Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforening ønsker at hjælpe Nørrebros handelsliv

Nørrebro Handelsforening ønsker at hjælpe Nørrebros handelsliv, så godt vi nu engang kan! 

Det kan få alvorlige konsekvenser for butikslivet, hvis de ikke får lov til at genåbne. Indtil da ønsker vi i Nørrebro Handelsforening at bruge de sidste af vores fondsmidler, for at hjælpe vores nærmiljø. Vi opfordrer derfor Nørrebros erhvervsdrivende, som er tvangslukket, til at søge vores fond.

Vores bevæggrund er, at samfundet lider under nedlukningen og heriblandt vores erhvervsdrivende, som kæmper med at holde hovedet oven vande. Din lokale tøjbutik kan ikke komme af med sæsonvarerne og samtidig kan de og andre specialbutikker se, at deres kunder de selvsamme eller tilsvarende varer blive købt i de større dagligvarebutikker. Nethandlen har fået rigtig vind i sejlene - og måske vender disse kunder ikke tilbage til den fysiske butik. Mange ser deres livsværk forsvinde. Det er klart at butikker og restauranter samt liberale erhverv snart vil have kunder i deres butik på Nørrebro – ellers er det for sent.

Mange butiksindehavere har ikke fået løn i nedlukningsperioden. De har ventet på regeringens hjælpepakker, samtidig med at de har måtte lægge ud til løn for personalet. Virksomhedernes reserver er opbrugt. De leder efter hver en krone - og bankkontoen er for længst overskredet. Mange virksomheder på Nørrebro lever på bankens nåde. De har taget private lån for at overleve. Dette beløb skal tilbagebetales. Skat og moms skal også betales, selv om man kan låne sig til udskydelse.

Huslejen skal betales uanset hvad, og der skal mad på bordet. Hjælpepakkerne rækker ikke til den tabte omsætning. Værst ser det ud med de små og mellemstore virksomheder. Risikoen for at dreje nøglen rundt er overhængende for rigtig mange erhvervsdrivende. Det er ikke bare tom snak.
SMVdanmark har lavet en undersøgelse, der viser, at såfremt, der ikke åbnes den 1. marts, så er en tredjedel af medlemmerne i fare for at dreje nøglen rundt.

Mange virksomheder føler det som dybt konkurrenceforvridende at deres varesortiment må sælges i supermarkeder/varehuse.

Nørrebro Handelsforening ønsker derfor at støtte de trængte virksomheder moralsk og tilbyder nu med at hjælpe med resten af foreningens fondsmidler. Alt efter hvor mange, der søger, er det kun et beskedent beløb. Men aktionen skal også ses som en opfordring til Nørrebros befolkning til massivt at støtte butikker/restauranter og liberale erhverv, når/hvis der igen bliver åbnet. Gør man ikke dette, så er ens nærbutik i alvorlig fare.

Nørrebro Handelsforening

ANSØNING
Vi opfordrer derfor erhvervsdrivende i 2200 København N, som er tvangslukket, til at ansøge om foreningens fondsmidler. Eftersom foreningens fondsmidler er beskedne og vi ønsker at de kommer ud til de virksomheder, som har mest brug for hjælpen, er der følgende kriterier for ansøgningen: 

  • Din virksomhed er tvangslukket grundet de nuværende restriktioner, heraf gælder også brugen af Click&Collect og Take-Away
  • Din virksomhed har fysisk adresse i postnummeret 2200 København N 
  • Din virksomhed skal have et aktivt CVR-nr., med start før regeringens første nedlukning.

Søg vores fond senest den 28/2-2021  Du skal blot sende en kort ansøgning til os på info@norrebro.dk


Copyright 2023 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16