Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Besøg hos Carlsberg

  
Ca. 25 medlemmer af Nørrebro Handelsforening trodsede det gode vejr, og mødte op ved Carlsberg besøgscenter i Valby.

Ved hjælp af elektroniske opfindsomheder, lyd - og lyseffekter, blev vi ledt gennem koncernens historie. Mange af os er blevet afhængig af øl, men på landsbasis er ølsalget for nedafgående. Dog er den udenlandske øl på vej i danskernes maver. Særlig den belgiske øl, er faldet i danskernes smag. Men det har Carlsberg også lært af.

Vi kunne efter rundvisningen bytte kuponer ud til rigtig øl, og her faldt især Brown Ale i de flestes smag. Interessant var det også, at se bryggeriarbejdernes vilkår. I slutningen af 90´erne fik de en dagration på 4 potter øl, det blev dog senere sat ned til 2 potter. Så kunne man også holde den gående, skulle man mene

Imponerede er det, at 96 % af Carlsbergs salg foregår uden for Danmark. Gruppens mærker brygges på 91 produktionssteder i 47 lande.

En imponerende ølsamling så vi også. Mange af os kunne nikke genkendene til en del af mærkerne.
Det er lidt tragisk, for tanken er, at nedlægge bryggeriet i Valby. Hvad sker der så med de jyske bryggerheste i stalden? Hvad sker der så med medarbejderne?

Måske bliver besøget afløst af en egentlig ølsmagning. Hvor folk som Carsten Berthelsen eller Allan Mylius Thomsen vil komme og fortælle os om anekdoter omkring øl.

Kvickly har netop haft et arrangement omkring engelsk øl, som vi også har omtalt på siden.

Til alle dem, der ikke mødte frem, vil vi bare sige. I gik glip af noget.

Besøg hos Carlsberg


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16