Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Verdens Lykkeligste Folk – nok engang

FN har igen kåret Danmark som ”Verdens Lykkeligste folk” Det er sikkert ikke alle der er enige i den kåring. Mange lægger vægt på sådan en kåring, mens andre mener, at andre ikke kan vurdere at vi er lykkelige. Vi, danskere har mange positive træk, selv om vi var nede i et ordentligt dyk, da smykkeloven blev vedtaget.

Kommer der flere turister?
Nok engang er vi kåret til Verdens lykkeligste Folk. Mon det så ikke trækker yderligere turister til hovedstaden? Og måske også til Nørrebro?

Hurra – vi er igen nummer et
Det er FN, der har kåret os i rapporten World Happiness Report 2016 Update. Siden den første rapport kom frem i 2012 har vi ligget blandt de mest lykkelige. Men ak og ve. I 2015 blev vi overhalet af både Schweiz og Island. Men dem har vi nu atter overhalet.

De to omtalte lande ligger nummer to og tre efterfulgt af Norge og Finland.

Vi stoler på hinanden
Vi har stor fællesskabs – følelse, vi stoler på hinanden. Og når vi står sammen, ja så lykkes det alt sammen. Vi tror på, at vi har selvbestemmelse over vort liv.

Danskerne har mange positive træk
I det engelske tidsskrift Stylist beskriver journalisten Helen Russell, at hun er blevet mere lykkelig af at leve som dansker. Stort set kendte hun kun Danmark fra tv – serien Forbrydelsen.

Hun var imponeret over, at mænd bare kunne tage på barsel. Og når danskerne har fri, kan de bare lægge deres arbejde fra sig. Danskerne er naturelskere og udemennesker.

De bevæger sig rundt på cykel og tager sig gerne en løbe og en svømmetur. Og synes hun, at vi er gode til at indrette os.

Vi har det ord, der hedder ”hygge”
Hun roser danskerne for at finde de små glæder i livet, og så minder hun os om at ordet hygge slet ikke findes på engelsk. Dette ord giver mindre stress. Danskerne er gode til at tænde et lys, lave et kop kaffe og spise nogle kager. Vi er familiemennesker og deltager gerne i en fritidsaktivitet.

Danskerne er gladere fordi vi har respekt for design, kunst og ikke mindst vores daglige omgivelser.

Opdragelseskultur
Andre igen har lagt mærke til vores opdragelseskultur, som bevirker, at danske børn er gladere og mere velfungerende end for eksempel amerikanske. Vi er i Danmark bedre til at flytte børns fokus fra det negative.

Man skulle tro, at vi er ”Verdens mest ulykkelige folk”
Men er det i grund andre, der skal vurdere, at vi er lykkelige? Ved vi det ikke selv? Og hvis man læser denne hjemmeside, så får man til tider et andet indtryk. Så skulle man tro, at vi var Verdens mest ulykkelige folk.

Vi har lige haft en artikel om ulighed. Tidligere har vi beskæftiget os med pensionisternes mad. Og så er det lige det med ventetider på sygehusene, stigende overvågning og parallelsamfund.

Vi værner om fællesskabets evne
Jamen hvordan har man så fundet ud af vores ” Lykkeligheds – grad”. Ja, man har sammenkørt oplysninger om gennemsnitlig rigdom, adgang til velfærd, muligheden for at leve et sundt liv, graden af personlig frihed og hjælp til de allersvageste og graden af korruption.

Selv om det krakelerer en gang imellem så har vi masser af adgang til velfærd, og alt dette koster. Men officielt er vi Verdens lykkeligste, fordi værner om fællesskabets evne til at tage os af alle. Og det misunder alle os. Derfor er vi lykkeligere end andre.

Kan vi bevare topplaceringen?
Mange går selvfølgelig op i denne kåring, mens andre er ligeglade. Andre har set lykkeligere mennesker andre steder på kloden.

Andre igen kæmper med næb og kløer for at bevare velfærden for dem selv, og det sker så på bekostning af andre. Vi har i vores samfund set et holdningsskift over for dem, der ikke klarer sig så godt. Det er kommet en holdning af, at dette er selvforskyldt.

Da Smykkeloven blev vedtaget dykkede vores anseelse betragtelig ude i Verden. Mange internationale medier sammenlignede pludselig danskerne med nazisterne. Og hele Verden så pludselig flygtninge gå på Den Sønderjyske Motorvej. Det var sandelig ikke godt for vores renommé.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16