Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Lad os så få den tunnel

Nørrebro Handelsforening har i årevis, argumenteret for en havnetunnel. Den er dyr ingen tvivl om det. Men den vil løse trafikproblemerne i Indre By, og måske også i brokvartererne.

En tunnel på langs fra Nordhavn til Sydhavn, synes, at være den bedste løsning. Det vil tage 10 år at fuldende det 12 kilometer lange projekt, og koste 20 milliarder kroner. Det er omtrent samme pris som for en Storebæltsbro. I det forslag som Sund og Bælt har lagt frem, er der også mulighed for et underjordisk p – anlæg til 3.000 biler

Det er ikke alle, der er lige begejstret for projektet. Rådet for Bærerdygtig Trafik mener, at en tunnel vil cementere biltrafikken. De Radikale har udsendt tvetydige meldinger. En af dem går på, at tunnelen vil skabe flere problemer, end den vil løse. Enhedslisten mener, at det er hul i hovedet, at bruge så mange penge på det, når vi ikke engang har løst den kollektive trafiks problemer.

På Københavner – gruppens hjemmeside, kan man følge udviklingen. Herfra lyder det, at miljøet og sundheden i byen uden tvivl vil blive forbedret med en tunnel. Gruppens formål er
- visualisering af projektet
- oplysning, hjemmeside
- pressekronikker
- politisk og andet lobbyarbejde
- samarbejde med Sund og Bælt

Formanden for Amager Erhvervsråd, Hugo Andersen er også formand for gruppen. Blandt bestyrelsesmedlemmerne ser vi også to fremtrædende socialdemokrater, Bo Sandberg og Claus Larsen – Jensen.

Butikkernes interesser varetages af Thomas Fokdal, Københavns City Center.

Mere kan læses på Københavner – gruppens hjemmeside

www.kobenhavnertunnelen.dk

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16