Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Den Store Tissefest

De plejer at få deres vilje. Distortion vil tjene penge – virksomheder mister penge. Kommuner og Stat yder en masse tilskud. Vagter bliver hyret af andelsboligforeninger. Hvorfor skal det absolut være på Nørrebro? ”Fuck alle former for korrekthed” – Det er Distortions motto. Festivalen berører mange mennesker og virksomheder – det har politikerne glemt. Hvorfor laver man retningslinjer, der skal brydes? Årets største miljøsvineri. Alle københavnere skal kunne deltage. Man har givet masser af advarsler uden nogen nytte. De Konservative har en lidt mærkelig holdning. Nogle slipper altid igennem. Festen er blevet for stor, arrangørerne kan ikke mere styre den. Nu blev denne fest også aflyst. Men den kommer igen næste år. Nu hvor diskussionen går på for meget larm i hovedstaden, burde man så ikke lige kigge på Distortion?

De plejer at få deres vilje
De plejer at få deres vilje, folkene bag Distortion. Selv om de bryder aftaler gang på gang og politikerne truer dem, ja så kan de bare fyre den af næste år. I år blev der også et politisk flertal for Distortion.

Distortion vil tjene penge – Virksomheder mister penge
Som noget nyt vil man nu indføre betalingszoner. Det kan forekomme vanvittigt, at de skal tjene penge på det, når dele af erhvervslivet mister penge, når arrangementet løber af stablen. Som noget nyt, vil de også have lov til at spille højere. Argumentet er, at der er et mindre antal spillesteder.

Kommune og Stat yder masser af tilskud
Der skal altså spilles højere, og der skal afspærres gader, så de kan tjene penge. Er det rimeligt, når de i forvejen af Københavns Kommune får 1,7 mio. Kr. plus renhold plus vagter. Staten sender en masse betjente, selv om disse i forvejen er overbebyrdet.

Nu vil man så også begrænse københavnerne adgang til at færdes i det byrum, der er for alle.

Vagter bliver hyret af andelsboligforeninger
På Nørrebro er der virksomheder, der lukker ned og selv skal i gang med kost og spande af vand for at gøre rent. Andelsboligforeninger hyrer vagter for at forhindre, at gæster bruger deres gård som toilet.

Hvorfor skal det absolut være på Nørrebro?
Gennem årene har Nørrebro Handelsforening klaget over forholdene, men det har man gennem de sidste år undladt, for det nytter alligevel ikke noget. Man får at vide, at man nærmest har en ”gammelmands – indstilling”

De unge skal da have lov til at holde deres fest, men skal det absolut være på Nørrebro? Hvorfor afholdes det ikke et sted, hvor det ikke generer så mange, som det vitterlig gør. Kan man ikke holde hele festen på Amager Fælled, Femøren eller Refshaleøen? Ja det spørgsmål, er der mange erhvervsdrivende, der stiller sig på Nørrebro.

”Fuck alle former for korrekthed
I et interview til Kulturmonitor sidste år sagde Thomas Fleurquin, der er grundlægger af Distortion, at festivalen har forladt teenager – stadiet: 

  • Vi må arbejde med byen, som den er og skabe plads til folk i alle aldre – også dem uden større højttalere. Vi har siden 2015 været over det teenager – stadie, hvor vi bare synes det er sjovt at give den uhæmmet gas og sige ”fuck alle former for korrekthed”. Amok – ånd må ikke stå i vejen for den del af københavnerånden, som stille og rolig og hyggelig.

Det berører mange mennesker og virksomheder
Denne ”fuck alle former for korrekthed” betyder, at de unge mennesker tisser over det hele, selv om der fra kommunal side er stillet krav til et hvis antal toiletter. Denne fest berører et stort antal beboere og virksomheder, men det er et flertal af politikere år efter år ligeglade med.

Hvorfor laver man retningslinjer, når de absolut skal brydes?
Ifølge Wikipedia giver festivalen ikke mange klager. Måske burde man lige læse vores mange indlæg her på siden gennem årene. Der står også at efter aftale indgået med kommunen er kritikken af affald efter festivalgæsterne stort set ophørt. Hvad så med butiksfacaderne på Nørrebro og tis? For ikke at tale om diverse baggårde på Nørrebro?

Der skal etableres i alt fem musikzoner, hvor prisen bliver mellem 150 og 180 kr. Samtidig ønsker arrangørerne at overskride den almindelige støjgrænse ved udendørs musikarrangementer. Der er ikke muligt at afvikle tilfredsstillende koncertproduktion på en større scene med gældende lydkrav. Jamen hvorfor finder man så ikke et sted, hvor det er tilladt at spille højere? Det er jo en grundt til, at der er indført disse begrænsninger.

Årets største Miljøsvineri
Over for Berlingske har partierne Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti meddelt, at de vil sige nej til tilladelsen. I et debatindlæg på minby.dk har Finn Rudaizky (DF) skrevet at: 

  • Distortion har suverænt udviklet sig til årets største miljøsvineri

Alle københavner skal kunne deltage
Heller ikke Enhedslisten er positiv indstillet: 

  • Københavns byrum tilhører københavnerne, og de skal ikke afskæres fra at bruge dem, fordi Distortion vil tjene penge på lukkede arrangementer. Hvis Distortion vil holde fest på kommunale arealer, må de lade københavnerne deltage, uden at de skal have penge op af lommen. Enhedslisten ønsker ikke flere betalingsområder til Distortion.

Man har givet masser af advarsler uden nogen nytte
Socialdemokratiet, der gennem årene har givet Distortion en masse advarsler, vil derimod giver Distortion tilladelse til både højere musik og betalingszoner. Ja man vil endda give tilladelse til længere spilletid.
Og endnu engang siger man fra partiet, at hvis man ikke overholde betingelserne, så bliver det ikke givet tilladelse næste, men den trussel er man kommet med hvert år. Alligevel er folkene bag Distortion dygtige til alligevel år efter år at få udvidet deres beføjelser.

De Konservative har en lidt mærkelig holdning
De Konservative vil godt acceptere, at det kommer til at koste penge, men ikke at arrangørerne vil skrue op for musikken. En måske lidt mærkelig indstilling, når man betænker, at dele af erhvervslivet mister penge under Distortion. Så skal det så være mulighed for at tjene penge ved lukkede fester. Men de Konservative vil sige nej, hvis man vil bruge Sønder Boulevard og Nørrebrogade.

Men dette har man jo længe have kunnet se på nettet? I 2021 vil man sikkert også bruge Nørrebrogade.

Det bliver en tissefest
Heidi Wang fra LA kan ikke se formålet med Distortion mere. Derfor kan LA ikke sige ja til Distortion i år: 

  • Jeg troede, at det skulle være en gadefest for hele byen, men det er endt med at blive en tissefest.

I mellemtiden har Heidi Wang skiftet parti.

Nogle slipper igennem
Der er nogle, der skal overholde reglerne, men blandt politikerne er der nogen der slipper igennem med en ”fuck alle former for korrekthed”. Hvad med de 25.000 armbånd, man talte om sidste år, der skulle sælges? Har man opgivet det på bekostning af betalingszoner?

Festen er blevet for stor – arrangørerne kan ikke mere styre den
De sidste par år har vist, at festen er blevet for stor. Arrangørerne kan ikke mere styre den. Til nogle af koncerterne er det kaoslignende forhold. Og det er mærkeligt at et flertal af politikere ikke kan indse dette.

Festen har udviklet sig til en ”smadre – og tissefest”. Distortion er bestemt ikke rart for alle københavnere. Den er domineret af fulde mennesker, der ikke viser den mindste respekt for Nørrebro eller resten af København.

Ja kommerciel er festen også blevet. Det er bl.a. en fed reklamefest for Red Bull og Jägermeister. Godt nok, siger politikerne, at det er de lokale erhvervsdrivende, der skal være med. Men det skal de sandelig også betale for.

Også det lokale erhvervsliv skal betale gebyr
Et flertal af politikere har givet Distortion lov til at kræve et gebyr på mellem 4.000 kr. og 8.000 kr. alt efter beliggenhed for at det lokale erhvervsliv kan deltage. Og en lokal restaurant kan ikke uden videre tilbyde drikkevarer på Nørrebrogade. Det har Distortion eneret på. Det har politikerne også givet tilladelse til.

Og som vi tidligere har nævnt, så er der mange erhvervsdrivende på Nørrebro, der lukker og så holder vagt til festen slutter.

Det skal være mere af ”den gamle gadehygge”
Inden politikerne havde meldt ud, hvad de havde besluttet sig for den 27.02, så udsendte Distortion en presseinfo, hvor de proklamerede store ændringer for festen. De lidt mere ubehagelige ændringer er godt pakket ind.

For at legimitere det faktum, at man på nogle scener sprænger lydgrænsen og forlanger entre, så fortæller man, at man de andre år har overdøvet festivalens øvrige arrangementer.

Derfor har man fået såkaldte Distortion X – scener, hvor man må spille ekstra højt og forlange entre. Og priserne starter ved 160 kr., men det kan sagtens blive dyrere. Vi får skam også at vide, at der er 40 gratis arrangementer, der vanen tro indtager Nørrebro og Vesterbro. Så husker man selvfølgelig også at sige, at disse arrangementer ikke kræver de store musikanlæg.

Det bliver højt på Blegdamsvej og Nørre Allé
Onsdag den 3. juni skulle der været 4 musikscener på Blegdamsvej og Nørre Alle, hvor der skulle spilles ekstra højt, fordi politikkerne har givet tilladelse til dette. Og her var der også givet tilladelse til at forlange entré. Samme dag, er der en musikscene på Rådhuspladsen. Her skal der også betales entre.

I løbet af dagen skulle der være 20 gratis arrangementer i Nørrebros gader.

Om torsdagen skulle der fortsættes på Vesterbro, Øksnehallen og igen Rådhuspladsen. Fredag og lørdag ville man så rykke ud til Refshaleøen. Her kunne man så købe endagsbilletter til 380 kr.

Søndag skulle der så være et hyggearrangement. Og så havde Distortion Club arrangeret en række nat – og klubkoncerter på københavnske spillesteder.

Der er en forklaring på alt
Ifølge politikere og arrangører så skulle man nu åbenbart løse problemet med støj, urin og affald ved at flytte de store fester til betalingszoner. Så skulle der frigives plads og økonomi til den gratis del af gadefesten til den bliver roligere og mere mangfoldige som det blev sagt.

Og så blev det lige så hyggelig som for 10 år siden, sagde man.

Åbenbart skulle gadearmbånd heller ikke mere give adgang til scenerne og koster 100 kr.

Fint med en aktiv by
Det er fint med en aktiv by og det er også skønt, at man laver noget for de unge. Men egentlig burde der være nogen, der havde tænkt på at lave nogle arrangementer for alle de unge, der ved havnebadene her til sommer. Så kunne det måske være, at flere beboere havde fået deres nattesøvn.

I Nørrebro Handelsforening har vi bestemt ikke noget imod, at de unge fester. Men den måde det foregår på og skulle være foregået på, har alt for mange konsekvenser. Og det er ikke bare for erhvervslivet på Nørrebro men også for beboerne. Vi har sagt det i mange år, men politikerne gør ikke noget ved det.

Kilde: 

På vores hjemmeside vil du kunne læse en masse artikler om Distortion. Her kan du læse om, hvorfor erhvervslivet og beboerne ikke er særlig begejstret for Distortion. 

  • Husk også vores Facebook. Den bliver opdateret flere gange dagligt.

Copyright 2021 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16