Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet – Februar 2013

Vi har igen hørt nyt fra Andrea fra Metroselskabet. Vi bringer i samarbejde med Metroselskabet med jævne mellemrum nyt fra arbejdspladserne på Nørrebro. I 2018 står 17 nye stationer klar. Lige nu kan vi dog forvente øget lastbilkørsel fra Nørrebros Runddel. Omkring Skjolds Plads har jordbunden været hårdere end forventet.

Nørrebroparken
Entreprenøren CMT er i øjeblikket i gang med at udgrave de sidste meter af tunnelskakten. Når tunnelskakten er udgravet , skal entreprenøren støbe en flere meter tyk bundplade i skakten. Det arbejde vil minde meget om den byggefase, hvor den delvise lukning af tunnelskakten blev støbt, da der skal lægges armeringsjern på kryds og tværs af tunnelskaktens bund inden selve støbningen.

I løbet af foråret vil entreprenøren desuden udgrave to mindre huller ved siden af tunnelskakten. Hullerne skal bruges til opbevaring af det materiale, som tunnelboremaskinerne udgraver om natten og i weekenderne, hvor jorden ikke kan køres væk af lastbiler.

Et stykke af byggepladshegnet i Hillerødgade og ved Krogerupgade er fortsat flyttet et stykke ud, da entreprenøren stadig er i gang med at udføre jordforstærkningsarbejde i området.

Nuuks Plads
Forberedelserne til støbningen af toppladen – dvs. ”låget” - til stationsskakten – er stadig i gang. Entreprenøren har fjernet de øverste meter jord i stationsskaktsområdet, og denne udgravning bliver nu fyldt med armeringsjern, der bliver lagt på kryds og tværs af stationsskaktens overflade.

I slutning af januar udgav kunstnergruppen Bureau Detours en bog om det kunstværk, som de løbende har arbejdet på ved byggepladshegnet ved busslusen i Rantzausgade. Kunstværket er et geometrisk patchwork, og det endelige kunstværk kan fortsat ses på hegnet.

Er du interesseret i et eksemplar af bogen, kan du kontakte Metroselskabet på nabo@m.dk og oplyse dit navn og adresse.

Nørrebros Runddel
Støbningen af toppladen (”låget” på stationsskakten) på Nørrebros Runddel skete onsdag den 13. februar. I uge 9 går entreprenøren i gang med udgravningen af selve stationsskakten, og det vil betyde øget lastbilkørsel til og fra byggepladsen, når jorden skal transporteres væk.

I øjeblikket udfører entreprenøren en række boringer på tunnelstrækningen fra Nørrebroparken og Nørrebros Runddel og videre til Nuuks Plads. Boringerne skal bruges i forbindelse med overvågningen af det kommende tunnelborearbejde.

Skjolds Plads
Entreprenøren har netop udført ekstra forboringer ud for Haraldsgade 2, da undergrunden viste sig at være ekstra hård i dette område. I øjeblikket venter entreprenøren på at modtage sekantpælsmaskinen, så arbejdet på de afstivende vægge kan fortsætte.

Nørrebro Station
Støbningen af de afstivede vægge er i fuld gang. Entreprenøren er samtidig i gang med at udføre reinfiltrationsboringer i området omkring Nørrebro Station. De præcise adresser for boringerne kan ses på www.m.dk

Tak til Andrea Jørgensen fra Metroselskabet.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16