Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Hash, Politi og Nørrebroparken

Der er flertal for fri hash i Borgerrepræsentationen. På Nørrebro foregår der åbenlys hashsalg mindst tre steder. I Nørebroparken er de lokale trætte af den agressive adfærd. Man skubbes væk fra bænke og meget andet. Pushere og deres vagter er blevet mere agressive og synlige på Nørrebro. Op til 10 gange på en dag har politiet været i Nørrebroparken. En frigørelse vil ikke betyde afskaffelse af hash - salg fra Nørrebroparken. Salg af hash er fødekæden til rocker - og bandemiljøet. I Pusher Street sælges der for op mod en milliard på et år. Christianitterne mener, at fri hash vil gøre det lettere for politiet og kunderne og hjælpe statskassen!

Øget forbrug af Hash
Ifølge EU's narkoagentur viser nye tal en stigende tendens i forbruget af Cannabis. Og når forbruget stiger, så vokser den kriminelle aktivitet. Når forbuddet mod dette ophæves, så kommer man i kamp med det kriminelle marked.
Problemet er så, at gør man ingenting, så bliver det endnu mere indbringende for det kriminelle marked.

24 pct. af de unge har prøvet
Tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at der i 2011var 24 pct. af de unge københavnere mellem 16 år og 20 år, der havde prøvet hash inden for det seneste år.

Flertal for fri hash i Borgerrepræsentationen
I Borgerrepræsentationen er der flertal for fri hash, men man har ikke nok tilhængere i Folketinget til dette.
Tilhængerne erklærer, at Cannabis skal gøres legalt, så politiet får mere tid til at bekæmpe kriminalitet. Et andet argument er, at Cannabis lindrer på smerter. Men i forvejen er det jo fuldstændig legalt, at bruge dette middel i medicinen.

Hash - salg vil fortsætte på Nørrebro
At man så bruger argumentet, at man kan frigøre politiet på Christiania. Ja den holder ikke. For de penge flyder jo direkte over til kriminelle. Det samme er jo tilfældet i Nørrebroparken.
Når Cannabis eller hashen skulle frigøres, må man vel gå ud fra, at hash - salg skal foregå fra autoriserede butikker. Og når vi nu siger autoriserede, så må man gå ud fra, at de steder, der må sælge hash, skal godkendes.

Vi må jo så gå ud fra, at hash - salg i Folkets Park, Lundtoftegade og Nørrebroparken, så stadig er ulovlig. Og dem, der står bag dette salg, vil jo selvfølgelig fortsætte deres salg. Politiet får næppe mindre og se til. Hashsalg er den primære finansieringskilde til bande og rockermiljøet.

Det mest udbredte rusmiddel
Det er da også rigtig, at hash er det mest udbredte rusmiddel i Danmark. Men beretter det til en undskyldning for, at det skal frigives. For som ethvert andet rusmiddel, kan man blive afhængig af det. De fleste kan styre det, ligesom det at drikke øl. Men nogle kan ikke, og det gælder selvfølgelig også øldrikkere.
Hash er ikke mere skadelig end alkohol og nikotin.

Udbredt problem på erhvervsskoler
På erhvervsskoler ved lærerne ikke, hvad de skal gøre, når elever mister koncentrationen. Her er hashrygning et skjult problem. En del af de unge hashrygere er henvist til et misbrugscenter eller psykiatrisk hjælp.
Der mangler en del forskning, inden hashen bliver sluppet fri. Problemet på erhvervsskolerne er som www.norrebro.dk erfarer, stort. Det medvirker til frafald og overfladisk læring. Men problemerne tysses ned.

Det at ryge hash er også blevet en subkultur. men når man taler om det negative ved at ryge hash, får man at vide, at man enten er gammeldags eller at man overreagerer.

Nørrebroparken - en pestilens
I Nørrebroparken er det en pestlens med pusherne. Når tilholdsstedet atter engang er blevet ryddet, er man i gang igen efter et par timers forløb. Hos politiet kan det ske, at man rydder området op til ti gange om dagen. Men pusherne selv er over alle vinde, når politiet dukker op. Det gælder også i Lundtoftegade. Der er altid sat vagter op, strategiske steder.
Politiet er ofte kritiseret for deres manglende indsats, men bag ved det hele sker der en lidt mere langvarig proces. Så der gøres noget fra politiets side.
Og i Nørrebroparken er hashsælgernes træer blevet fældet, men så længe der er penge idet, kommer de igen. Et andet hegn er forlængst oprettet, så pusherne fortsætter.

Mere synlige og agressive
Det er ikke nødvendigvis kommet flere pushere i København. Men de og deres vagter er blevet mere synlige og mere brutale i deres adfærd og attituder. Dette skaber utryghed. Miljøet er blevet mere agtpågivende og agressive. Tidligere foregik narkohandelen i det stille. Sådan er det ikke mere. Bestemte gader og pladser er blevet salgssteder, og her vil køberne søge hen.

Lokale beboere smides væk
Lokale beboere smides væk fra bænke i nærheden, og folk blive bedt om, at pile af når de kommer for tæt på pushernes salgssteder på Nørrebro. Ja mange Nørrebro - borgere skal finde sig i truende adfærd fra vagternes side.
Og det absurde sker, nemlig at der næsten opstår trafikkaos, når kunder kommer kørende efter deres narko.

Opfordres til folkelig modstand
Socialdemokraterne har opfordret til en folkelig modstand mod pusherne. Det sker i forbindelse med, at de forsøger, at få deres partifælder på Christiansborg til at gå ind for en legalisering.

1,2 Ton hash beslaglagt
På mindre end en måned har Københavns Politi beslaglagt 1,2 tons hash. Det er primært i Pusher Street, der omsættes hash, vel op i en milliardforretning.
Christianias grundlæggende holdning er en afkriminalisering. De mener, at dette vil være bedst for kunder, politi, hashsælgere og statskassen.

En tur på Pusher Street
En tur på Pusher Street afslører, at færdigrullede hashjoints i plastikrør til 100 kr. er ret populære, ja man kan få dem helt ned til 40 kr. Fem af de store fås for trehundrede kroner.
Og alt har eksotiske navne som Skuff, Kong Hassan, Extrem, Gulla og Afgan. Men Zero Zero skulle hvis nok være den bedste kvalitet.
De fleste har handsker på. Det er af hensyn til fingeraftryk, hvis der kom en razzia.

Danmark er transitland
Men Danmark bliver også brugt som transitland fra Spanien og Marokko til hele Skandinavien.
I Sverige stammer 90 procent af den beslaglagte hash fra Danmark. Det ser dog ud til at Task Force Pusherstreet har stigende held med at finde den skjulte hash, inden den bliver omsat.

Københavner - model
Den såkaldte Københavnermodel handler om at trække pengene uf de kriminelle miljøer. Man afviser Amsterdam - modellen. Overborgmesteren vil have legalt dyrket hash, som sælges fra almindelige butikskæder. Måske kan pusherne på et tidspunkt få et legalt arbejde i en butik, der sælger hash. Her kan de bruge deres store viden.
Venstre mener dog, at det er grotesk, at man med den ene hånd gerne vil sælge hash og med den anden hånd vil bruge penge på at afvende de stakkels mennesker, som man solgte hashen til i går.

Sundhedsstyrelsen er ikke begejstret
Heller ikke Sundhedsstyrelsen er begejstret for fri hash. De peger blandt andet for øget risiko for angst - og panikreaktioner ved den enkelte hashrus. Længerevarende forbrug indebærer øget risiko for rygelunger, psykiske sygdomme, forringet hukommelse og opmærksomhed.
Man mener, at lovlig hashhandel med stor sandsynlighed vil medøfre øget forbrug af rusmidlet og dermed flere skader.

47 pct. af danskerne imod
Ifølge en Megafon - undersøgelse er 47 pct. af danskerne imod en legalisering af hash. Mens 37 pct. er for. I Hovedstaden går 47 pct. dog ind for en legalisering.

Hvis du vil vide mere om hash her på www.norrebro.dk: Læs:

  • Bandekrig på Nørrebro
  • Hot Spot Nørrebro
  • Jægersborggade før og nu
  • Hash, Hykleri og Handlingslammet
  • Et trygt Nørrebro
  • Nørrebros mange kampe
  • Bander på Nørrebro
  • Uro poå Nørrebro - mere end 20 år
  • Fri hash - ja eller nej

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16