Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Tilfældet – Claus Meyer

Claus Meyers mad – imperium har 400 ansatte. Langt fra alle føler sig godt behandlet. Rimelige krav fra ansatte er blevet afvist med – I er en flok klynkere. Ingen tvivl om, at Meyer laver det bedste brød i København. Men mon ikke kunderne vil tænke sig om en ekstra gang, når de tænker på de ansatte, før de køber brødet.

Du skal ikke tro, du er noget
Sandemose levede ikke forgæves: 

  • Du skal ikke tro, du er noget

Den gode mad er i centrum
Kendte mennesker skal ikke begå mange fejltrin i Danmark. Så bliver de hængt ud. Ingen tvivl om at Meyer er en fantastisk kok og meget mere. Han laver mad på en anden måde. Også hans tv – udsendelser er inspirerende. Hans bogudgivelser går som varm brød. Indtrykket er, at han er en god forretningsmand, og han er en inspiration for mange.
Han er fuld af gode ideer, myreflittig, og den gode mad er altid i centrum.

Enkelte smuttere
Han har egne restauranter, bagerier, butikker og takeaway. Der har været nogle smuttere undervejs, således i 2006, da kantinefirmaet Meyer og Tingstrøm fik lagt en del af sine kunder ned med Roskilde – syge.

Claus Meyer har blandt andet en bagerforretning i Jægersborggade.

Der er nogen, der svigter
Men åbenbart har han ansat de forkerte til at administrere sine ansattes arbejdsforhold. For nogle af de ansatte har brugt mediernes bevågenhed på Claus Meyer til at gøre opmærksom på nogle forhold, der burde være i orden.

Og de ansatte hos Claus Meyer er ikke de eneste, der har problemer. Det er bare toppen på kransekagen. Vi har tidligere her på siden fokuseret på problemer i dansk detailhandel., hvor man bruger dårlige ansættelsesforhold for at give et bedre driftsresultat. Man skal ikke kunne tjene ekstra ved at snyde sine ansatte.

Vi har også tidligere anført, at forældre, skoler, fagbevægelse og arbejdsgiverforeninger svigter.

Konkurrenceforvridende
For de unge er det selvfølgelig prestige, at kunne arbejde i en af de kendte og mode – og trendrigtige butikker. Men dette burde aldrig kunne udnyttes til at tryne de unge.

I langt den overvejende del af dansk detailhandel følger man reglerne. Men vi har her på siden før påpeget, at en lille del af detailhandelen med deres opførsel virker konkurrenceforvridende for den øvrige branche.

En flok klynkere
Det er jo en hel forkert taktik, når Claus Meyers direktør på den måde, han har gjort, afviser de unges krav, som bavl. Retorikken har været helt uacceptabelt. Det står vel heller ikke for det Claus Meyer selv står for. Opfølgningen på medarbejdernes kritik har jo nærmest ikke været til stede. Og hvorfor skal medarbejdere, der brokker sig, kaldes for klynkere?

En medarbejder blev således moppet, fordi hun havde samme mellemnavn som LO – formanden.

Claus Meyer er social retfærdig
Claus Meyer mener selv at han viser social ansvarlighed, når han giver voldsdømte en ny chance i tilværelsen. Derfor er det også vigtig, at hans ansatte får det, de har krav på. Omkring sit kontroversielle TV – program Restaurant bag tremmer siger kokken: 

  • Al erfaring og forskning viser, at den største chance for at bringe dem tilbage til samfundet igen er, hvis man mødte dem med en tro på, at de har ressourcer, der kan realiseres.

Dårlig arbejdsmiljø
Det kan jo ikke være rigtig, at de unge mennesker ikke har skemalagte pauser i løbet af en otte – timers vagt. Det kan da heller ikke være rigtig, at de ikke må gå hjem, når de bliver syge under en vagt.

At de selv skal betale for timelange personalemøder virker også helt forkert. Det har været problemer med feriepenge og pensionstillæg.
Flere medarbejdere skulle have forladt virksomheden på grund af dårlig arbejdsmiljø.

400 medarbejdere
Måske burde Claus Meyer ansætte en ny personalechef for hele Meyer – gruppen. For måske er det ikke kun problemer for dem, der er gået i medierne.
Efter sigende skulle Meyer – gruppen i alt have ansat omkring 400 medarbejdere.

I hvert fald har fødevareforbundet NNF rest erstatningskrav på vegne af to lærlinge. De to mandelige voksenlærlinge er på et år blevet snydt for 242.000 kr.

Alle kontrakter ses igennem
Efter at Meyer åbenbart selv har kigget på problemerne udtaler han, at han ligger i konkrete forhandlinger med flere fagforeninger om en overenskomst, der gælder alle hans ansatte.

Han har lovet, at hver enkelt ansats kontrakt vil blive gennemgået. Endvidere vil der i hele mad – imperiet blive foretaget trivselsundersøgelser.

Men flere fagforeninger undrer sig. De har for længst sendt overenskomstforslag.

Pressens og kundernes bevågenhed
Der er ingen tvivl om, at den dygtige Claus Meyer har fået pressens bevågenhed. Det er heller ingen tvivl om, at Meyer bager det bedste brød i byen. Men mon ikke kunderne i fremtiden vil tænke på, om han vil lytte noget mere til sine medarbejderes berettigede krav, inden de køber Meyers gode brød.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16