Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Detailhandlen ligger underdrejet

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Detailhandlen ligger underdrejet og sukker efter, at valget er overstået
Men, men, men !!!

Vores forventninger til juli med henved minus 2% i kroner efter at have set og kommenteret tallene for dankortkøb holdt desværre stik med en tilbagegang på 1,7% i kroner i kasseapparaterne og en tilbagegang på 4,2%, når der blev renset for prisudvikling. Det er jo de rensede tal for prisudvikling, Danmarks Statistik melder ud med hver måned i Nyt fra Danmarks Statistik – men når pressen sammenligner med centerudvikling, så melder centrene jo med udviklingen i kasseapparaterne.

Det giver ofte en misvisende journalistisk behandling, det er svært at få journalister til at forstå og tage hensyn til, når deadline om, hvem der kommer først banker på.

Detailhandlen ligger underdrejet og sukker efter, at valget er overstået. Men hvad bliver resultatet af valget. Et rødt flertal? Eller blåt flertal kapret med det yderste af neglene? Uanset hvad med en ny eller fornyet regering i arbejdstøjet, så vil forbrugerne nok en tid endnu være meget skeptiske og holde igen på forbruget.

En ny eller fornyet regering har kun små 2 måneder til at skabe så meget tillid til sine evner som regering, at en rigtig god julehandel i år kan rette noget op på årtiers barskeste detailhandelsudvikling.

Stordetailhandlens – de store kæders og centres planlægning for resten af året vil med en sund skepsis omkring politikernes mulige eller umulige medvirkning til en god afslutning på året nok være baseret på forventninger til den mest bissede kamp om kunderne nogensinde med alle midler taget i brug - først og fremmest på priser og åbningstider.

En kamp om at dræne YDRE-Danmark – både landsdels og omkring de 15-20 større byer for flest mulige kunder fra november og året ud især med lokkende søndagstilbud, hvor 1000-vis af butikker ikke kan følge med med søndagsåbent – heller ikke i de fleste bymidter. Den megen regn lige nu op til valget gør det jo heller ikke nemmere for bymidterne og YDRE-BUTIKKER ud over landet.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16