Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Bydelsrådets beslutning om indkøbsordning uden omsorg for bydelens ældre.

Debatindlæg til Nørrebro Avis - efteråret 1999 
V/ Formand Johnny Beyer, Nørrebro Handelsforening, Nørrebrogade 61, 2200 – København N.


Bydelsrådets beslutning om indkøbsordning uden omsorg for bydelens ældre.


Bydelsrådet har vedtaget en indkøbsordning, der skal administreres af en ISO butik på Borups Alle, altså uden for det område, de ældre normalt handler ind.

Hvordan kan et lokalt bydelsråd, vedtage en beslutning om en diktatorisk indkøbsordning for bydelen ældre, som ikke tager skyldige hensyn til de ældres holdninger og vaner igennem et langt liv på Nørrebro.

Det næste bliver måske, at bydelsrådet arrangerer indkøbsture til Frederiksberg via servicebusser eller lignende. Og såfremt dette skulle blive tilfældet, hvor langt vil Bydelsrådet så i givet fald være villig til at gå – vil man også arrangere indkøbsture til Tyskland, Sverige eller Polen.

Efter at have læst Rapporten om indkøbsordningen i Indre Nørrebro Bydels omsorgsafdeling, undrer det mig, at et Bydelsråd, der tit og ofte påberåber sig, at være lydhøre overfor lokalområdet, kan nedsætte en arbejdsgruppe – udelukkende bestående af hjemmehjælpere.

Hvorfor var Ældrerådet og Handelsforeningen ikke repræsenteret i en sådan arbejdsgruppe. Hvis disse to organisationer havde været repræsenteret, er jeg ret sikker på at der ikke var kommet endnu et politisk dekret fra Bydelsrådet.

Jeg forstår ikke logikken i, at vore lokale politikere vedtager at bruge 65,00 kr. pr. ekspedition i en Frederiksberg virksomhed, når jeg er vidende om, at mindst en lokal forretning tilbyder, at udføre arbejdet for 20,00 kr. pr. ekspedition.

Derudover forstår jeg ikke, at Bydelspolitikerne kan vedtage en indkøbsordning, som ikke tager hensyn til de ældres indkøbsvaner. Og deres muligheder for, selv at vælge indkøbssted.

Det Bydelsrådet skulle have vedtaget, burde i stedet for være, at de ældre selv – eventuelt hjulpet at hjemmehjælperne – kunne bestille varer, hos den eller de Købmænd som de selv ønsker at handle hos.

De ældre kunne eventuelt indtelefonere indkøbssedlen, så Købmanden kunne levere disse varer, for en betaling, meget gerne på kr. 65,00 pr. ekspedition, men jeg er også ret sikker på, at ekspeditionsgebyret vil kunne gøres væsentligt billigere end de kr. 65,00 som bydelsrådet, nu har vedtaget at give til en butik udenfor Nørrebro.

Jeg forstår ikke logikken i denne yderste mærkelige disposition, men jeg vil dog gerne tilkendegive, at såfremt det skulle være i bydelens interesse er Nørrebro Handelsforening villig til at hjælpe bydelen, med at lave nogle fornuft relaterede løsninger – der også er til de ældres fordel.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16