Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Fra Bulldozersanering til Hot Spot

Fra Bulldozersanering til Hot Spot 

  • Nørrebro de sidste 35 år

For femte gang fortæller Uwe Brodersen historier i Stefans – Kirken. Denne gang er emnet – de sidste 35 år på Nørrebro. Nørrebro har ofte været Breaking News.

Efterhånden skulle der ikke meget til. Vi skal i historierne gennem bulldozersanering, kampen om Byggeren, politibrutalitet, bomben i Søllerødgade, panserværnsraket i Titangade, kampen om Ungdomshuset. Men vi skal også beskæftige os med trafikpolitik og politikernes nølende holdning

For femte gang – historier i kirken
Den 16. april kl. 19.00 står boghandler Uwe Brodersen for femte gang i Stefans Kirken med en masse historier. Denne gang skal vi gennem de sidste 35 år.

Uwe Brodersen er redaktør af www.dengang.dk , en lokalhistorisk hjemmeside med over 600 artikler. Desuden er han sekretær i Nørrebro Handelsforening og redaktør af deres hjemmeside www.norrebro.dk

Præget af Breaking News
Og historier fra Nørrebro har ofte været præget af Breaking News. Men efterhånden skulle du nu heller ikke så meget til, bare det foregik på Nørrebro, ja så var medierne på stikkerne.

Men er det altid det sande billede, medierne giver af den meget aktive bydel, som også er præget af særdeles kreative mennesker?

Bål brand og trendy
Bål, brand og hærværk er nogle af stikordene. Men selv om aktivister forsøgte at forhindre, at kommercielle kæder kom til bydelen, er Nørrebro i dag et trendy sted. Her er både Raw Food, Folkekøkken og Michelin stjerne.

Og i en af de mest hotte gader, ja der boede engang en barnemorder med 23 små børn på samvittigheden, og en storsvindler ejede engang gaden.

Kampen om Byggeren
Kampen om Byggeren vidner om massiv politibrutalitet. Egenhændig indførte politiet en undtagelsestilstand. Og dette var starten til andre brutale kampe på Nørrebro. Det fortsatte med BZ – aktioner og kampen for Ungdomshuset. Men også bandekrig og store sociale problemer har præget historien.

Nølende politikere
Politikerne har ikke altid været populær på Nørrebro. Den nølende holdning m.h.t. Ungdomshuset kostede samfundet ca. 150 millioner kr. Og detailhandelen har just ikke været enig i kommunens trafikpolitik. Mange har på den baggrund drejet nøglen om. Og svaret fra politikerne: 

  • I taler usandt og er manipulerende

Nørrebro Handelsforening har også haft andre kampe med politikerne. Foredraget vil i høj grad beskæftige sig med Nørrebro Handelsforenings nyere historie.

Handelsforeningen har på godt og ondt været med til at præge Nørrebros historie de sidste 35 år.

Hot Spor og Carina – effekten
Hot Spot, Carina – effekten på fattigdomsområdet og en hyldest til årets leder, en panserværnsraket i Titangade, en bombe i Søllerødgade og et forsvindingsnummer på Allotria er også nogle af de spændene emner, der vil blive taget op.

Kom og hør en anden form for lokalhistorie. Det bliver bestemt ikke kedelig. Som sædvanlig er det gratis entre med gratis kaffe.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16