Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Torvehallerne – det nye Madmekka

Lige uden for Nørrebro ligger det nye mad – mekka. Er det for Familien Hansen eller for Hellerup – familien? Priserne ligger i den høje ende. Og så mangler man stemning og karakter samt de beskidte grøntsager. Hvor er markeds – råbene? Hvor er udendørs – boderne? Og hvor er det store udbud af øl? Hvornår kan man købe varm mad? Et godt initiativ, som sikkert først skal finde sit ståsted og udvikle sammenhængen mellem det eksklusive og det mere almindelige udbud.

Mekka for madelskere
Mere end 250.000 har været forbi Torvehallerne siden de slog dørene op den 2. september. Der har været en pæn omsætning.
Det samlede torveareal er på 6.600 kvadratmeter. Det er et sandt mekka for madelskere. Prøv en gang at dufte.

Lyt til kritikken
14 år har det taget for at udvikle dette koncept, der ud fra slagstallene ser ud til at være en succes fra starten. Man har udnyttet en plads optimalt. Her er plads til kreativitet og noget meningsfuldt. Men vi må håbe, at initiativtagerne også lytter til kritikken.

Skulle være busterminal
Boderne er på vel 50 m2. Det vil sige, vi så også nogle, der var væsentlig mindre. Gennemgangen kan tage rigelige med kunder. Og egentlig er det hele meget overskueligt. Ja egentlig er tanken med det hele genialt.

Egentlig skulle der have ligget en busterminal på stedet. Men da det blev kendt startede en underskriftsindsamling. 2.000 lokale skrev under på, at det var en dårlig ide.

Ser man på torvehaller rundt om i verden, så er det et sammenspil mellem de udendørs og de indendørs aktiviteter. Her har man så boget at lære endnu på Israels Plads.

Lidt for pænt – også priserne
Vi har besøgt stedet. Men er ikke så begejstret. Det mangler lidt torvestemning, de beskidte grøntsager og råbene fra bodeholderne. Det er lidt for pænt, for meget Hellerup – Gentofte. Det samme er det med priserne. Ja prislejet er generelt højt. Og hvor er de udendørs bodeholdere?

Frugt, grønt og blomster fra det gamle grønttorv på Israels Plads savnes. På almindelige markeder kan man prutte om prisen. Det kan man ikke her. Og hvorfor har så mange stadepladser lukket om mandagen? Det ødelægger også en del af stemningen.

Stemningen mangler
Arkitekturen gør, at det hele gør det mere eksklusivt. Det er meget hightech – agtigt. Men det er som om, at stadeholderne også opfører sig eksklusivt. Og hvor kan man lige sætte sig for at få et hvil. Kort sagt, Torvehallerne er trods en god omsætning ikke folkelig nok.

Det virker for kunstigt og fint. Stemningen mangler. Og så kunne man også blive bedre til forbrugeroplysning om hvordan man behandler de mange eksotiske grøntsager.

Mange af gæsterne søger kvalitet, og får det her. Og mange af bodeholderne er klar med smagsprøver. Dette er et positivt islæt.

Vi fandt en kotelet til en tier
Her er virkelig et slarafenland af gode råvarer. Men skal det kun være et mekka for velstillede feinsschmeckere? Ok, man kan købe en skrubbe, hvis budgettet ikke rækker til søtunge eller pighvar.

Kigger man godt efter, så kan man få en svinekotelet til en tier. En bager solgte kaffe og en croissant for 25 kr.

Specialiteter på glas
Du kan købe råvarer og specialiteter på glas, dåse og flaske. Senere tilbydes sushi, tapas eller cafémad, som du kan tage med hjem eller spise på en barstol. Men det så vi nu ikke så meget af.

Krydderier og Middelhavsspecialiteter
Hvis du har penge nok, kan du købe kød i alle mulige udskæringer. Og du kan få de herligste Bornholmer – delikatesser. Og så kan du besøge den Kinesiske købmand. Her er dyre og lækre bagerbutikker.

Økologi
Økologiske bake – off surbrød fra stenovn eller færdiglavede croissanter. Her er kager og desserter, der ser så lækker ud, at dine smagsløg slår en kolbøtte.
Te og spiritus kan fås fra åbne fade. Krydderier og middelhavsspecialiteter, der mangler ikke noget i den retning.

Selv Lammefjorden er repræsenteret og økologiske og biodynamiske grøntsager er der i rigelige mængder.

På en stade på kun 10 – 12 m2 ser vi både en stor bageovn, melsække og montre. Her dufter af friske kanelstænger. Sprøde brød og søde kager samt tærter lokker fra montrene.

Hvor er øllet?
Men hvor var det store udbud af øl? Var det bare fordi vi ikke kunne overskue det? Og så var der hvis nok ingen steder, hvor vi kunne købe varm mad.

Men er det ikke for lidt grøntsager af den ordinære slags?
Stedet mangler lidt charme og karakter. Det kommer måske efterhånden som man finder frem til den rette sammenhæng. Således var der et væld af chokolade – foretninger.

I løbet af den første uge blev der blandt andet solgt 7.000 cupcakes. En enkelt stand solgte 2,5 tons kød. Og på åbningsdagen solgte en fiskebod 1,3 tons fisk.

Læs mere på www.torvehallernekbh.dk

 


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16