Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Referat af bestyrelsesmøde 4. oktober 2011

Referat af Bestyrelsesmøde i Nørrebro Handelsforening afholdet den 4.10.2011 hos Mejlshede Låse, Nørrebrogade

Til stede:
Palle Koch (PK), Hans Mejlshede (HM), Johnny Beyer (JB), Jørgen Holm (JH), Uwe Brodersen (UB), Majiid Sairafianpour (MS).
Afbud: Matilde Overgaard, Annette Wegener.

1 Nyt fra Formanden
HM fortalte, at han får mange telefonopringninger især fra folk, der vil sælge forskellige ydelser.

HM fremviste en indbydelse fra Steenberg Bog&Ide, der havde sendt en indbydelse til en reception i forbindelse med 100 års fødselsdag. HM synes, at det var imponerende, at det stadig var et familiefirma, der kunne overleve 100 år på Nørrebrogade.

JH var begejstret for den artikel, der var skrevet på vores hjemmeside i den forbindelse .

HM var utilfreds med det administrative bøvl, der var, ved at skulle aflevere Erhvervs – affald. Hans firma brugte Genbrugsstationen i Vasbygade. Hvis man skal følge reglerne, så skal man dokumentere, hvilken slags affald, man afleverer hver gang.

Den optælling tager unødvendig tid, mente HM. Det er håbløse direktive som er udstedt af den forrige regering. Bestyrelsen konkluderede, at UB skulle forfatte en presseinfo/artikel om problemet.

HM fremviste det nye medlemsblad fra Københavns City Center. Et meget flot blad med virkelige gode artikler.

HM fortalte om nyt fra Lokaludvalget. Ved sidste møde måtte man i sidste øjeblik tilkalde en suppleant, ellers havde man ikke været beslutningsdygtig. HM mente ikke, at man fik flyttet mange kommaer i beslutningsprocesserne. Man deltog i en masse høringer og brugte en masse energi. Ofte er der spild af en ubetalt aften. HM stillede spørgsmålstegn ved, hvor meget de beslutningsdygtige politikere egentlig lyttede til Lokaludvalget.

Selv følger HM, at han sidder alene ude på højrefløjen. 4/5 af Lokaludvalget mener, at varetransport skal foregå på en varecykel. Det er simpelthen urealistisk, mente HM.

HM får tit stillet spørgsmålet om, hvor mange butikker, der er gået konkurs som følge af den ændrede trafikafvikling på Nørrebrogade. De fleste når at stoppe, inden de går konkurs. Så egentlig kan man ikke måle situationen på den måde. Erhvervs – og Selskabsstyrelsen har en liste over konkurser. Det er lysende klart, at mange butikker mangler de bilende kunder. Men dette argument, er det ikke meget forståelse for hos de beslutningsdygtige politikere.

Via Tom Fuglevig har vi fået en meddelelse om, at Københavns Kommune gerne vil handle lokalt. HM har foreslået at man mødes med relevante personer fra kommunen plus Tom. En sådan aftale betinger sikkert, at man skal tage praktikanter. Virksomhederne modtager et hav af henvendelser omkring praktikanter. Men dette kan være svært i en travl hverdag, hvor man har reduceret medarbejderstaben i takt med lavere omsætning.

2 Medlemspleje
A Nyhedsbreve
HM vil have en månedlig nyhedsbrev. Det vil kræve en del af UB. Rent teknisk vil det kunne lade sig gøre.

UB svarede, at nyhederne ligger på vores side, og at der siden generalforsamlingen er udsendt fem nyhedsbreve via mail. Problemet er manglende opdatering. UB har således flere gange efterlyst dette og selv fundet 10 mail – adresser på nogle af vore medlemmer. Den liste UB bruger er nogle år gammel.

HM vil sørge for, at der kommer en opdateret liste. Denne vil blive sendt til PK i forbindelse med et vinarrangement. Listen vil blive sendt videre til UB.

UB savnede også en tilbagemelding om, der er sendt opkrævninger ud til nye medlemmer. Således har Københavns Delebiler ønsket at blive medlem. Har de fået sendt opkrævning og blevet medlem?

B Kommende arrangementer
I de udsendte nyhedsbreve har der været forespørgsler om, hvad man kunne tænke sig. Havnerundfart med en guide eller Vandretur på Kirkegården med guide. Tilbagemeldingerne har været lig nul. Derfor har ingen af disse arrangementer været afholdt.

PK oplyste, at der den 9. november afholdes Vinsmagning for medlemmer af NH i Føtex kl. 20.30.

Der vil blive udsendt indbydelser direkte til virksomhederne.
UB bad PK om at komme med yderligere informationer til hjemmesiden. Her kunne arrangementet omtales uden angivelse af tid og sted, så kun seriøse virksomheder indfinder sig.

C Annoncekampagne
PK var ikke begejstret for sammenblandingen af info fra NH i forbindelse med helsides annoncering. Der var også for meget spildplads. Hovedet sagde ikke noget. Det vigtigste var bunden. Her skulle der selvfølgelig være info om vores hjemmeside. PK spurgte, hvem vi ville markedsføre.

Vi skal finde en metode til, hvordan vi samler annoncerne, hvem der skal for- prioriteres, og hvor meget, vi skal annoncere. Annoncerne kunne baseres på temaer, for eksempel. Ferie.

HM vil tale med Søren om ændring af layout.

D Medlemshvervning
Der var kommet et forslag til brochure fra Søren. Sådan en, var det vigtigt at have med, når vi opsøger medlemmer. Forskellige kommentarer fremkom til indholdet.

Således skal MS fremkomme med en udtalelse, der skal indgå i brochuren. Man var meget begejstret for layout. Heri skulle også oplyses, at man kunne annoncere billigt. Også de billige medlemmer (basismedlemmer).

JH og MS vil med den nye brochure i hånden vandre rundt og kapre nye medlemmer.

3 Retssagen – Handelsstandens Indkøbsordning
Det foregår den 28. - 29. nov. i Østre Landsret. HM og JB skal hjælpe advokaterne med at finde adresser på vores vidner. Og der er mange. Der er betalt for advokater og retsafgift. Det sidste skete med en dags varsel.

Betaling til AW og Ejnar (tidligere advokat i sagen) er endnu ikke afsluttet. De har ligesom JB brugt masser af tid på sagen. Et forlig er ikke realistisk.

Hvis vi taber sagen, er der udgifter til modpartens advokater. Det kommer til at gøre ondt.
Konsekvenser af dette blev også diskuteret.

4 Loppemarkedet 25 år
I forbindelse med jubilæet bad Gunnar og Inga bestyrelsen om hjælp. JB og UB meldte sig. Vi betalte den flotte annonce. UB havde i den forbindelse et fint samarbejde med Lokalavisen Nørrebro/Nordvest. Vi fik en hel sides omtale, også en efterfølgende omtale blev det til. UB sendte info til 15 medier. De 12 omtalte begivenheden. Der var på dagen direkte radio på Kanal København.

Desværre druknede det meste i regn. Musik og taler foregik inde på Café Runddelen.

5 Nyt fra vore hjemmeside
JB oplyste, at der er nogle tekniske muligheder med vores side. Han vil arrangere et møde med Brian, som har opbygget siden, næste gang denne besøger København.

Man kan lave en form for News Letter og linke til medlemmernes hjemmesider. Dette vil koste NH cirka 3.000 – 5.000 kr.

På forespørgsel fra PK oplyste JB, at man godt kunne lave streamers og reklamer på siden, men at det administrative og tidsforbruget måske gjorde dette umuligt.

Besøgstallet er stigende. JH roste artiklerne, og mente at de var særdeles velskrevet. Vi havde et slags samarbejde med www.2200n.dk der er flinke til at henvise til relevante artikler. Dette er også årsag til stigende besøgstal.

Medierne er også igen blevet opmærksom på sidens eksistens. Således er flere af artiklerne blevet omtalt i medierne.

UB mente dog, at medlemmerne burde bruge siden noget mere, og komme med tilbagemeldingerne. Han mente også, at det var vigtigt, at regningerne (web – hotel m.m.) blev betalt, så periodevise lukninger kunne undgås.

UB oplyste, at han havde haft kontakt med Metroselskabet vedr. oplysninger om byggearbejdet og konsekvenser af dette. På den måde kunne man måske undgå det rod, som trafikreguleringen af Nørrebrogade medførte.

6 Regnskab
Der lå pt. En beholdning på 400.000 kr. heri var også inkluderet ejendommen i Prinsesse Charlottesgade. HM mente, at det var nødvendigt med flere medlemmer.

7 Eventuelt
HM viste rundt oppe på loftet i sin virksomhed. Her skal der indrettes kantine samt undervisningslokaler.

HM oplyste på UB´s forespørgsel, at der ikke vil blive etableret alternativ julebelysning på Runddelens træer. Men der vil atter engang blive rejst et huletræ på Nørrebros Runddel, såfremt der kan opnås tilskud fra Nørrebro lokaludvalg.

Sidste år blev juletræet saboteret to gange af nogle, der ikke mente, at der skulle holdes jul på Nørrebro.

Der forventes at Loppemarkedet arrangerer en eller andet jule – aktivitet. Der foreligger ikke yderligere oplysninger om dette.

Næste møde vil finde sted i forbindelse med vinsmagningen i Føtex. Der indkaldes således til møde den 9. november kl. 18.30 i Føtex til Stegt Flæsk med persillesovs.

Ref. UB.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16