Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforenings Loppemarked – for 26. år

Frem til 27. oktober kan du nu for 26. år nyde Københavns mest mangfoldige loppemarked. Her mødes hele verden, og her kan du næsten få alt mellem himmel og jord. Læs her om de strenge regler, du som stadeholder skal overholde. Kunder til loppemarkedet bydes velkommen. Du har 333 meter til rådighed på den ene side. Men pas på i bredden er der kun 0.85 meter. Træder du lidt ved siden af, bliver du torpederet af en cyklist på Europas cykel – motorvej nr. 1.

Forkert artikel
Det sker en gang imellem, at vi laver en fejl. Vi har lagt vores jubilæumsartikel ind på siden, men egentlig skulle det have været denne artikel. For nu er Nørrebro Handelsforenings Loppemarked igen startet. Så her kommer den rigtige artikel.

En lang arbejdsdag
Arbejdsdagen starter for Inga og Gunnar Berling kl. 5 om morgenen og slutter først ved 17 – tiden fra nu af og frem til cirka 1.november. Og det hver lørdag.
Havde det ikke været for de to ildsjæle havde loppemarkedet ikke eksisteret mere. De har i høj grad været med til at fremhæve det farverige Nørrebro.

Man ville nedlægge loppemarkedet
Trods trafikforsøg, finanskrise, bandekrig, nedrivning af Ungdomshuset og andre forhindringer så eksisterer Nørrebro Handelsforenings Loppemarked stadig. Ja inden Nørrebrogade blev udnævnt til Europas Cykel – hovedgade nummer et, var der kræfter i gang for at nedlægge det traditionsrige loppemarked. Men Nørrebro Handelsforening har indtil nu kunne forsvare deres loppemarked.

Går det i familiearv?
Gad vide om datteren, smukke Jeanette skal overtage det engang. Men det er sandelig meget, at holde styr på.

Hele verden er præsenteret
Påskelørdag den 7. april startede Loppemarkedet for 26. år i træk. Det blev engang kaldt for Danmarks længste loppemarked.
Her er hele verden repræsenteret. Her summer af liv og glade dage. Og der pruttes om priser på mange dialekter og sprog.

Alt mellem himmel og jord
Helt nede fra Kapelvej til Nørrebros Runddel kan du helt frem til den 27. oktober finde alt fra mobiltelefoner til antikvariske bøger. Og det vel og mærke hver lørdag.
Ja her kan man købe alt mellem himmel og jord. Ting og sager, dimser og dippedutter, gamle og nye ting mellem hinanden.

Inga – som politibetjent
Igen er det de utrættelige Inga og Gunnar Berling, der står for løjerne. Alt skal være i orden Det forlanger både politi og Københavns Kommune. Og med sin store sorte hat fungerer Inga Berling som en slags politibetjent. Og hun skal bruge hele sin psykologiske formåen for som kvinde at sætte sig i respekt hos alle.
Det er bestemt ikke alle stadeholder, der mener, at der skal overholdes regler.

Det skal såmænd ikke så meget til, før alle tilladelser inddrages. Og særlig, når det gælder Nørrebrogade er politikere blevet meget følsomme.

Jubilæet druknede i regn
I sommers kunne man fejre 25 år. Det var lagt op til den helt store fest. Men sådan ville vejrguderne det ikke. Det druknede i regn. Man måtte søge inden for i Café Runddelen, hvor musikken så fik frie udfoldelsesmuligheder.

70 stader
I år er det plads til 70 stader. Det koster 250,- kr. at leje de 4 ½ meter langs den gule mur.
Man kan leje en halv stadeplads for 150,- kr.

Torpederet af cyklist
Men man har faktisk kun 0,85 meter i bredden at bredde sig på. For selv om fortovene nogle steder er blevet udvidet på Nørrebrogade, så er det ikke lige sket der, hvor loppemarkedet afholdes. Her har cyklisterne fortrinsret. Et forkert trin, og så bliver man torpederet af en cyklist.

Havde politikerne været lidt mere smarte i deres planlægning, burde de have tænkt på loppemarkedet. For selv om nogle politikere og embedsmænd ikke er begejstret for loppemarkedet, så er det et stort aktiv for Nørrebrogade.

Hvorfor lavede man ikke Nørrebrogade bredere lige på dette sted, så der var mere plads til Loppemarkedet?

333 meter til rådighed
Men selv om det er meget smalt, så er der hele 333 meter til rådighed fra Kapelvej til Nørrebros Runddel.

Barnevogne og kørestole skal frit kunne passere. Inga Berling påpeger, at stole og varer skal være inde mod muren.

Du skal stå tidlig op
Indskrivningen sker fra kl. 6.00 til 8.00. Ingen må stille op før. Efter kl. 8.00 er der ingen indskrivning. Så det er bare med at stå tidlig op.

Husk kontanter
Man skal have kontanter med. Der er ikke mulighed for brug af kort. Så skal man huske byttepenge og legitimation.

Du får tildelt din plads
Og så er det ikke noget med, man selv vælger den bedste plads. Inga sørger for, at du får et nummer, der svarer til den stadeplads, du får tildelt.
Hvis du ikke følger disse regler, ja så er der kort proces. Så får du lov til at pakke sammen og forsvinde.

Kend Inga på hendes hat
Og Inga kan kendes med hendes høje hat på lang afstand. Og det er Inga Berling fra Berling Frimærker, Nørrebrogade 92. Butikken befinder sig skråt over for den gule mur. Du kan få fat i Inga på hele tre telefonnumre:

21 314 504 – 20 430 970 – 35 35 01 73

Husk specielle regler
Nu er det også særlige regler på Nørrebrogade, du skal være opmærksom på. Der er stop – forbud på Nørrebrogade. Der skal læsses af og på i sidegaderne. Så er det godt at have en sækkevogn, hvis man kommer i bil.
Og så skal du huske, at betale p – afgift og læs alle skiltene.

Det må du – Det må du ikke
Du skal også lige huske, at du kun må sælge dine egne brugte ting, og noget du selv har lavet.

Du må ikke sælge mad – og drikkevare.
Du må ikke sælge guld, sølv og ædelstene eller andre dyre ting. Det må du kun, når du har fået marskandiser – bevilling, som du kan få hos politiet. Den skal du selvfølgelig have med.

Ryd op – eller forsvind
Og så pakker man først sammen fra kl. 14.00 til 15.00.
Såfremt du ikke har taget dit affald med dig, er det bortvisning, så skal du nok ikke vise dig mere.
Det går ud over de andre.

Bryder du reglerne går det også ud over de andre. Så bliver hele tilladelsen indraget. Og så bliver Nørrebro en attraktion mindre.

Stadeholderne er en blanding
Stadeholderne er en blanding af kendte, der kommer hver gang. Men der er også mange impulsive, der bare kommer en eller to gange. Det er piger, der skraber penge sammen til ferien, eller fyre, der sælger ud af deres pladesamling.

De handlende begyndte selv
Egentlig var det de handlende selv, der startede loppemarkedet ved selv at stå foran den gule mur. Og det er i dag 26 år siden. Efterhånden voksede det sig større og større.
Sidste år var det bedste år nogensinde for loppemarkedet. Overskuddet går til velgørende formål på Nørrebro.

Uanset om du er kunde eller stadeholder, så byder Nørrebro Handelsforening dig velkommen til Københavns mest mangfoldige Loppemarked.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16