Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

10,4% vækst i april som ventet og nødvendigt

10,4% vækst i april som ventet og nødvendigt
De små købmænd og brugser stormer frem er i dag et hovedemne i “hele pressen”

Det blev som ventet, håbet og også nødvendigt med 10% vækst i kroner i kasseapparaterne for den samlede detailhandel i april – primært dækkende sidste års tilbagegang i april grundet Påske i marts samt i år Påske i april foruden en prisudvikling på omkring +3%. Med den ustabile politiske situation, landet befinder sig i, bør der nok kun være forhåbninger til en vækst i maj og i de kommende måneder frem til et folketingsvalg dækkende prisudviklingen – altså ikke nogen vækst i mængder. På det seneste har frygten for at blive smittet bremset salget af agurker, tomater, salater m.m. markant.

Dagens historie i næsten alle medier – hjemmesider – har været: De små købmænd/brugser stormer frem baseret på en analyse fra Danish Retail Institute.: “De små købmænd og brugser på landet og i byer under 3000 indbyggere kan over de sidste 10 år fremvise en vækst i omsætningen på over 43%. Det er en langt større fremgang end dagligvarebutikker i både hovedstaden og i større provinsbyer”

En finanskrise-tendens mod mere lokal handel til konkurrencedygtige priser og færre besøg i store varehuse.

Målingen er formentlig baseret på bestående/tilbageværende købmænd/brugser, der de senere år har “nydt godt af” ophør af mange andre lokale mindre butikker med fødevarer: slagtere, bagere, frugt/grønt, fiskehandlere, kiosker, købmænd og brugser. Samtidig med, at der er kommet flere discountbutikker ud over landet til at være med til at holde kunderne hjemme i lokalområdet.

Selv om det, at de “stormer frem” som overskrift skal tages med et gran salt, så er det en formidabel god presse i en mediemæssig agurketid, der er opnået for de lokale butikker på landet og i de mindre provinsbyer. Det kan da kun gavne og øge interessen for at handle mere lokalt. Det sparer benzin/bil/tid og er heller ikke så fristende, hvad øget forbrug angår.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16