tillade det kontroversielle møder.

  • Blandt de grundlovssikrede rettigheder – også i situationer, hvor man bruger Det Kongelige Bibliotek – er ytrings – og forsamlingsfrihed herunder uden ”forhåndscensur”

Vide grænser for acceptabel adfærd
Man må sige, at juridiske grænser for acceptabel adfærd og udtalelser i det danske samfund har fået vide rammer. Og man har fra politisk side åbenbart ikke sat en grænse for disse rammer.

Hvis undertegnede var fremkommet med lignende udtalelser, ja så ville jeg blive draget til ansvar juridisk.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16