Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Høj kundetilfredshed med bymidternes åbningstider

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9A, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 36 48 02 19 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk  

NOTAT 27.09.2006
v/Bent Aarrebo Pedersen formand for Danmarks Handelsstandsforeninger og for Hvidovre Erhvervsforening
Vestre Messegade 9a, Hvidovre aarrebo@adr.dk  

Høj kundetilfredshed med bymidternes åbningstider en positiv overraskelse udtaler Bent Aarrebo Pedersen
formand for Danmarks Handelsstandsforeninger

På en konference tirsdag den 26. september i Vejle blev Holstebro kåret til Danmarks bedste handelsby 2006. Køge til Danmarks hyggeligste handelsby, Holstebro Danmarks flotteste handelsby, Tønder som Danmarks mest aktive handelsby og Brønderslev som Danmarks mest servicemindede handelsby. Kåringen er baseret på 100 stopinterviews med 13 spørgsmål i 24 handelsbyer, ialt 2400 stopinterviews. Undersøgelsen er gennemført af ICP A/S Institut for Centerplan.

Et af spørgsmålene var: "Er åbningstiderne tilfredsstillende?". På en skala fra 1 til 10 gav de 2400 interviewede spørgsmålet en 3.plads med et samlet tilfredshedssvar på 8,3. Nr. 2 med et svar på 8,4 blev spørgsmålet: "Hvordan oplever du servicen?" Nr 1 med et samlet svar på 8,9 blev spørgsmålet: "Hvor tryg føler du dig?"

En positiv overraskelse og et stort skulderklap

At top 3 i undersøgelsen for kundetilfredshed blev tryghed i at færdes i handelsbyerne, butikkernes service og butikkernes praktiserede åbningstider er en positiv overraskelse og et stort skulderklap til butiksejerne og deres medarbejdere og til samarbejdet i kommunerne mellem detailhandelen og politikerne med at skabe spændende og attraktive bymidter. Især tilfredsheden med åbningstiderne vil nok være overraskende for mange vel især også for mange folketings- og lokalpolitikere.

P-pladsspørgsmålet - en bundskraber

At P-pladsspørgsmålet: "Hvor let er det at få parkering?" blev en bundskraber med kun 6,1 som tilfredshedssvar hos de 2400 interviewede, peger på, hvor vigtigt det er med gode trafikløsninger og parkeringsforhold. Det har rigtig mange byer/kommuner gjort meget for. En opgave, der bliver endnu mere vigtig de kommende år med et stigende antal biler.

Handelsbyernes bymidter står stærkt i konkurrencen med de udenbys storcentre

Butiks- og centerudviklere har de senere år konkurreret hårdt om at skabe og udvikle spændende butikker og bymidtecentre. Det har afgjort været med til at styrke billedet af, at Danmark i stigende grad står med rigtig mange oplevelsesrige handelsbyer ud over landet.
En målsat udvikling, som var grundlaget for stiftelse af Danmarks Handelsstandsforeninger for nu 10 år siden 3. januar 1996 og vores medvirken til planloven fra 1997, som blev startskudddet til den positive provinsbyudvikling, vi siden har set, påpeger Bent Aarrebo Pedersen, der siden midten af 80`erne bl.a. har været møde- og indleder på mere end 150 erhvervs- og kommunalpolitiske debatmøder om:

"FÆLLES FODSLAW om detailhandelen - bymidten - som en kommunes bedste visitkort i fremtiden".

Gennem årene især fra midten af 90`erne og indtil nu har et stigende antal konsulentfirmaer, bymidteudviklere, kunstnere, turistfolk, politikere og mange andre interesserede taget tråden op og med rygdækning i planloven medvirket til det flotte unikke handelsbystade, vi har i dag. Et stade, som mange andre lande misunder os.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16