Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Detailhandelen i februar

Offentliggjort 17. februar 2008
www.norrebro.dk

Stigningen i detailsalget idecember var kun på 1% i forhold til november. Hele udviklingen i 4. kvartal2007 viste et fald på 1%.

Lavforbrugertillid

Danskernes syn på den økonomiskesituation er kulsort. Forbrugertilliden er den laveste i fem år. FamilienDanmark har færre forventninger til Danmarks økonomiske situation. Situationeni Frankrig er helt anderledes. Her gik forbrugerne nærmest amok i december.Aktiemarkedets blodbad kan have barberet omkring 50 milliarder af husholdningernesaktieformue på 400 milliarder kroner væk.

Moderatvækst i Storcentre

Landets storcentre under Steen& Strøm oplevede en moderat vækst på 2,3 procent i 2007. Den generelle væksti detailhandelen lå på 1,2 procent. Storcentrene satser på gode p – forholdog underholdning.

Uenighedi Tøjeksperten

Kapitalfonden Polaris vil købeTøjeksperten for 900 millioner kroner. Målet er at fordoble antallet afbutikkerne i Norden. Man vil øge omsætningen til 1,6 milliarder kroner.

Men ikke alt er idyl hos Tøjeksperten.Ganske vist havde kæden meldt ud, at de nødvendige to tredjedele havde sagt jatil handelen. Men nu viser det sig, at blot en enkelt stemme skulle have væretplaceret anderledes, for at vælte handelen.

Kopog Kande afviser køb

Isenkramkæden Kop&Kandehar takket nej til to opkøbsbud, og valgt helt at afbryde salgsprocessen. Nårejerne af butikkerne nu har sagt nej, er det fordi de mener, at salgsprisen erfor lav. Forlydender vil vide, at en række butikker vil søge over tilkonkurrenten Inspiration, der også befinder sig i en salgsproces. Imerco erallerede omdannet til en kapitalkæde med investeringsselskabet Goldschmidt somstoraktionær.

Faktasdirektør er gået

Adm. Direktør hos Fakta, ClausJensen har fratrådt sin stilling med omgående virkning på grund af uenighedmellem ham og bestyrelsen om den fremtidige strategi. Kæden er efterhåndenDanmarks næststørste discountkæde med 350 butikker.

”Hættemåge”ikke fyringsgrund

Coop Danmark må betaleerstatning til en bortvist medarbejder, der kaldte muslim for ”hættemåge”.En dumsmart bemærk erkendte retten, men ikke chikane, vurderede retten. Ogdette koster så koncernen næsten 175.000 kr. Dansk Erhverv mener, at det er enhård dom, og man får fremover svært ved at gribe ind over for chikane.

Føtexvil vokse mere

Føtex vil skærpe kæden ogskruer op for markedsføringen. Det er ikke slut med 78 butikker. Man vilopgraderer butikkerne og satse mere på kvalitet og service. Man slutter med Fåråd til mere og satser nu på Vi gørmere for dig.

Danskerlæser færre tilbudsaviser

Butikskæderne skruer op forantallet af tilbudsaviser, som også bliver tykkere og tykkere. Men danskerne læserikke så mange tilbudsaviser mere. Hele 18% sagde i tredje kvartal 2007meldes om stigende besøgstal.

Turistannoncestøder svenskerne

Wonderfull Copenhagen er kommeti skudlinien hos vore svenske naboer. I en annonce foreslår man at far og sønbesøger det danske flådemuseum, mens mor og datter shopper og besøger caféer.Det er for stærk kost for svenskerne. Reklamen er nedværdigende både forkvinder og mænd, siges der. Det er et utidigt syn på kønsroller. Ordet kønskonservativnævnes også.

Smålagre skyld i prishop

Fødevareøkonomisk Institut påKøbenhavns Universitet mener, at for få kornlagre er skyld i fødevarenesprishop. Hele verdens kornlagre er reduceret til mindre end 15 procent afproduktionen, og det svarer til et forbrug på 50 dage.

Kioskkædemed vokseværk

Gennem et samarbejde med Shellog DSB fordobler 7 – Eleven antallet af butikker. Antallet vokser fra 67 til139 butikker på et år. Man satser på at have en markedsandel på 30 pct. i2009. Målsætningen er dog 50 pct. I dag har kæden omkring 10 pct. afkioskmarkedet.

NyBilka – sag

Købmændene i Horsens kæmper.De vil stadig have erstatning for den tid, hvor Bilka ikke var lovlig. Det erikke udsigt til, at Bilka bliver revet ned, skal ombygges eller gøres mindre. GårLandsrettes dom imod købmændene vil de anke den til Højesteret.

Senere i år rejses endnu ensag ved Vestre Landsret. DSK og COOP kræver tilsammen 43 millioner kroner i erstatningfra Naturklagenævnet og Horsens Kommune. Pengene skal dække det indtægtstab ,som forretningsdrivende har lidt, fordi de blev påført ulovlig konkurrence fraBilka i årene 2001 til 2007.

EU– regel truer små købmænd

De små købmænd risikerer, atdreje nøglen om, når de nye storkommuner for alvor begynder, at effektivisererderes indkøb af fødevarer. Problemet er, at plejehjem, børnehaver ogvuggestuer ofte er kunder hos landets små købmænd, når der skal købes indtil kantiner og køkkener.

Men netop størrelsen af de nyekommuner tvinger dem ifølge EU – regler til at sende deres indkøb i udbud.Og så går ordrerne ikke til den lokale handlende længere.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16