Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet – Marts 2016

Vi har nu igen engang nyt fra Metro – byggepladserne på Nørrebro. Vi får nyhederne leveret af Andrea fra Metroselskabet. Tunnelborearbejdet på Nørrebro er nu fuldendt, og der arbejdes ihærdigt på at anlægge stationerne på Nørrebro. På Nørrebro Station skal S – togs – passagerer gennem tidligere butikslokaler for at komme videre med Metrotog.

Som det vil være læserne bekendt, følger vi Metro – byggeriet på Nørrebro. Vi får nyhederne leveret direkte fra Andrea, der er kommunikationsmedarbejder hos Metroselskabet.

Nørrebroparken
Tunnelboremaskinerne Minerva og Eva borer fortsat nede i den nørrebroske undergrund. I disse dage forlader Minerva dog Nørrebro og fortsætter videre til Østerbro, hvor næste metrobyggeplads - Vibenhus Runddel – venter. Tunnelboremaskinen Eva er ikke langt efter, da hun netop er ankommet til Skjolds Plads, hvor hun ligger stille i tre til fire uger, mens hun gennemgår en række serviceeftersyn.

Sideløbende med tunnelarbejdet indretter vi også tunnelskakten med teknikrum. Vi er i gang med tredje etage med teknikrum.

Nuuks Plads
I januar færdigstøbte vi elevatorskakten til den kommende metrostation Nuuks Plads. I løbet af den kommende tid begynder vi at grave ud til hovedtrappen, der ligger ud mod Rantzausgade.

Nørrebros Runddel
Der arbejdes på mange forskellige opgaver på Nørrebros Runddel i øjeblikket. Lige før jul støbte vi metroperronen, så vi kan arbejde videre i bunden af stationsområdet. På andre etager arbejdes der blandt andet på elektriske installationer, ligesom vi forbereder installationen af elevatorerne.

Skjolds Plads
Den anden og sidste tunnelboremaskine, Eva, ankom til Skjolds Plads i uge 7. Her vil maskinen ligge stille i en lille måneds tid, mens den gennemgår en række serviceeftersyn. Når maskinen sendes afsted igen, vil den bore videre mod Østerbro og dermed afslutte tunnelboringen under hele Nørrebro.

Nørrebro Station
Vi er i gang med at indrette stationen under jorden, hvor vi støber etager og vægge til den kommende metrostation. I øjeblikket støber vi indervæggene til teknikrummene i stationen.

I løbet af den kommende tid går vi i gang med at forberede passagerne under S – togsstationen. Passagererne vil gå gennem de gamle butikslokaler, der lå under S – togsperronen. 

  • Vi takker atter engang Andrea fra Metroselskabet for informationerne. Følg også med på vores Facebook, hvor vi også med jævne mellemrum ligger informationer og video ind med Metro – arbejdet.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16