Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

SP-penge

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 / 36 48 02 19 / 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk  

PRESSE-NOTAT 18.04.09
Går SP-penge mest til ferie og til boligforbedringer???

Ligesom tøj- og skobranchen frygter formanden for Danmarks Handelsstandsforeninger, Bent Aarrebo Pedersen også, at en stor del af de SP-penge, der bliver udbetalt, bliver brugt på ferie i udlandet i stedet for i de lokale butikker.

Men en større del bliver nok samtidig brugt af de forventelig mere end 100.000 boligejere, der NU får 1,5 milliarder i tilskud til boligrenoveringer, til at medfinansiere en del af boligrenoveringerne.

Dertil kommer den øvrige private del af finansieringen, der budgetmæssigt set samtidig kan stække mange familiers muligheder for andet forbrug i detailhandelen især i specialhandelen med varige forbrugsgoder.

I forbindelse med boligrenoveringer kan der selvfølgelig godt efterfølgende komme et øget køb af varige forbrugsgoder, men det bliver næppe i tøj og sko.

Det bliver nok en begrænset positiv effekt SP-penge og tilskud til boligrenoveringer får for detailhandelen med forbrugsvarer - især begrænset måske snarere midlertidig negativt set for tøj- og skobranchen samlet set.

Hvis forbrugerne først kommer forbrugsmæssigt set op af skyttegravene sidst på året, bliver det en alvorlig sag for rigtig mange butiksejere ud over landet

Selv om det måske lysner lidt forude, så er det en usikker sejlads med nok mange kastevinde i flere brancher dansk detailhandel har foran sig.

Den nærmeste fremtid vil afhænge meget af, hvor stor en tillid det lykkes Lars Løkke Rasmussen som ny statsminister at mobilisere. De første målinger tegner pænere end nok ventet af mange politiske kommentatorer. Men men der skal også meget til at hente skræmte forbrugere op af skyttegravene igen.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16