Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet – Oktober 2016

Fra Metroselskabet har vi igen fået nyt omkring metro - arbejdspladserne på Nørrebro. I Haraldsgade vil der være lukket for nogle passager. Og ved Nørrebro Station vil der forekomme ret meget støj i dagtimerne. Fliserne på Nørrebros Runddel vil blive lysegule. Tunnelboremaskinerne Eva og Minerva er i gang på Østerbro

Nørrebroparken
Nørrebroparkens to tunnelboremaskiner – Minerva og Eva – er fortsat i gang på Østerbro. Tunnelboremaskinen Eva borer i øjeblikket mellem Vibenhus Runddel og Pouk Henningsens Plads. Imens er Minerva sendt af sted fra Paul Henningsens Plads i retning mod Trianglen, der vil være den sidste stationsplads på hendes rute.

Selvom Nørrebroparken er en tunnelarbejdsplads vil tunnelskakten indeholde en lang række teknikrum, som skal bruges i driften af metrolinjen, når den åbner. Teknikrummene ligger på flere etager i den ene ende af skakten, og i august støbte vi gulvet til den næstøverste etage med teknikrum. I september vil vi derfor begynde at støbe indervæggene på denne etage.

Nuuks Plads
Arbejdet på hovedtrappen og bagtrappen er fortsat i gang på Nuuks Plads. Hovedtrappen bliver færdig senere på efteråret. Samtidig er vi i gang med de elektriske installationer i selve stationsrummet, hvor vi blandt andet trækker ledninger i teknikrummene.

Nørrebros Runddel
På Nørrebros Runddel er vi i gang med at opsætte vægfliserne i den kommende metrostation. Cityringens metrostationer får et mere individuelt præg, og vægfliserne på Nørrebros Runddel er lysegule. Vi er også ved at lægge sidste hånd på metrostationens hovedtrappe, der kommer til at pege ud mod hjørnet af Nørrebrogade og Jagtvej.

Skjolds Plads
I starten af september støbte vi metroperronen på Skjolds Plads. Fra midten af september og frem til slutningen af året arbejder vi på hovedtrappen og bagtrappen til den kommende metrostation. I første omgang skal vi fjerne beton ved overfladen af skakten, og det vil støje i dagtimerne. Samtidig bliver passagerne ud for Haraldsgade 1 – 5 samt Haraldsgade 2 – 6 lukket frem til udgangen af året.

Nørrebro Station
På Nørrebro metrobyggeplads er vi i gang med at bygge hovedtrappen, der vil vende ud mod Nørrebrogade. I første omgang har vi gravet ud til trappen og er i gang med at fjerne et stykke af betonvæggen, så vi kan forbinde hovedtrappen med den kommende metrostation. Dette er et støjende arbejde og foregår derfor i dagtimerne. 

  • Tak til Andrea fra Metroselskabet. Vi vil også gøre opmærksom på, at vi ofte har nyt fra Metroselskabet på vores facebook. Her er ofte film og grafik omkring arbejdet. Du kan også læse mere på www.m.dk



Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16