Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Cafémøde med Connie Hedegaard og Benedikte Kiær

Nørrebro Handelsforening havde torsdag den 10/11 inviteret medlemmerne til et lille hyggeligt valgmøde på Café Globen. Der var mødt ca. 20 tilhørere op, og de fik alle en positiv oplevelse både af Miljøminister Connie Hedegaard og af Benedikte Kiær, der er de konservatives spidskandidat til Region Hovedstaden.
  
Miljøminister Connie Hedegaard opfordrer København til at komme igang med forsøget om miljøzoner

Connie Hedegaard fortalte om miljøzoner, detailhandelen, og hvordan politikerne kan hjælpe København med, at løse fremtidens udfordringer. Connie Hedegaard fandt, at det var lidt paradoksalt, at miljøborgmesteren i Københavns Kommune, Winnie Berndtson, her midt under valgkampen følte, at hun havde opfundet ”den dybe tallerken”, når hun lige netop nu taler meget om partikelfiltre. Regeringen har nemlig allerede fritaget partikelfiltre for beskatning, og i løbet af de kommende år, vil partikelfiltre blive et krav.

”Københavns Kommunes forslag om en forsøgsordning med forbud mod kørsel med dieselbiler uden partikelfiltre, der dækker helt ud til ring 3, er til gengæld uden realitetssans. Der er netop tale om et forsøg, og derfor vil det være bedre at starte med et mindre område”, fastslog Connie Hedegaard.

Miljøministeren vil til gengæld opfordre Københavns Kommune til at komme hurtigt i gang med forsøget. Ministeren oplyste i den forbindelse, at hun allerede i morgen (fredag den 11/11) skulle til møde med justitsministeriet, hvor de juridiske forhold for forsøget vil blive afdækket.

I forbindelse med fjernelsen af afgifter på partikelfiltrene, ville Venstre gerne have, at statens provenutab blev taget fra den mia., som der var blevet bevilget ekstra til miljøet. Det havde Connie Hedegaard imidlertid forhindret. Derfor vil EU-direktivet om, at nye lastbiler og busser fra næste år skal have partikelfiltrene monteret, ikke gå ud over miljøindsatsen på andre områder. Connie Hedegaard bemærkede i den forbindelse, at der skal bruges penge til at oplyse ejere af brændeovne om, at de private brændeovne står for en tredjedel af al partikelforureningen.

Connie Hedegaard oplyste også, at der på den nye finanslov er afsat 100 mio. kr. til støjdæmpning. Pengene skal bl.a. bruges til forsøg med noget nyt asfalt, som dæmper vejstøjen ganske betragteligt.

Dernæst rettede Connie Hedegaard fokus mod Nørrebro Handelsforenings helt store interesseområder – nemlig planloven og detailhandelen. Ministeren oplyste, at flere svenske ministre har udtalt, at de har fortrudt, at de decentraliserede planloven i Sverige. Ifølge de svenske ministre, kan svenskerne nu konstatere, at detailhandelen i mange byer er forsvundet fra bymidten, og at langt det meste er placeret i centre uden for bykernen. ”Den udvikling ønsker jeg ikke i Danmark, og derfor er der fortsat behov for en planlov, der kan forhindre en ”svensk” udvikling i Danmark”, fastslog Connie Hedegaard.
  
   Benedikte Kiær - Konservativ spidskandidat til Regionsrådet
Benedikte Kiær fortalte om Region Hovedstadens kommende opgaver. Den konservative spidskandidat vil arbejde for, at Regionsrådet påtager sig opgaven, at markedsføre regionen, så både detailhandelen og turisterhvervet får konkrete resultater ud af det. Desuden vil Benedikte Kiær oprette nogle vækstfora’er, hvor hun håber, at detailhandelsorganisationer vil søge indflydelse i (og det vil Nørrebro Handelsforening naturligvis, red.).

Regionen skal ifølge Benedikte Kiær medvirke til, at der fortsat er et alsidigt detailhandelsliv, og spidskandidaten kom med et sjovt eksempel: Da hun havde besøgt London i starten af 1990’erne, var der mange spændende butikker med alle mulige ting og sager. Da hun kom tilbage til London 5-6 år senere, havde byen fuldstændig ændret sig. De unikke og små forretninger var forsvundet, hvorimod de store mærkevareforretninger nu var dominerende. ”Det er præcis det, vi skal prøve at undgå, når vi taler om København og hovedstadsregionen; vi skal hele tiden have for øje, hvordan vi sikrer et godt og alsidigt detailhandelsliv”, fastslog Benedikte Kiær.

Herefter udspandt der sig en livlig debat med masser af spørgsmål fra mødedeltagerne. Fra Nørrebro Handelsforenings side kan vi konstatere, at disse ”intime” politiske møder er meget interessante. På sådanne møder kan vi aktive erhvervsfolk få direkte svar fra kompetente politikere. Er der blandt vore medlemmer konkrete ønsker, om møder med navngivne politikere, så send endelig en mail til formanden, Johnny Beyer, på info@johnny-beyer.dk – vi vil herefter gøre alt, hvad vi kan, for at få et møde arrangeret.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16