Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Generalforsamling i Nørrebro Handelsforening den 24.03.2011

Referat af
Generalforsamling i Nørrebro Handelsforening den 24.03.2011 afholdt hos Mejlshede Låse, Nørrebrogade.

Valg af dirigent (1.)
Bent Johansen (BN) blev valgt dirigent. Han konstaterede, at indkaldelsen var lovlig varslet.
Fra salen havde Uwe Brodersen (UB) en anmærkning til dagsorden. Han mente, at punkt 2. d. skulle fjernes, da Kvarterløft ikke mere var eksisterende. Det blev taget til følge.

Beretninger:
Bestyrelsens beretning ved formanden (2.a.)
Hans Mejlshede (HM) aflagde bestyrelsens beretning. HM fremviste materiale til næste Lokaludvalgsmøde. Det krævede meget tid til at sætte sig ind i det. Og et møde strakte sig som regel fra kl. 17.30 til 23.00.
Nørrebro Handelsforening er eneste erhvervstilgang. Og måske også eneste tilgang, der er en smule til højre for midten. HM roste samarbejdet i udvalget.

Noget af det eneste, man dog ikke kunne blive enige om, var trafik – politikken.
Der er ikke så stor forståelse for, at denne politik har store konsekvenser for detailhandelen. De fleste synes vel nok at Nørrebro – forsøget er den store åbenbaring.

Det er vigtigt at vi er med og markerer os, sagde HM.

Man er i gang med Bydelsplanen, som er virkelig tidskrævende. Lokaludvalget bar et forbrug på 5 millioner kroner. Man har ret til at komme med indstillinger, som Borgerrepræsentationen dog nødvendigvis ikke skal rette sig efter.

HM forsøger at deltage i hovedmøderne, og hvis han kunne rent tidsmæssigt, også Trafik og Miljø – møderne.

HM modtager stadig ros for Indkøbsordningen. Han meddelte at retsmødet mod Københavns Kommune er berammet til den 28. - 29. november. Han har stor fortrøstning til vores advokater.

Initiativtagerne til Nørrebro – Løbet vil godt have, at vi sponsere gaveposer m.m. Men vores midler er begrænsede.

Der er stadig stor medieinteresse. Vores motto er, at journalister ikke må gå forgæves. Ofte er der også Ruc – Studerende og andre, der vil have Handelsforeningens mening til diverse ting.

Vi har for få medlemmer, derfor ændres kontingentsatsen, så man har mulighed for at lære foreningen bedre at kende. Foreningen stiller et forslag om basis – medlemskab.

HM meddelte, at kasserenen havde meldt afbud. Men han kunne oplyse, at foreningen økonomisk havde det godt, men aktivitetsmæssigt havde foreningen kørt på et lavt blus.

En af de kommende aktiviteter ville være en kanalrundfart. Man vil også forsøge at få en aftale med Lokalavisen Nørrenro / Nordvest om en lav annoncepris gældende kun for medlemmer.

HM afsluttede med, at pointere, at det er vigtigt at holde sammen. Og at foreningen er talerør for erhvervslivet. Der er ikke så mange handelsforeninger tilbage. Nu havde vi også fået genopfriske vores hjemmeside, hvor vores meninger gør sig gældende.

Debat om Beretningen
UB pointerede, at det var vigtig at man brugte hjemmesiden. Også hvis bestyrelsesmedlemmer var involveret i nogle aktiviteter, der kunne gavne andre, så skulle det på hjemmesiden i god tid, inden aktiviteten gik i gang. UB mente også, at det var vigtigt at få gang i læserbreve og kronikker, så befolkningen kunne få, at vide, hvorfor man var utilfreds med forskellige ting. Ligeledes var det vigtigt, at fortælle medier og medlemmer, at vi har fået gang i hjemmesiden igen.

Palle Koch (PK) pointerede, at det var vigtigt, at få nedfældet, når man siger nej. Så drukner vore synspunkter ikke helt. PK mente at suppleanterne skulle træde til, såfremt formanden ikke kunne deltage i vigtige møder.

HM pointerede nok engang, at Bystyret ikke var forpligtet til at følge Lokaludvalget. Skulle vore meninger have en effekt var det vigtigt, at vi mødte frem til forskellige udvalgsmøder i Borgerrepræsentationen.

Annette Wegener (AW) kunne ikke forstå, at man i det offentlige rum ikke diskuterede den større trafik i sidegaderne. Ofte var det farligt for især skolebørnene. Luftforureningen var også steget i de små gader, mente AW.

Johnny Beyer (JB) pointerede, at det var vigtigt, at tale med de politikere, som vi kendte. Men det ville være meget tidsbelastende, hvis vi skulle gøre det hver gang, vi var utilfredse.

  • Beretningen blev godkendt

Beretning om Nørrebro Handelsforenings ejendom ved administrator Bent Johansen (2.b.)
Der var ikke kommet nye lejere. Lejeindtægten var blevet højere. Der var et pænt overskud. Renter på ca. 100.000 kr. var betalt på ejendommens to lån. Baderum var blevet indrettet for 250.000 kr. Der manglede kun nogle småting.

En stormskade havde bevirket en udgift på 20.000 kr. Der var ellers kommet nyt tag op. Forsikringen betaler.

En huslejestigning kan ventes næste år. Men man bor stadig billigt. Ca. 3.000 kr. plus diverse tillæg for en 2 – værelses lejlighed.
Her er en ideel mulighed for en lærling at få en billig bolig.
BJ foreslog, at man måske skulle ændre lån til fast - rente. Han ville tage en snak med banken.

Ejendommen er steget i social værdi ved at ligge ud til et pragtfuldt gårdmiljø. Ejendommens værdi er med de sidste års mange forbedringer vel oppe på 9 – 10 millioner kroner.

Bogstaverne fra facaden falder efterhånden ned. Og flagstangen, der ikke bliver brugt, ser ikke godt ud.

  • Beretningen blev vedtaget.
  • Bestyrelsen vedtog, at flagstang og resten af bogstaverne skulle pilles ned

Beretning fra Nørrebro Handelsforenings Loppemarked (2. c.)
Gunnar Berling (GB) aflagde beretning. Det havde været en rekord – sæson. Man havde fået oparbejdet et godt overskud. Til Juletræet på Runddelen havde man fået tilskud fra Lokaludvalget.
Men der bliver næppe et stort juletræ igen på Runddelen. To gange var kabler klippet over og stjålet, så træet var væltet. Der var åbenbart nogen, der mente, at der ikke skulle fejres jul på Nørrebro.
I stedet foreslog GB, at der blev lavet en fest for børnene og at julemanden tog gennem byen og delte gaveposer ud til børnene.

I anledningen af 25 – års jubilæet afholdes der antagelig en fest til sommer.

UB meddelte, at en Hyldest - Artikel samt de nye retningslinier var lagt ud på hjemmesiden.

  • Beretningen blev godkendt

Aflæggelse af revideret regnskab (3)
I kasserens fravær aflagde HM regnskab. Det viste et overskud på 133.000 kr. - trods finanskrise og meget mere. Ejendommen bærer en god indtægt. Også loppemarkedet har i år rekordoverskud.
Nogle af medlems – butikkerne var lukket, og det kan ses på kontingent – indtægten.

PK pointerede, at han inden Generalforsamlingen ville have regnskabet tilsendt. Dette havde han allerede bedt om sidste år.

  • Dette krav blev taget til efterretning 
  • Beretning blev vedtaget

(regnskabet vil blive lagt ud som pdf – file på vores hjemmeside)

Vedtagelse af budget og kontingentsatser (4)
JB stillede forslag om at Punkt 4 og Punkt 5 Indkommende Forslag blev behandlet under et punkt. Grunden var, at Indkommende forslag drejede sig om netop kontingent.
Dette forslag blev efterkommet.

Forslag til Generalforsamlingen:
1. Basiskontingent på kr. 100,- årligt excl. Moms

  • Dette Kontingent indeholder følgende: 
  • Man er optaget på medlemslisten 
  • Man har stemmeret på generalforsamlingen 
  • Kontingent opkræves årligt 
  • Kommunikation skal foregå via mail 
  • Andre Arrangementer skal der betales for

2. Fuldt medlemskab har ingen ændringer af kontingent, men det første år kræves kun 50 pct.

  • Pr. kvartal betales excl. Moms: 1. - Under 4 ansatte 725,- kr.
  • 2. - 4 – 8 ansatte 900,- kr.
  • 3. - 8 – 12 ansatte 1.100 kr.
  • 4. - 12 – 16 ansatte 1.275 kr.
  • 5. - Over 16 ansatte 1.450 kr.

HM begrundede forslaget med, at mange ikke havde det særlig godt grundet trafikforsøg m.m. Derfor stillede man forslag om basis – medlemskab, hvor man havde møde – og taleret til generalforsamlingen .

Årsagen til dette var, at man gerne ville have flere medlemmer. Også et medlemskab, der viser Nørrebros sammensætning af butikker m.m. Nu kunne de etniske butikker også være med, og se hvilke muligheder de havde. Tilbuddet skulle gerne kunne udbygges med bedre annoncepriser, tilbud m.m.

Fra forsamlingen lød budskabet om, at vi skulle bruge hinandens stærke sider, foruden at foreningen også skulle udbygges socialt og fagligt.

PK gjorde dog opmærksom på, at med forslaget kunne basis – medlemmer tage magten for et beskedent kontingent. Så han mente, at enten skulle man have stemmer efter det man betalte i kontingent, eller skulle basismedlemmer ikke have stemmeret.

Forsamlingen kunne godt se det logiske i PK`s udmelding.
Følgende blev derefter vedtaget 

  • Basismedlemmer har ikke stemmeret, men møde – og taleret til Generalforsamlingen 
  • Forslaget om ændring af kontingentet, herunder basis – kontingent samt 50 pct. rabat til fuldgyldige nye medlemmer og en ellers uændret kontingent – betaling til nuværende medlemmer blev vedtaget. 
  • Bestyrelsen blev bemyndiget til at udarbejde budget

Valg til bestyrelse (6) 

  • Formand Hans Mejlshede blev genvalgt 
  • Næstformand Johnny Beyer var ikke på valg 
  • Kasserer Mathilde Overgaard var ikke på valg 
  • Sekretær Uwe Brodersen blev nyvalgt 
  • Annette Wegener blev valgt (fortsætter) som bestyrelsesmedlem 
  • Majid Sairafianpour blev genvalgt som bestyrelsesmedlem 
  • Jørgen Holm blev genvalgt som bestyrelsesmedlem 
  • Palle Koch blev genvalgt som bestyrelsesmedlem

Til bestyrelsessuppleanter genvalgtes 

  • Gunnar Berling 
  • Inga Berling

Til interne revisorer genvalgtes 

  • Benny Granstrøm
  •  Knud Schou

Valg af revisionsfirma(7)

  • Ernest & Young valgtes som revisionsfirma

Eventuelt (8)
Morten Friis – Outzen Jensen chefredaktør fra MedieCentret var til stede. Han opfordrede bestyrelsen til at sende debatter, presseinfo med mere til Nørrebro/Nordvest Bladet. Han savnede noget mere erhvervsstof fra Nørrebro. Dette kunne Nørrebro Handelsforening være med til at formidle. Der ville blive ansat en ny journalist, som ville tage kontakt til foreningen.

UB opfordrede til et samarbejde med avisen både på det redaktionelle og annonce - mæssige plan. Han gjorde chefredaktøren opmærksom på vores hjemmeside.

JB pointerede, at foreningen tidligere havde været særdeles aktive med læserbreve og kronikker også i Nørrebro / Nordvest – avisen.
JB nævnte også, at besøgsantallet på hjemmesiden siden nystarten midt i december er stigende.

PK gjorde opmærksom på Jørgen Holms engagement i et nyt Erhvervsnetværk uden om det offentlige. Det handler om, at få marginaliserede unge i arbejde. Hvis vi hjælper hinanden på Nørrebro kan vi også vise, at det batter noget. Disse unge har meget at miste, hvis de ikke får et arbejde. PK opfordrede til at alle bakkede arrangementet op. Hvis man ikke kan møde frem, så bør man tage godt imod initiativet i butikken.
Arrangementet er omtalt på vores hjemmeside og bliver omtalt i Lokalavisen for Nørrebro / Nordvest.

Sommer – arrangementet er åben for ændringer. Det bliver afholdt den 19 eller 26. juni.

Dirigenten afsluttede mødet med tak for god ro og orden samt en stor diskussionslyst.

Ref. UB


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16