Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedrørende detailhandlen m.v.

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

NOTAT
Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedrørende detailhandlen m.v.
v/Bent Aarrebo Pedersen

JP/EPN 28. maj
Regeringen kan kvæle erhvervslivet

Virksomheder skal have et større skattefradrag for investeringer i maskiner, værktøj og inventar i resten af 2012 og 2013 sagde Helle T.S. i fredags om skattereform. Men har regeringen flertal herfor? Og hvis hvornår? Det kan få mange i erhvervslivet til at holde igen med investeringer frygter økonomer. Der er brug for hurtige og klare spilleregler for virksomhederne.

BT 28. maj
Bolig-mangel i København og Aarhus får prisen op

Folkevandringen mod København og Aarhus bliver massiv. Det kan betyde, at priserne i de to store byer og omegnskommuner på sigt kan komme til at stige mere end i resten af landet

Berlingske 26. maj
Skattereform giver 14.600 job

Regeringens udspil til en skattereform vil give 14.600 flere til arbejdsstyrken frem mod 2020, fortæller Margrethe Vestager. CEPOS rosen den røde regering, mens DI advarer mod at finde finansieringen i nye skiatter.. Den næststørste reform i mange år

Berlingske/Business 25.maj
Regeringen opjusterer vækstprognosen – en bette smule.
I december lød det fra regeringen, at væksten blot ville blive på en enkelt procent i år og 1,4% i 2013. Nu hedder tallene 1,1% i år og 1,5% i 2013. Det er stadig ikke godt – men det går fremad, siger Margrethe Vestager i en pressemeddelse.

Berlingske/business 25. maj
Huspriserne falder 5,5% i år

forudser Økonomi- og Indenrigsministeriet i Økonomisk Redegørelse. Det er en forværring mod tidligere forventet et fald på 2,2% i 2012.

Ritzau/epn 25. maj
Vi bruger mindre på ferien i sommer

11,5% mindre end sidste år, viser en Nordea-undersøgelse. En ferie i Danmark er billigere end i udlandet, og så bliver pengene herhjemme. Det er med til at øge det hjemlige forbrug. Usikkerhed på jobbet især også i det offentlige med overvægt af kvinder ansat, kommende skattereform, gældskrise i syd-europa m.m. får især “fru Jensen” til at holde igen, og så er ferien et nemt sted at spare på.

Ritzau/Politiken 24. maj
Tillid til dansk økonomi har reddet 45.000 fra ledighed

Regeringens Økonomiske Redegørelse roser den sunde danske økonomi. 45.000 danskere har derfor fortsat et job trods krise. Danmark bruges som en slags sikker havn af de finansielle markeder.

JP EPN 24. MAJ
Stemningen stiger hos danskerne

Selvom det ikke skorter på truende økonomiske katastrofer, er forbrugertilliden på vej op. Men forbruget bremses af forventninger til fortsat dalende huspriser og dermed behov for at sikre sig ved yderligere opsparing. Boligmarkedet skal vende, før end forbruget pejler op ad igen.

Dansk Handelsblad 24. maj
Dansk Supermarked er sat tre år tilbage

Omsætning og indtjening i Dansk Supermarked lå i 1. kvartal under kriseåret 2009. I 2009 var der i Dansk Supermarked 1278 butikker, i dag er der 1.316 til at hive omsætningen hjem.

RetailNews 23. maj
Supermarkeder satser på egne mærker
I de seneste 10 år har de såkaldte ”private labels” vundet kraftigt frem i Danmark, således at kædernes egne mærker nu udgør 22% af dagligvaresalget i hele landet, forventet oppe på 25% inden, der er gået 5 år.

Berlingske business 23. maj
Dansk økonomi fortsætter i slæbesporet

Væksten vil blive svag og økonomien kun lige holde sig fri af en mere omfattende krise, vurderer to nye prognoser fra OECD og DI. Forbrugsfest lader vente på sig.

Ritzau 21.maj
Vi vil holde ferie i Danmark siger 40% mod sidste år 31%

Det skriver Ritzau med baggrund i en undersøgelse hos “Hotels com” , der viser, at 40% af danskerne planlægger i år at holde sommerferie i Danmark, mod sidste år, hvor det kun var 31%. Det er ofte billigere at holde ferien i Danmark end i udlandet. 51% gør det, fordi der er en masse ting, de gerne vil se. 1/4 kan bare bedst lide at holde ferie hjemme i Danmark.

BogMarkedet 18. maj
Boghandler: Butiksdød

Antallet af boghandlere er halveret i løbet f 50 år. Allerede i dag her i maj er der i år lukket lige så mange som i hele 2011. Mand/kone butikker er usælgelige, de lukker ved pensionering. (Se større artikler herom i BogMarkedet på nettet)

RetailNews 18. maj
Krisen har lukket 11oo kædebutikker
Den økonomiske krise har sat sine tydelige spor i detailhandlen Siden 2007 er over 1100 kædebutikker lukket og slukket – svarende til et fald på 7,5%. Et fald fra henved 15.000 kædebutikker primo 2007 til ultimo 2011 til 13.800

Dansk Handelsblad 15. maj
Nyt dyk i fødevaresalget i år

Dyk i salget af fødevarer og andre dagligvarer i 1. kvartal. Dermed fortsætter en næste ubrudt kæde af forbrugsfald, som tog fart efter store prisstigninger på maden for godt 4 år siden. Forventninger om, at bunden må være nået, er blevet gjort til skamme gang på gang, og nu køber danskerne næsten 10% færre dagligvarer i de hjemlige butikker, end de gjorde umiddelbart før krisen. Forbrugsfest lader vente på sig til trods for offentlige investeringer over 2 år planlagt for 16 milliarder og udbetaling af efterløn for op mod 20 milliarder.

Politiken 14. maj
Forbrugere og butikker skal gå sammen om at mindske madspild

Forbrugerorganisationen Stop Spild af Mad foreslår, at varer tæt på udløbsdatoen sælges med rabat i særlige “mad til i dag” områder. Metoden har allerede fungeret i et år i Irmas butikker og har mindsket Irmas madspild med 30%. FDB indsamler de næste 3 måneder ideer fra forbrugere, studerende, eksperter og ansatte i COOP til nye veje og løsninger for at mindske madspild.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16