Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Bestyrelsesmøde

Referat af Bestyrelsesmøde i Nørrebro Handelsforening,
afholdt den 15. marts 2006 hos Mejlshede Låse, Nørrebrogade.

Offentliggjort 19. marts 2006

Til stede:
Hans Mejlshede (HM), Johnny Beyer (JB), Tommy Grüner-Pedersen (TGP), Jørgen Holm (JH), Uwe Brodersen (UB).

Som gæst:
Kurt Scheelsbeck (KS)

  1. Godkendelse af referat

    Referat fra sidste bestyrelsesmøde blev godkendt. Klik her.
  2. Godkendelse af dagsorden

    Dagsorden blev godkendt
  3. Nyt fra formanden
    1. Nyt fra Danmarks Handelsforeninger
      Nyt fra Danmarks Handelsforeninger er lagt ind på vores hjemmeside.

      Foreningen har Generalforsamling til april.

      Af tidsmæssige årsager vil JB ikke genopstille til bestyrelsen for Danmarks Handelsstandsforeninger.
    2. Nyt fra ELO
      Jytte Andersen og Bendt Bendtsen har sagt ja til at deltage i et møde med titlen ”6 år efter den ny erhvervslejelov”. Dato er endnu ikke fastlagt.

      JB er interviewet i Ejendomsforeningen Danmarks medlemsblad. Her opfordrer han til, at udlejere, ejere og handelsforeninger skal diskutere, hvilken type virksomhed, de vil have ind i tomme lokaler.

      Et møde med Ejendomsforeningen Danmark, kan også komme på tale.
    3. Nyt fra Afviklingsselskabet
      Selskabet skal en tur i byretten vedr. en personalesag på 4.300 kroner. DHS advokater repræsentere os i denne sag.

      Selskabet har haft drøftelser med flere forskellige aktører i det kommunale regi med henblik på en eventuel forligsmæssig løsning på tvisten mellem selskabet og kommunen.

      Vi fortsætter naturligvis med selve retssagen – men samtidig arbejder vi også på en forligsmæssig løsning – vores mindste krav er at få inddækket samtlige omkostninger i forbindelse med Kommunens klokkeklare kontraktbrud.

      Hvis kommunen taber, kan de risikere, at skulle af med op til tocifret million beløb i diverse erstatninger.

      Det er vores indtryk, at kommunen er tilfreds med diverse indkøbsordninger som nu har indgået kontrakt med dem – men de har glemt at betale regningen til den pionerende virksomhed - det er en dårlig moralsk og politisk holdning.
    4. Diverse
      Ritt Bjerregaard og Conny Hedegaard meldte afbud til vores trafikpolitiske udspil. Vi lancerer det i stedet i forbindelse med generalforsamlingen. Inden da ligges udspillet ud på hjemmesiden i redigeret form.
  4. Generalforsamlingen
    1. Indkaldelse
      Indkaldelse er udsendt i henhold til vores lovgivning (14 dage før) Klik her
    2. Godkendelse af beretning
      UB og JB er i gang med beretningen

      Nogle punkter blev foreslået til at indgå i beretningen, herunder julebelysningen, vores trafikforslag, lærlinge får lejlighed i vores ejendom, retssagen i forbindelse med Afviklingsselskabet.
    3. Regnskab
      Et foreløbigt regnskab var udsendt, men ikke modtaget af bestyrelsen. Budgettet blev ikke diskuteret.

      Fonden skal opløses, og bruges til dets formål. Generalforsamlingen kan give vores advokat eller en anden mandat til at opløse den. Måske kan pengene bl.a. bruges til at udvikle vores hjemmeside. Pengene kan ikke bare gå til Handelsforeningens drift.
    4. Fremtidig organisering
      Kassereren, TGP ønsker ikke at fortsætte, han vil gerne overlade jobbet til en anden. Vores udgifter til revisor er alt for store. JH havde kendskab til et af vore medlemmer, der var revisor. Måske kunne hun overtage jobbet. Honoreret kunne diskuteres.

      TGP blev opfordret til at fortsætte i bestyrelsen.

      JB føler, at hans arbejdsbyrde i foreningen er alt for stor. Han bruger enorme arbejdsmængder.
    5. Holdninger til fremtiden
      Vores ambitioner er nok for store. Vi skal afstemme dem, efter vores tid. Det hænger ikke sammen i øjeblikket. Et par hoveder mere i bestyrelsen kan måske aflaste. Tre personer blev foreslået. Den ene har allerede givet tilsagn.
    6. Aktiviteter i fremtiden
      Antallet af arrangementer skal skæres ned. Vi kan ikke følge med. Vi skal koncentrere os om mindre ting. Et stort irritationsmoment er stadig afviklingen af vores Indkøbsordning.

      Tidsmæssig må vi skrue ned, masser af privat tid bruges til aktiviteter. Måske skal vi aflyse deltagelse i Kulturelle Markedsdage, som for nogen af os, er utrolig tidskrævende. Som arrangør koster det os 10.000 – 11.000 kroner. Så det er også penge, at spare.
  5. Handelsforeningen i medierne

    Siden sidste møde har Nørrebro Handelsforening været i diverse medier 6 gange.
  6. Hjemmesiden
    1. Antal af besøgende
      Antallet af besøgende ligger pr. måned på 12.000 – 15.000.

      UB mente på den baggrund, at det var utroligt, at der ikke kunne skaffes flere annoncører. KS vil finde ud af, hvad der var af muligheder hos Google. Endvidere var der problemer med størrelsen af annoncerne på forsiden. De var ikke lige store. Også det problem, tog KS sig af.

      Arbejdernes Landsbank har tegnet en annonce for tre måneder.
    2. Indhold
      Det store hit på hjemmesiden er i øjeblikket artiklerne om Muhammed tegningerne og den lille føljeton om Islam. Men også vores medlemsguide og cykelføljetonen har mange besøgende. I øjeblikket ligger en del aktuelle artikler og venter. Flere er lige i støbeskeen.
  7. Nyt fra SSH
    1. Projekt Lærerpladser
      KS fortalte, at 537 forretninger var blevet besøgt, og at Hold 2 var startet med 20 stk. SSH mente, at vi var startet med et konkurrerende foretagende Nørrebro skaber job.

      Men det er ikke os, men Projekt Rabarberland.
    2. Diverse
      Der har ikke været afholdt bestyrelsesmøder. Ifølge sidste referat fra repræsentantskabet i SSH kan regnskabet i denne forening ikke godkendes, da revideret regnskab ikke har været udsendt.

      Vores aktiviteter i SSH blev diskuteret. Bestyrelsen blev enig om, at vores tidsforbrug vil blive sat på vågeblus. Dette vil vi meddele de andre tilknyttede handelsforeninger i et brev.
  8. Nyt fra kassereren
    1. Status for regnskabet

      Der er ikke ret mange penge, at gøre godt med i øjeblikket.

      De medlemmer, der har mere end 90 dages forfalden medlemskontingent er smidt ud af foreningen, det drejer sig om 6 medlemmer.

      Yderligere 3 vil blive kontaktet telefonisk.

      JB skriver ledelsesberetning omkring Afviklingsselskabet.

      Hvis vi isolerer Handelsforeningens aktiviteter fra Afviklingsselskabet, er der fin balance.

      Der var ønske i bestyrelsen om, at loppemarkedets aktiviteter indlemmes i handelsforeningens regnskab. Revisorudgifterne er for store i forhold til regnskabets størrelse.
    2. Samarbejdet med Danske Bank
      Samarbejdet går planmæssigt
  9. Nyt fra Kvarterløft
    1. Nørrebro Park Kvarterløft
      · Liv under buerne. I første omgang støttede Frederiksberg Kommune forslaget. Projektet skal gøre det sjovere, at bo under Bispeengbuen

      · Erhvervsnetværket i Nordvest får navneændring, Erhvervsnetværk for Nørrebro og Nordvest

      · Iværksættefestivalen, hvor Nørrebro Handelsforening også deltog aktivt, blev en succes. 130 personer deltog

      · Uheldigt er det, at der ikke mere er fri kontingent i Fritidsklubben Globen i Lundtoftegade. Det får medlemmer til at melde sig ud i hobevis. Det kan give sociale problemer.

      · Engstrøm biler tvinges bort grundet en cykelsti. Det betyder tab af arbejdspladser på Nørrebro. Engstrøm mener dog, at de har en aftale
    2. Områdeløft Mimersgade
      · Vej og Park er i gang med en fredeliggørelse af Nørrebrogade. Forholdene for den kollektive trafik skal forbedres, cyklisternes forhold skal forbedres, samt forskønnelse af byrummet. Strategien er at udvikle en helhedsplan. I løbet af 2006 ventes den overordnede helhedsplan. Detailprojekteringen udføres i foråret 2007, og endelig udførelse forventes i 2008. Nørrebro Handelsforening eller det øvrige erhvervsliv har ikke hørt noget

      · UB vil kontakte Vej og Park for yderligere information.

      · Der er planer om bussluser i Mimersgade – kvarteret. Det er ikke noget erhvervslivet bryder sig om, viser undersøgelser

      · Styregruppen har givet tilsagn om støtte til tre kunst – projekter

      · 9 ansøgninger fik støtte til klubaktiviteter

      · En ny film ”Det store Løft”, af Hans Kragh Jacobsen, handler om Områdeløftet

      · Nye vedtægter skal godkendes i Områdeløftet. Det skyldes bl.a. problemer med Mjølnerparkens medlemskab

      · Styregruppen er ikke begejstret for at skulle give 70.000 kroner til sekretariatsfunktion til Mjølnerparken. Men mener, at midlerne skal komme et andet sted fra.

      · 10 kvinder med anden etnisk baggrund end dansk er blevet ansat til at formidle viden, om at spare på el og varme, samt sortering af affald.

      · Finn Rudaizky påpeger, at det er ulogisk, at tildele et lommepengeprojekt i Mjølnerparken 90.000 kr. , når de 50.000 kr. går til lønninger. Heri er vi ganske enige.

      · Der er mindre kriminalitet i Mjølnerparken, men i området lige udenfor er kriminaliteten steget.

      · Der skal foretages nyvalg til styregruppen i Områdeløft Mimersgade

      · Et weekend seminar er blevet aflyst to gange

      · Et forslag, som Nørrebro Handelsforening egentlig forslog, men kraftig blev afvist af kommunens embedsmænd er blevet en realitet – på Nørrebro Bibliotek. Det er et såkaldt læringscenter, under devisen hjælp til selvhjælp.
    3. Nyt om Nørrebropark
      JH fortalte, at den 7. marts var sidste møde i følgegruppen. Nu er der så dannet byggegrupper, der skal følge anlægget.

      UB supplerede med en ”gennemgang” af det nye Nørrebropark. Går vi en tur fra Jagtvejen/Hørsholmsgade oplever vi følgende. Asfaltbule, klokketårn, Street Basket, Scene(JH`s ide), 1. markedshal, Mirabellelund, uden mirabeller, bandebane med fodbold, beach wolley, anderledes legeplads ala Bermuda – trekanten, Asfaltlegeplads til vand og leg, staudebed, springvand, skaterbane, tårn med lysavis, storgrill, gavlmaleri
  10. Nyt fra Lokalrådet
    1. De nye lokalråd
      Der foreligger ikke nyt under dette punkt
    2. Diverse
      HM har ikke deltaget på de to sidste møder. Flere grupper får indflydelse i lokalrådet. Den demokratiske proces er lidt mærkelig, mente HM
  11. Nyt fra Loppemarkedet

    Her forelå der ikke noget.
  12. Eventuelt

    · JH har haft møde med Khalid Alsubeihi omkring integration. Var også med til prisoverrækkelse på Rådhuset. Formanden for Fædregruppen modtog 410,000 kroner.

    · JB har erhvervet endnu en malerbutik (Sydhavnen), derfor reducere han sin arbejdskraft i Nørrebro Handelsforening

    · Nørrebro Handelsforening bliver nu kendt i den arabiske verden. JH deltager i en arabisk sproget avis, og taler om økonomisk integration. Her nævnes handelsforeningen også. Avisen udkommer i Danmark, England og Saudi Arabien.

    · JH og den nye bestyrer i Danske Bank ”Stefans afdeling” vil fra april drage op og ned af Nørrebrogade og kapre nye medlemmer, samtidig vil de tale om julebelysning.

    · KS fortalte, at Høje Taastrup Kommune laver deres egen Elever i detail. Foreløbig er 20 tilmeldt det første kursus.

    · Handelsforeningens arkiv skal flyttes, da HM udvider sin virksomhed med 17 – 18 mennesker, derfor er der ikke mere plads. JH meddelte, at der måske var plads i bankens kælder.

    · JH har haft møde med Somalisk Netværk. De har fået 600.000 kroner i tilskud. De vil arrangere en udendørs iværksættermesse i Griffenfeldsgade i juni. I forvejen sidder JB i en følgegruppe, og har optrådt på Somalisk TV

    · JH orienterede om, at vi mangler 5 annoncer i henhold til samarbejdsaftalen med Danske Bank. Planen bliver udført, dog i forsinket form. I begyndelsen af april mødes redaktionen.

Referent, UB… 18-03-06


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16