Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde i Nørrebro Handelsforening, afholdt torsdag den 9. august 2007 hos Rie Nielsen, Bureauets Bogføringscafe og Revision, Slotsgade 2,2 th. - 2200 København N

Offentliggjort 2. september 2007

Til stede:
Johnny Beyer (JB), Rie Nielsen (RN), Anette Wegener (AW), Jørn Holm (JH), Piet Paaske (PP), Kurt Schellsbeck (KS), Uwe Brodersen (UB)

Afbud fra:
Hans Mejlshede

Som gæst:
Dea Petersen (DP)

  1. Godkendelse af dagsorden
    Dagsorden blev godkendt
  2. Godkendelse af referat af 10. maj 2007
    Referat blev godkendt Læs mere
  3. Nørrebro skaber jobs v/Dea Petersen

    Læs mere om vores samarbejde med Nørrebro Skaber Jobs

    Læs aftalen
    Læs opdateret link
    Læs visionerne om projektet fra arkivet
    Læs projektbeskrivelse og samarbejdsaftale fra arkivet

    Projektet henvender sig til unge især af anden etnisk herkomst end dansk. De unge er mellem 16 og 23 år, og har ikke stor erhvervserfaring. Det er primært drenge. Fra januar har der været kontakt med 50 unge, heraf har 30 fået arbejde. Nogle hjælpes direkte, andre bliver hjulpet til at lave CV og jobansøgninger.

    Man kan tilbyde virksomhederne 14 dage i praktik, for lige at se hinanden an. I praktiktiden får de unge som regel kontanthjælp.

    Det er som regel fysisk arbejde, samt butiksarbejde, der tilbydes. Store supermarkeder er storaftagere. Her roste DP især Dansk Supermarked. Men DP vil også godt have fat i mindre og mellemstore butikker. Økonomisk bliver projektet støttet af Tryg Forsikring og Integrationsministeriet.

    Der har været kontakt til 100 virksomheder, men reelt er samarbejdet begrænset til 15 – 20 virksomheder. De unge er ofte ikke helt klar over, hvad der kræves af dem. Der skal stilles krav til de unge, og de skal holdes i kort snor. En af de vigtigste ting, at lære, er at møde til tiden.
    Der er kontakt via gadeteams og institutioner.
  4. Nyt fra formanden

    JB har haft besøg af SKAT. De gennemgik regnskaber, og fandt alt, som det skulle være. Grunden til besøget var Ekstra Bladets og TV3`s udsendelse Velkommen på forsiden.

    I en radioudsendelse påstod Ekstra Bladets journalist at JB´s virksomhed var baseret på sort arbejde, og at JB (Nørrebro Handelsforening) bevidst kørte efter de etniske butikker. Journalisten erkendte, at det var i kraft af, at JB var en markant formand for Nørrebro Handelsforening, at man lige havde kastet sig over ham.

    JB har haft besøg af De Konservatives folketingskandidat, Anette Birk.

    En borger har henvendt sig vedr. Nørrebrogade uden biler. Han forstod ikke handelsforeningens holdning. Denne holdning står klart formuleret på hjemmesiden. Nørrebrogade vil sikkert få en glimrende detailhandel uden biler, dog ikke med de nuværende butikker.
    KS mente, at et forsøg, som bl.a. Nørrebro Park Kvarter havde søgt om med Nørrebrogade uden biler, ikke bliver til noget.

    Indsamlingen sammen med Ungdomshuset blev atter en gang diskuteret. Her blev også diskuteret problematikken i den forbindelse.

    Der er indgået en samarbejdsaftale med Agenda 21. Aftalen kan læses på vores hjemmeside.

    En række butikker ansøgte om tilskud til julekæder og annoncering i forbindelse med julen. Bestyrelsen mente, at vi skulle overholde generalforsamlingens påbud om ikke at havde udgifter i forbindelse med julekæder. På budgettet er der heller ikke afsat midler til dette formål. Bestyrelsen påskønner dog butikkernes indsats.

    JB meddelte, at han vil gå af som formand ved næste valg. Hans tre virksomheder går forrygende, og det er meget travlt. Han mener, at foreningen er bedst tjent med en ny formand. Den negative omtale i store dele af medierne var det, der fik bægeret til at flyde over. JB vil i fremtiden bruge mere tid på sine virksomheder og dejlige familie.

    En ny formand skal være klar over, at Nørrebro Handelsforening er øretævernes holdeplads. Vi har brug for en, der både er ildsjæl, har lyst og masser af tid.

    En ny formand skal sætte sin egen dagorden i respekt for resten af bestyrelsen og Generalforsamlingen.

    Spørgsmålet er igen. Skal Nørrebro Handelsforening være en
    - Markedsføringsforening?
    - politisk forening?
    - en kombination?

    En markedsføringsforening forudsætter dog en stor medlemstilgang og en bedre opbakning fra de eksisterende medlemmer.
    Som politisk forening har Nørrebro Handelsforening takket være JB og vores hjemmeside været særdeles markant.

    JB havde tidligere givet udtryk for, at når problemerne med Afviklingsselskabet var løst, ville han trække sig. Men han havde skiftet standpunkt.

    Der var beklagelse i bestyrelsen, men stor forståelse for JB`s argumenter.

    Der var dog ingen i bestyrelsen, der var rede til at overtage jobbet.

    PP og JH vil forsøge at finde en ny formand uden for bestyrelsen. Disse to vil også forsøge at lave en jobbeskrivelse. Heldigvis havde JB ikke noget imod at fortsætte i bestyrelsen efter formandsskifte.
    1. Nyt fra Afviklingsselskabet

      Det brev som vi har afsendt indeholdt svar på de spørgsmål, som Københavns Kommunes advokat havde stillet. Advokaten har bekræftet modtagelsen. Vi afventer nu svar.
    2. Nyt fra ELO

      Der har været afholdt bestyrelsesmøde. En række omrokeringer finder sted. Det betyder at Ejnar Bækgaard bliver leder af København/Roskilde.
      UB meddelte, at han endnu ikke har modtaget afregning fra ELO.
    3. Nyt fra Danmarks Handelsforeninger

      Her forelå intet nyt. Der er stadig en særlig site på vore hjemmeside.
  5. Nyt fra Storkøbehavns Samvirkende Handelsforeninger v. AW og KS

    (se også referatet på vores hjemme).

    SSH eksisterer stadig. Og var det ikke for JB`s indgående kendskab til vedtægterne var det blevet nedlagt. Dirigenten havde misforstået vedtægterne. Med en stemme overlevede foreningen. Det var stemmerne fra formanden selv, Vesterbro og Østerbro, der gjorde udfaldet.

    Egentlig havde Vanløse valgt at stemme for Nørrebro Handelsforenings forslag. Men formanden, der repræsenterede Vanløse valgte at stemme imod.

    Men inden 30. september har følgende foreninger tilkendegivet, at de vil melde sig ud. Nemlig Store Kongensgade, Brønshøj – Husum, Vanløse og Nørrebro. Frederiksberg og Sundbyerne har meldt sig ud. Så efter alt, at dømme vil foreningen efter 31.12.07 bestå af Østerbro og Vesterbro Handelsforeninger.

    Men fra Nørrebro Handelsforenings side vil man ind til udmeldelsen arbejde aktivt for SSH. KS sidder stadig i bestyrelsen, og AW er indtrådt i stedet for Tommy. Desuden har JB i sin egenskab af formand mulighed for at deltage. En undersøgelse af erhvervs - lejeforhold i København vil være en opgave for SSH.

    Nørrebro Handelsforening vil stille forslag om dette. KS, AW,JB og PP vil arbejde videre med dette.

    UB har fået afregning midt i maj måned for de artikler, han skriver til SSH`s hjemmeside.
  6. Bestyrelsesmedlem eller ikke

    Fatima Gelle, der blev valgt som bestyrelsesmedlem til generalforsamlingen, er ikke medlem af foreningen, og kan derfor ikke være bestyrelsesmedlem. Der var en del usikkerhed omkring, hvilken butik hun ejede. Men undersøgelser har vist at hun p.t. ikke ejer en butik.
  7. Aktiviteter
    1. Afholdt medlemsmøde v/RN og JH

      Mødet med Somalisk Forening var en succes. Cirka 60 fremmødte, men deraf kun en håndfuld af foreningens egne medlemmer. Der var en god stemning og gode indlæg. Referat kan ses på vores hjemmeside.
    2. Kommende medlemsmøde v RN og JH

      Mandag den 12. november arrangeres der et møde sammen med Københavns Kommune og Danske Bank. Virksomheder bliver direkte inviteret, og et panel vil fortælle succeshistorier m.h.t. at få indvandrere i arbejde. Københavns Integrationsnorgmester Jacob Haugård vil blandt andet møde op. Desuden vil Rikke Hvilshøj blive inviteret.
      KS og JH er torvholder på projektet.

      Der var enighed i bestyrelsen, at vi ikke får nye medlemmer ved at gå rundt med brochurer i butikkerne. RN og JH har brugt meget tid på dette.
    3. Det mangfoldige Nørrebro (Danmarks længste bazar) v. KS.

      Projektet er 100 % betalt af Nørrebro Park Kvarter., og har været omtalt på vores hjemmeside. I uge 37 bliver der arrangeret forskellige ture på Nørrebro. Meningen er, at deltagerne skal få en positiv oplevelse, og få medierne til at beskæftige sig med det andet Nørrebro.

      Lørdag den 15. september er det meningen, at butikkerne skal diske op med utraditionelle tilbud. Til dette formål har EVU uddelt brochurer på Nørrebro.

      Butikkerne skal indberette forskellige tilbud og aktiviteter, der så bliver offentliggjort i en guide. Men ganske få medlemmer af foreningen har meldt tilbage. Dog har Jægersborggade været særdeles aktive med indrapportering.

      Bestyrelsen blev enige om, at brochuren bliver sendt ud til alle medlemmer, så de får den nok engang. Man håber, at alle butikker vil bakke op om arrangementet. KS forfatter et følgebrev.

      PP og KS sætter sig sammen for at diskutere annoncer.
  8. Nyt fra kassereren

    RN havde forfattet et halvårsregnskab med budget m.m. Dog var ejendommen ikke medtaget i dette. RN har udsendt rykkere til de medlemmer, der stadig skylder kontingent, men medlemmerne skylder stadig 26.000 kr. De enkelte bestyrelsesmedlemmer vil tage kontakt til disse, og bede dem om at betale.

    Regnskabet og budgettet blev gennemgået. Loppemarkedet er præget af dårligt vejr og større konkurrence. Der er ikke solgt så mange stader, som forventet, det første halve år.

    De 2 interne revisorer har været på besøg. Deres skriftlige indberetninger blev taget til efterretning.
  9. Nørrebro Handelsforening i medierne

    I forbindelse med grafitti var JB i Københavns Radio. Det var egentlig MetroExpres, der sikkert efter vores oplæg på hjemmesiden startede debatten.
    AW har været i Ekstra Bladet, samt www.ekstrabladet.dk, Københavns Radio samt deres hjemmeside vedr. indsamlingen sammen med Ungdomshuset.
    AW var i Lokalavisen for Nørrebro og Nordvest i forbindelse med medlemsmøde, her var også en helsides annonce.
    Artikel i JP omkring Bondams manglende fjernelse af grafitti. JB medvirkede. Samme tema i Nyhedsavisen.
    Strid om Nørrebrogade og cykelgade. JB var i Københavns Radio.
    Vores loppemarked har været omtalt i flere aviser.
    Fødevareministerens kommende besøg var omtalt i Lokalavisen, her var www.norrebro.dk
  10. Hjemmesiden v. JB og UB

    I løbet af sidste måned er der læst 210 forskellige artikler på vores hjemmeside. De mest populære har været: Arkiv 2006, Sharia, oversigt over medlemmer, arkiv 2005, Ungdomshusets 14 artikler, Hvem er vi, Loppemarked, sidste Nyt, Lokal Nut og forsideartikler.

    Ser vi på det sidste halve år: Ungdomshuset, artikler om Smiley, historiske artikler om 18.maj 1993, Danske Bank figurerer på plads 21 – 25 – 39 – 58. Med andre ord, så har Danske Bank haft 2.400 besøg takket være www.norrebro.dk

    JB har udsendt opdatering til alle på vores database.

    Kommende artikler: Det grå guld, pension, isenkræmmer og kapitalkæder, Kan jeg låne i banken, anmeldelse af en ny Nørrebro – bog: Skyld og meget mere.
  11. Nyt fra Kvarterløft v. UB
    1. Nørrebro Park Kvarterløft

      Det har været præget af sommerferie. Snart nærmer sig indvielse af den ny Nørrebro Park. Bygninger af markedshaller, klokketårn m.m. Der har været stærk kritik af udformningen, og hundefolket har protesteret. Vi har desværre ikke modtaget noget program. Vi ville godt have reklameret på hjemmesiden.

      Kulturelle Markedsdage, her har vi før været medarrangør. Det er vi ikke mere. Her er papkasseshow, royal åbning med Mini Magrethe, Bakkens Pjerrot, talentkonkurrence, dansk rap. Mavedans m.m., samt finsk blues musik. Heller ikke her har vi modtaget noget program.
    2. Områdeløft Mimersgade

      I 14 dage i september vil Ægirsgade mellem Nansensgade og Mimersgade blive spærret. Så indrettes kvarterets første gågade. Der bliver sat prop i trafikken i Baldersgade og ensretning i Bragesgade. Den 16. august bliver der indkaldt til et møde om, hvad man skal bruge den nye gågade til.

      Teknik – og Miljøudvalget har godkendt trafik – og byrumsplanen, dog med undtagelse af busslusen. Derfor vil Områdefornyelse Mimersgade nu lave en konsekvensansalyse af en evt. Bussluse.
    3. Nyt fra Park – gruppen v. JH

      JH har ikke hørt noget fra gruppen. Han har heller ikke modtaget invitation til indvielsen eller program til denne.
  12. Nyt fra Lokalrådet

    På grund af Hans Mejlshedes afbud forelå der ikke noget til dette punkt.
  13. Nyt fra Loppemarked

    Ifølge Gunnar Berling og RN viste halvårsregnskabet, at der har været mindre udlejning af stader. Det kan måske skyldes dårligt vejr og stigende konkurrence.
  14. Eventuelt

    RN pointerede at afbud skal rettes til hende. Hun bad også bestyrelsesmedlemmerne om at overholde mødetidspunktet.

Ref: UB


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16