Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Genvalg på ordinær generalforsamling i Danmarks

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pederen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

PRESSE-NOTAT

Genvalg på ordinær generalforsamling i Danmarks Handelsstandsforeninger . Svækkede bymidter NEJ TAK

På ordinær generalforsamling i Danmarks Handelsstandsforeninger tirsdag den 16. april blev det til genvalg til: Bent Aarrebo Pedersen, Hvidovre som formand. William Langkilde, Køge som 1. næstformand, Karen Smed, Randers som 2. næstformand og Ditte Schwartzbach, Kalundborg som bestyrelsesmedlem. Genvalg til Alexandra Nyegaard, Fåborg som revisor.

I sin beretening og i tilknytning hertil sagde Bent Aarrebo Pedersen bl.a.:

Tøvende forbrugere og grænsehandel
Tøvende forbrugere undergravede under hele 2012 ellers forsigtige forventninger til omsætning og indtjening i detailhandlen. Det har i stigende grad siden finanskrisen været kvinderne, der har haft magten over forbruget og er gået i skyttegravene forbrugsmæssigt set.

2012 blev for den samlede detailhandel endnu et 0-vækst år i kroner i kasseapparaterne og i mængder en tilbagegang på 2% (renset for prisudvikling) Et år med pressede avancer og for høje omkostninger. Lukkelovens nedlukning den 1. oktober blev starten på en benhård kamp i føde- og dagligvaresektoren om aften- og søndagskunderne. Og større overkapacitet.

En søndagskamp, der dræner den lokale specialhandel med fødevarer og udvalgsvarer og mange lokale dagligvarebutikker for omsætning. Det sætter en lukningsbølge i gang og vil svække mange bymidter. Især i YDRE-Danmark. Det hjælper den store grænsehandel også stærkt med til pænt op i Jylland og på Fyn. COOP DANMARK har f.eks. vurderet, at derkøbes mere øl i de 50 grænsebutikker end i COOP`S 1200 butikker i Danmark. Det vil også gå ud over mange mindre og mellemstore centre.

Det kan blive og er nok også allerede blevet en grim opvågning for mange lokale politikere - her i et valgår, hvor udviklingen i bymidten bør have stor opmærksomhed. Derfor denne generalforsamlings udtalelse:

Svækkede bymidter NEJ TAK
Både butiksejere, borgere, det øvrige erhvervsliv i og ikke mindst kommunen selv siger givet klart NEJ TAK til yderligere svækkelse af bymidten. Kridtede vinduer er der allerede for mange af mange steder, påpegede Bent Aarrebo Pedersen, formand for Danmarks Handelsstandsforeninger på foreningens ordinære generalforsamling 16. april.

Det bliver en stor fælles opgave i dette valgår at holde politikerne til ilden for at medsikre opmærksomhed nok om den bedst mulige udvikling for den lokale detailhandel, den lokale bymidte som et godt og nødvendigt visitkort for den lokale fælles fremtid og udvikling i den kommunale økonomi.

Det kan ikke meldes tit nok ud overfor lokale medier og lokale politikere i en fælles indsats fra især bestyrelser og formænd i lokale erhvervs- og turistmæssige foreninger. Men i høj grad også fra borgerne.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16