Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Konkursdyk

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9A, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 36 48 02 19 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

NOTAT
Beregninger over erklærede konkurser i årets første 9 måneder baseret på de seneste opgørelser fra Danmarks Statistik bearbejdet og kommenteret af Bent Aarrebo Pedersen.

Konkursdyk udenfor Hovedstadsregionen i årets første 9 måneder

9% færre konkurser i Hovedstadsregionen i årets første 9 måneder.
28% færre i resten af landet. 20% færre i hele landet.
De seneste 3 måneder 21% færre i Hovedstadsregionen

Med udgangspunkt i de nyeste tal for september for erklærede konkurser viser beregninger for årets første 9 måneder foretaget af Bent Aarrebo Pedersen, formand for Danmarks Handelsstandsforeninger, at det totale antal erklærede konkurser på landsbasis er faldet med 20% i forhold til de samme 9 måneder sidste år.

I Hovedstadsregionen, der består af København og Frederiksberg Kommuner samt Københavns Fredensborg og Roskilde Amter blev det kun til 9% færre. I resten af landet 28% færre.

For resten af øerne udenfor Hovedstadsregionen blev det til 33% færre. For Jylland 26% færre.

Den dårligere udvikling i Hovedstadsregionen med kun 9% færre mod resten af øerne 33% færre kan skyldes flere faktorer. Dels startes der nok forholdsvis flere virksomheder i Hovedstadsregionen og dermed flere med risiko for at gå konkursvejen.

Men det skyldes nok også, at det i stigende grad er blevet svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft i Hovedstadsregionen, samtidig med at mange resursestærke familier er flyttet og i stigende udstrækning flytter ud på Sjælland, udenfor Storkøbenhavn, og dermed fristes bl.a. og måske især også af trafikårsager til at søge og har fået beskæftigelse væk fra Hovedstadsregionen. Og også er med til starte nye levedygtige virksomheder foruden at være årsag til, at virksomheder flytter ud på Sjælland, flytter efter arbejdskraften.

Den stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft, høje boligpriser i Hovedstadsregionen sammen med øgede trafikale problemer kan i den kommende tid komme til at betyde flere lukninger, opbremsninger, indskrænkninger, ja måske også flere konkurser især i Hovedstadsregionen. En udvikling, især detailhandelen foruden mange mindre og mellemstore virksomheder er meget sårbar overfor.


Juli, august, september med nu 21% færre erklærede konkurser i Hovedstadsregionen

De seneste 3 måneder blev det for Hovedstadsregionen til 21% færre erklærede konkurser, For resten af øerne udenfor Hovedstadsregionen 30% færre, for Jylland 29% færre og for hele landet 26% færre de seneste 3 måneder

Detailhandelen

For detailhandelen blev det i årets første 9 måneder til 17% færre erklærede konkurser. De seneste 3 måneder 15% færre.
Med den tilspidsede konkurrencesituation i detailhandelen især indenfor dagligvaresektoren må det ventes, at antallet af konkurser vil stige de kommende måneder set i forhold til de samme måneder sidste år.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16