Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Et godt råd

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, Avedørelejren, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 / 36 48 02 19 / 23 23 00 28 fax. 36 48 02 18 aarrebo@adr.dk  

Notatbetragtninger 19.11.07 vedr. mangel på arbejdskraft til Jul v/Bent Aarrebo Pedersen, formand for Danmarks Handelsstandsforeninger, Hvodovre Erhverv og Hvidovre Erhvervskontaktudvalg

Et godt råd: Køb julegaver i dagtimerne på hverdage, hvis muligt for at få bedst mulig rådgivning - og i god tid

En større artikel i Jyllands Posten om:

"Mangel på arbejdskraft truer julefesten - værre end sidste år"

har sat en debat i gang og relevant fokus på et ømt punkt under julehandelen. Eet er, at det er blevet meget svært at skaffe arbejdskraft i det hele taget i detailhandelen og i restaurationsbranchen, men samtidig også meget svært at sikre sig arbejdskraft med tilstrækkelig viden til fornuftig rådgivning, når relevante spørgsmål ved køb af julegaver stilles af kunderne, efter kl. 16.00 på hverdage, om lørdagen og om søndagen her op til Jul - altså især under de udvidede åbningstimer.

Det kan være yderst frustrerende og tidsrøvende at "jagte efter" kyndige medarbejdere for at få svar på måske helt "banale" spørgsmål - mest i butikker overvejende med selvbetjening.

Det vrimler
nu med svenske butiksfolk som fastansatte og juleansatte i mange butikker i København, bl.a. fordi lønninger og arbejdsmuligheder for butiksfolk er bedre i Danmark end i Sverige. Det hjælper en del. Men det er jo slet ikke muligt i landets øvrige handelsbyer.

Derfor vel der blive trukket store veksler på de fastansatte og vidende butiksfolk med masser af overarbejde nu op til Jul. Og det værre end sidste år. Det kan i disse tider med mangel på arbejdskraft i det hele taget helt forståeligt få butiksfolk til til næste år at sige farvel og tak til detailhandelen og finde beskæftigelse i andre brancher.

Derfor et godt råd til gavekøberne.
Gå bedst i specialhandelen efter julegaver og god rådgivning og undgå i øvrigt så vidt muligt at købe julegaver i de seneste åbningstimer, på hverdage, på lørdage og også om søndagen, hvis der er brug for relevant rådgivning ved gavekøb, og selvbetjening ikke er godt nok. Og hvis det tidsmæssigt er muligt. Køb julevaverne i god tid i december. Spred gavekøbene. Undgå tidspresset de sidste dage op til Jul. Det kan både spare tid og fejlkøb af gaver samt mangel på ønskegaver, så det ender med byttegaver.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16