Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebrogade – først vejarbejde i 2014

2200n.dk har talt med Københavns Kommune. Herfra oplyses, at anden del af Nørrebrogade – projektet vil ske i samarbejde med Nørrebro Lokaludvalg. Så kan der måske forventes bedre information og planlægning. 2013 vil stå i dialogen og planlægningens tegn. Generne omkring Nørrebro station skyldes Metroen. Og de første butikker på Nørrebro er lukket grundet generne fra Metro – byggeriet.

2200N.dk talt med Københavns Kommune
Hvad ingen vidste til generalforsamlingen i Nørrebro Handelsforening har www.2200n.dk fundet ud af. Web siden har talt med Klaus Grimar, der er projektleder i Københavns Kommune.

Og sagen drejer sig om anden afdeling af Nørrebrogade, som har bekymret en del handlende i området.

Nørrebro Lokaludvalg tages med på råd
Han siger, at 2013 vil begrænse sig til udvikling af anlægsprojektet samt dialog og høring. Endvidere vil Nørrebro Lokaludvalg blive taget med på råd. Og her er Nørrebro Handelsforening repræsenteret.
I det år, er der afsat 4,4 mio kr. til projektet.

Først vejarbejde i 2014
Forvaltningen skønner, at selve anlægsarbejdet vil foregå i etaper. Men det meste vil dog foregå i løbet af et års tid. Og det er så i perioden 2014 – 2015, hvor der henholdsvis er afsat 16,5 mio kr. og 12,6 mio kr.

Gener indtil 2018
Det gælder dog ikke for det stykke, der ligger tættest på Nørrebro Station.
Her er det Metro Selskabet, der opererer. Og de er først færdige i 2018.

Bedre information?
Som vi skrev i vores sidste artikel, så var Nørrebrogade – problematikken op at vende på generalforsamlingen. Her talte man også om dårlig information og planlægning.

Nu tyder det altså på, at detailhandlerne får en bedre information, end den, der blev givet på Indre Nørrebro, efter som Københavns Kommune vil samarbejde med Nørrebro Lokaludvalg omkring hele projektet.

Første virksomheder lukket grundet Metro
M.h.t. Metro – byggeriet ja så er de første erhvervsvirksomheder på Nørrebro lukket som følge af generne ved byggeriet. Kunderne til disse virksomheder bliver væk grundet afskærmninger m.m. Dette har medført voldsom omsætningstab for nogle.
Det skal meget til, inden der gives erstatninger.
Om Metro – Byggeriet kommer til at medføre flere gener for de handlende, vil tiden vise.

Detailhandlere skal åbenbart kunne holde til noget, når der skal ændres i den kollektive trafik og den almindelige trafikafvikling.

Se artiklen på www.2200n.dk

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16