Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Julen dominerede Generalforsamlingen

Generalforsamlingen udtrykte skepsis for foreningens fortsatte kamp for julebelysningen på Nørrebro. Trods stor støtte fra Nørrebro Lokaludvalg kostede det foreningen masser af penge og tid. Opbakningen blandt detailhandlerne er kun på 26 pct. Så vi får næppe en udvidelse af julebelysningen i år. Og Nørrebro Handelsforeningen er tvunget til at finde en anden metode, at samle ind på. Formanden uddelte masser af roser til de andre bestyrelsesmedlemmer for deres store engagement, til administrator og til leder af loppemarkedet langs Assistents Kirkegård.

Jubilæum næste år
Næste år har Nørrebro Handelsforening eksisteret i 125 år. Rent medlemsmæssigt er det gået tilbage for den gamle forening, der engang var oppe på 800 medlemmer. Men det var også dengang, hvor Nørrebro i den grad var Danmarks handelscenter nummer et.

En del medlemmer er gået konkurs
Det kan man ikke just sige i dag. Således kunne kasserer Matilde Overgaard oplyse, at man atter engang har måttet slettet medlemmer grundet konkurs.

Nørrebrogade har gennem de sidste mange år gennemgået ændringer, som ikke har været befordrende for medlemstilgangen. Formanden Hans Mejlshede efterlyste da også yngre og flere aktive medlemmer.

Nørrebro lokaludvalg
Formanden fortalte blandt andet om sit arbejde i Nørrebro Lokaludvalg. Her var han eneste repræsentant for erhvervslivet. Ofte repræsenteret han sin eget synspunkt og holdninger blandt repræsentanter for beboerforeninger, politiske partier og meget mere. Men som Hans Mejlshede nævnte, så følte han sig respekteret for sine meninger om end de ikke altid fandt tilslutning. Han var som repræsentant for erhvervslivet også formand for erhvervs – og beskæftigelsesudvalget.

Hans Mejlshede gav udtryk for, at det var vigtigt for erhvervslivet på Nørrebrogade, at man bevarede kvartermesteren. Men det synes ikke politisk vilje for dette.

Roser til en engageret bestyrelse
Det er ikke just fordi at bestyrelsen ligger på den lade side. Og det var da også masser af roser til den lille bestyrelse. Og også kredsen omkring bestyrelsen blev overdænget af roser.

Sekretær, Uwe Brodersen og næstformand Johnny Beyer blev rost for deres store engagement omkring foreningens Facebook og Hjemmeside. Således ligger der på foreningens hjemmeside hele 3.600 artikler omkring så forskellige emner som trafik, infrastruktur, detailhandel, integration, cykler, Nørrebrogade, kollektiv trafik, Nørrebro lokalhistorie m.m. Mon ikke nogle af de artikler bliver taget op, når der næste år er jubilæum?

Foreningen oplever faktisk, at mange uddannelsesinstitutioner bruger artiklerne til forskning m.m.

Billig bolig til foreningens lærlinge
Der var roser til administrator, Bent Johansen. Han styrer foreningens stiftelsesbygning i Prinsesse Charlottesgade. Her kan elever i medlemsbutikkerne, såfremt der er ledige lejligheder få en billig bolig.

Loppemarkedet i gang med 29. sæson
Og endnu et jubilæum venter, og det er loppemarkedet langs Assistens Kirkegård, der næste år kan fejre 30 års jubilæum. Her er kvinden under den høje sorte hat, Inga Berling den hårde leder. Og som hun selv siger. Man bliver nødt til at være hård en gang imellem for at styre de mange bodeholdere.

Og hvert år modtages der takkebrev fra Københavns Kommune

Der skal ikke mange fejltrin til langs den smalle plads langs kirkegården før det går galt. Nu er hun så igen klar lørdag den 4. april til lørdag den 31. oktober 2015 med den 29. sæson.

Kun 26 pct’ s opbakning
Som sædvanlig var det en livlig diskussion på Generalforsamlingen. Og atter i år var det store tema, julekæderne. I sin beretning lagde Hans Mejlshede ikke skjul på, at vi kan takke Nørrebro Lokaludvalg for at vi har julekæderne.

Desværre er tilslutningen fra de lokale handlende og boligforeningerne minimale. Det svarer nærmest til 26 pct’ s opbakning. Bestyrelsen bruger en masse tid på indsamling og diverse reklamefremstød for de deltagende butikker. Og den tid går så igen ud over deres arbejde i deres respektive firmaer.

Nørrebro Handelsforening er af andre lokale blevet opfordret til at der skal julekæder over hele Nørrebrogade. Det har da har da også hele tiden været meningen. Men det kniber gevaldig med opbakningen. Handelsforeningen har ellers købt nye kæder som foreningens ejendom. Derfor vil det blive billigere næste år, at sætte julebelysning op.

Hvorfor skal foreningen selv punge så meget op
Og blandt forsamlingen udtrykte da også modstand mod, at det var Nørrebro Handelsforening af deres andre kasser måtte ligge hovedbeløbet for at der kan skabes julestemning på Nørrebro.

Så det bliver næppe flere julekæder i år på Nørrebro.

På generalforsamlingen kom det også frem, at kun halvdelen af dem, der havde givet tilsagn til at betale for julebelysningen endnu har betalt for løjerne. Kasseren kunne også tilføje, at man endnu manglede indbetalinger fra forrige år. Efter al sandsynlighed må disse beløb afskrives.

Barske kommentarer til den manglende opbakning
Fra forsamlingen lød det da også barske kommentarer til den manglende opbakning. 

  • Det positive er, at 26 pct. bakker op 
  • Det negative er, at 74 pct. ikke bakker op.

En anden kommentar: 

  • Hvorfor bliver I ved, når de alligevel ikke vil have jul, og hele tiden vil have de andre til at betale.

En ting er i hvert fald sikkert. Foreningen skal finde en anden metode til at samle ind. For ingen i bestyrelsen vil blive ved med at finde sig i de ydmygelser og negative ting, de oplever, når de kommer rundt. Og en anden ting. Ingen af bestyrelsesmedlemmerne har råd til at rive 14 dage ud af kalenderen til indsamling m.m.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16